Super Metroid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Super Metroid
UtviklerNintendo R&D1
Intelligent Systems
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørYoshio Sakamoto
ProdusentMakoto Kano
KomponistKenji Yamamoto
PlattformSuper Nintendo Entertainment System
UtgivelseJP 19. mars 1994
NA 18. april 1994
EU 28. juli 1994
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 7
Del av serien Metroid

Super Metroid er et action-eventyrspill utviklet og utgitt av Nintendo til Super Nintendo Entertainment System i 1994. Det er det tredje spillet i Metroid-serien, og foregår etter hendelsene i Game Boy-spillet Metroid II: Return of Samus fra 1991. Spillerne kontrollerer dusørjegeren Samus Aran, som drar til planeten Zebes for å gjenfinne en baby-metroid stålet av rompiratenes leder, Ridley.

Super Metroid bygger på de etablerte spillmekanikkene fra sine forgjengere, der det fokuserer på utforsking av omgivelser for å finne oppgraderinger som gir tilgang til tidligere utilgjengelige områder. Spillet introduserte flere nye konsept for Metroid-serien, blant annet en egen skjerm som gir oversikt over utstyret til Samus, et mini-kart i øvre hjørne av skjermen og muligheten til å fyre av i alle retninger. Utviklerteamet fra de tidligere Metroid-spillene returnerte for å utvikle Super Metroid over to år.

Super Metroid fikk meget positiv mottakelse, med ros for sin atmosfære, spillmekanikkene og den audiovisuelle presentasjonen. Det er ofte aktet som et av de beste videospillene gjennom tidene. Til tross for at det ikke solgte bra i Japan, gjorde spillet det bedre i Nord-Amerika og hadde blitt distribuert 1,42 millioner kopier av globalt i 2003. Sammen med Castlevania: Symphony of the Night fra 1997, er Super Metroid gitt æren for å ha etablert «Metroidvania»-sjangeren, som har inspirert mange indiespill og -utviklere i ettertid. Det har også blitt populært blant spillere å utføre speedrunner av. Super Metroid fikk i 2002 oppfølgere i form av Metroid Fusion og Metroid Prime. Det har senere blitt gjenutgitt på flere Nintendo-konsoller og -tjenester.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Super Nintendo-spillene inntar Switch Online». Gamer.no. 5. september 2019. Besøkt 12. oktober 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]