Liste over ordførere i Tysfjord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over ordførere i Tysfjord er en kronologisk oversikt over ordførere og varaordførere valgt av kommunestyret i Tysfjord (kommunenr. 1850) i Nordland fra 1. januar 1869, da kommunen ble etablert etter en deling av Lødingen, til 31. desember 2019, da kommunen ble delt og innlemmet i Narvik og Hamarøy kommuner.

Ordførere og varaordførere[rediger | rediger kilde]

Tysfjords kommunevåpen frem til kommunen opphørte å eksistere i 2020.
Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Periode Navn Yrke Parti Vara
18691872 Peter Østbye Sogneprest Hans B. Olsen
18731880 Arnoldus Schjelderup
18811882 Nikolai Norman Handelsmann
18831884 Olaf Holm Sogneprest
18851890 Johan Lagerfeldt Regnskapsfører
18911892 Nikolai Norman Handelsmann
18931896 Jens C. Davidsen Handelsmann
18971898 Nikolai Norman Handelsmann
1898–1901 Waldemar Pettersen
1901–1904 Karl Aasebøstøl Kirkesanger
1904–1907
1910–1913 Andreas Davidsen
1913–1916 Waldemar Pettersen
1916–1919 Haldor Jenssen Sogneprest
1919–1922 Sigurd Storjord[1] Løytnant Upol.
1922–1925
1925–1928 Ingebrigt Jenssen[2][3][1]
1928–1931 Kristen Aasebøstøl[2][3][4] Lærer Høyre
1931–1934
1934–1937 Arnoldus Molvik Ap Havi Hansen (Ap)[5]
19371941
19411945 Torgils Moe Høier Olsen[6]
1945 Høier Olsen[6] Ap Sandberg[6]
1946–1951 Kolbjørn Varmann[7][6] Prest Ap Ingvald Hestdal (Ap)[6]
1951–1955 Olav Mathisen (Ap)
1955–1959 Olav Mathisen Ap Kåre Ellefsen (Ap)
1959–1963 Arne Solberg Oberstløytnant Ap Hans Henriksen (Ap)
1963–1967 Fritz Olsen (Ap)
1967–1968 Fritz Tørnes (Ap)
1968 Fritz Tørnes Ap Haldor Jenssen (Ap)
1969-1971 Haldor Jenssen Rektor Ap Hans Henriksen (Ap)
1971–1975 Birger Skårvik[8][9] Ap
1975–1979 Edvard-Olav Stenbakk (Ap)[10]
1979–1983 Edvard-Olav Stenbakk[10][8] Lærer Ap
1983–1987
1987–1991 Jan-Arild Skogvoll (Ap)[10]
1991–1995 Jan-Arild Skogvoll[8] Ap
1995–1999 Ivar Jakobsen
1999–2003 Leif Kristian Klæboe[11] SV Anne Kalstad Mikkelsen (FL)[11]
2003–2007 Kurt-Allan Nilsen[12] TPL Ellen Verdier Pedersen (TPL)
2007–2011 Anders Sæter[13] Sp Jan Ivar Jakobsen (LL)
2011–2015 Tor Asgeir Johansen[14][15] Skogbruker Ap Guttorm Aasebøstøl (TLP)[14][15]
2015–2019
1. januar 2020 ble den sørlige delen av Tysfjord overført til Hamarøy og den nordlige delen til Narvik.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Bjørg Evjen. Tysfjord kommune : Tysfjord kommune 1869-1950. 1 : Et sammensatt fellesskap Tysfjord kommune 1869-1950. Tysfjord kommune 1998. Side 241.
  2. ^ a b Norges ordførere: 1929–1931. Hanche, Oslo 1931. Side 256.
  3. ^ a b Nordlands Avis 29. desember 1928. Besøkt 16. oktober 2015.
  4. ^ Bjørg Evjen. Tysfjord kommune : Tysfjord kommune 1869-1950. 1 : Et sammensatt fellesskap Tysfjord kommune 1869-1950. Tysfjord kommune 1998. Side 107.
  5. ^ Nordlands Avis 18. desember 1934. Ordførervalg.
  6. ^ a b c d e Bjørg Evjen. Tysfjord kommune : Tysfjord kommune 1869-1950. 1 : Et sammensatt fellesskap Tysfjord kommune 1869-1950. Tysfjord kommune 1998. Side 300.
  7. ^ Stortinget.no, Varmann, Kolbjørn Sigurd Verner (1904-1980). Besøkt 16. oktober 2015.
  8. ^ a b c Fremover 17. oktober 2014, Vil ikke tviholde på gamle kommunegrenser. Besøkt 16. oktober 2015.
  9. ^ Frank A. Jenssen. her bor vi! : Kjøpsvikminner ved sementfabrikkens 60 års jubileum. Bodø 1978. Side 107.
  10. ^ a b c Norske ordførere og varaordførere 88-89. Kommuneforlaget, Oslo 1988. Side 256.
  11. ^ a b NRK Valg 2003 Nordland, Tysfjord. Besøkt 16. oktober 2015.
  12. ^ NRK Valg 2003 Nordland, Kurt-Allan Nilsen ny ordfører. Besøkt 16. oktober 2015.
  13. ^ Senterpartiet. Senterpartiets ordførere 2007-2011 Arkivert 5. mars 2016 hos Wayback Machine.. Besøkt 16. oktober 2015.
  14. ^ a b Tysfjord kommunes hjemmesider. Kommunestyret 2011 - 2015 Arkivert 3. februar 2020 hos Wayback Machine.. Besøkt 16. oktober 2015.
  15. ^ a b Fremover 13. oktober 2015, Det er nok av utfordringer.... Besøkt 16. oktober 2015.