Liste over ordførere i Vefsn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Ordførere i Vefsn omfatter ordførerne i den kommunen som til enhver tid har hatt navnet Vefsn kommune.

Den historiske Vefsn kommune omfatter den sørlige delen av dagens kommune, samt Hattfjelldal og Grane, som ble skilt ut som egne kommuner i henholdsvis 1862 og 1927. I 1875 ble bykommunen Mosjøen skilt ut fra landkommunen Vefsn. I 1962 ble Mosjøen og Vefsn igjen slått sammen, senere sammen med landkommunene Drevja og Elsfjord.

Årstall Ordfører Bosted Yrke Parti
18381842 Christian Quale Sogneprest
18421844 Kristoffer Ingebrigtsen
18441862 Ola Olsson Kulstad Gardbruker
18631864 Peter Holst Skog Gardbruker, brukseier
18651866 Ola Olsson Kulstad Gardbruker
18671870 Anders Persson Alsgård Gardbruker
18711876 John Ottesen Myrnes i Fustvatn Gardbruker, skogvokter
18771878 Even Sund Nes på Vestersia Gardbruker, bruksbestyrer
18891894 Peter Holst Skog Gardbruker, brukseier
18951996 Nils M. Kulstad Gardbruker
18971898 Even Sund Nes på Vestersia Gardbruker, bruksbestyrer
18991901 Per Flaa Moldrem Gardbruker Det borgerlige saml.parti
19021904 Nils Kulstad Venstre
1905 Christian Møinichen Havig Lensmann Venstre
1905 Per Flaa Moldrem Gardbruker Det borgerlige samlingsparti
19051913 Ole Klemmentsen Fustvatn Gardbruker Venstre
19141916 Mikkel Alsgaard Gardbruker Venstre
19171918 Nils Skandfer Verftseier (Båtbygger)
19201925 Nils Mjaavatn
19261928 Anders Svare Gardbruker Venstre
19291940 Per M. Stordal Gartner/likningssekretær Arbeiderpartiet
19431944 Anders Svare[1]
varaordfører: Martin Johnsen, agronom
Bonde Oppnevnt av Innenriksdepartementet.
1945 Anders Svare[2] Bonde Oppnevnt av Innenriksdepartementet.
1946 Kåre Vangen
19461947 Arne Aalbotsjord Arbeiderpartiet
19481954 Anders Granås
19541955 Arne Aalbotsjord Arbeiderpartiet
1960 Arne Aalbotsjord Arbeiderpartiet
1962–???? Einar Jensen
Mosjøens ordfører frem til 1962.
Mosjøen Redaktør Arbeiderpartiet
19661975 Arne Aalbotsjord Arbeiderpartiet
19761979 Eugen Almås Arbeiderpartiet
19801989 Peder Hyttebakk Bonde Arbeiderpartiet
19901993 Roy Skogsholm Arbeiderpartiet
19931998 Knut Petter Torgersen Industriarbeider Arbeiderpartiet
19982000 Britt Jonassen Arbeiderpartiet
2000 - dd. Jann-Arne Løvdahl Politimann Arbeiderpartiet

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Helgeland Folkeblad (30.12.1942): Nyoppnevning av ordførere for Helgeland
  2. ^ Helgeland Folkeblad (13.01.1945): Ordførere og varaordførere i Nordland fylke

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]