Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 2019–2023

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Færøyenes riksvåpen
Færøyenes politiske system



Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 2019–2023.[1][2]

Faste medlemmer[rediger | rediger kilde]

Her regnes med alle valgte medlemmer samt faste varamedlemmer for medlemmer av Færøyenes regjering.

Navn Parti Syssel Stilling Merknader
Beinir Johannesen Fólkaflokkurin Norðoyar Butikksjef
Jacob Vestergaard Fólkaflokkurin Suðuroy Politibetjent
Jørgen Niclasen Fólkaflokkurin Vágar Direktør
Jógvan á Lakjuni Fólkaflokkurin Eysturoy Adjunkt Lagtingsformann fra 2019
Christian Andreasen Fólkaflokkurin Suðurstreymoy Advokat
Jákup Mikkelsen Fólkaflokkurin Norðoyar Direktør
Uni Rasmussen Fólkaflokkurin Eysturoy Selvstendig næringsdrivende
Elsebeth Mercedis Gunnleygsdóttur Fólkaflokkurin Norðoyar Politibetjent
Bárður Nielsen Sambandsflokkurin Norðurstreymoy Finansdirektør Regjeringssjef fra 2019. Erhard Joensen møter
Magnus Rasmussen Sambandsflokkurin Eysturoy Bonde, lærer, fhv.
Helgi Abrahamsen Sambandsflokkurin Eysturoy Redaktør
Kaj Leo Johannesen Sambandsflokkurin Suðurstreymoy Selger, fhv.
Frimodt Rasmussen Sambandsflokkurin Norðoyar Direktør
Rósa Samuelsen Sambandsflokkurin Vágar Funksjonær
Johan Dahl Sambandsflokkurin Suðurstreymoy Bedriftsrådgiver
Aksel V. Johannesen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Advokat
Ingilín Didriksen Strøm Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Student
Henrik Old Javnaðarflokkurin Suðuroy Fiskeskipper
Heðin Mortensen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Forsikringsagent, fhv.
Djóni Nolsøe Joensen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Pedagog og SFO-leder
Jóhannis Joensen Javnaðarflokkurin Vágar Rektor
Bjarni Hammer Javnaðarflokkurin Suðuroy Politibetjent
Kristin Michelsen Sjálvstýri Suðuroy Sysselmannsfullmektig, fhv.
Høgni Hoydal Tjóðveldi Suðurstreymoy Journalist, fhv.
Sirið Stenberg Tjóðveldi Suðuroy Helsesøster
Bjørt Samuelsen Tjóðveldi Suðurstreymoy Journalist, fhv.
Kristina Háfoss Tjóðveldi Suðurstreymoy Funksjonær, fhv.
Beinta Løwe Tjóðveldi Suðurstreymoy Journalist
Hervør Pálsdóttir Tjóðveldi Suðurstreymoy Student
Bjarni K. Petersen Framsókn Suðurstreymoy Tekniker, ekspeditør, fhv.
Poul Michelsen Framsókn Suðurstreymoy Direktør, fhv.
Jenis av Rana Miðflokkurin Suðurstreymoy Kommunelege
Bill Justinussen Miðflokkurin Eysturoy Regnskapsfører

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Michelsen, Elin (1. september 2019). «Hesi manna nýggja løgtingið» (færøysk). Kringvarp Føroya. Besøkt 1. september 2019. 
  2. ^ «Valevnalistar til løgtingsvalið 31. august 2019» (PDF) (færøysk). Løgmansskrivstovan. Besøkt 1. september 2019.