Liste over World Architecture Festival vinnere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Dette er en fullstendig liste over alle prisvinnere, kategorivinnere og vinnere av anbefalinger ved World Architecture Festival (WAF). I 2008 ble alle vinnerne prisvinnere. I 2009 og senere ble bare 5 av kategorivinnerne også prisvinnere. Denne listen er hentet fra den offisieller nettsiden til World Architecture Festival og World Buildings Directory. Der hvor det har vært forskjeller har informasjonen fra WAF-listen blitt brukt. Alle navn er stavet slik det gjøres i WAF-listene. Lenkene kan derfor føre til artikler hvor navnene staves annerledes. I noen tilfelle har prosjektet endret navn etter prisutdelingen. Alle notene i listen inneholder en lenke til prosjektsiden hos World Buildings Directory og er sortert numerisk i samme rekkefølge som vinnerlisten som er offentliggjort hos World Architecture Festival. [1] [2] [3] [4] [5]

Fullstendig liste over vinnere[rediger | rediger kilde]

Sortable table
Bilde År Pris Kategori Prosjektnavn Prosjekt hjemsted Arkitekt Arkitekts hjemsted
2008 Prisvinner: Offentlig

[2008 1]

GZBICC - Guangzhou Baiyun International Convention Center Kina, Guangzhou Buro II -CITIC ADI & Buro II Belgia (Brussels - Guangzhou) & Belgia
Full Opera by night.jpg 2008 Prisvinner: Kultur

[2008 2]

Operahuset i Oslo Norge, Oslo Snøhetta Norge
2008 Prisvinner: Energi, avfall og resirkulering

[2008 3]

Landscape Restoration of the Controlled Rubbish Dump "La Vall d'en Joan" Spania, El Garraf Batlle & Roig Architects Spania (Esplugues de LLobregat)
2008 Prisvinner: Helse

[2008 4]

Centre pour le Bien-être des Femmes et la prévention des mutilations génitales féminines 'G.Kambou' Burkina Faso, Ouagadougou FAREstudio Italia (Rome)
2008 Prisvinner: Ferie

[2008 5]

Nk'Mip Desert Kultur Centre Canada, Osoyoos Hotson Bakker Boniface Haden Architects
Bjarke ingels group, BIG JDS PLOT, mountain dwellings, copenhagen 2005-2008.jpg 2008 Prisvinner: Leiligheter

[2008 6]

Mountain Dwellings Danmark, Copenhagen S BIG - Bjarke Ingels Group Danmark (Copenhagen N)
200px 2008 Prisvinner: Årets bygning

[6]

Undervisning

[2008 7]

Universita Luigi Bocconi Italia, Milano Grafton Architects Irland (Dublin 2)
Olympic Sculpture Park from Space Needle - Seattle.JPG 2008 Prisvinner: Natur

[2008 8]

Olympic Sculpture Park, Seattle Art Museum USA, Seattle Weiss/Manfredi Architecture/Landscape/Urbanism USA (New York)
Museum Kogod Courtyard 5.jpg 2008 Prisvinner: Nytt og gammelt

[2008 9]

Robert and Arlene Kogod Courtyard, Smithsonian Institution USA, Washington D.C. Foster + Partners
2008 Prisvinner: Kontor

[2008 10]

Duoc Corporate Building Chile, Santiago Sabbagh Arquitectos Chile (Santiago)
2008 Prisvinner: Fritid

[2008 11]

Sheep Stable Nederland, Almere 70F Architecture Nederland (Almere)
BMW Welt Side.jpg 2008 Prisvinner: Produksjon

[2008 12]

BMW Welt - Event, Exhibition and Automobile Delivery Center Tyskland, Munich COOP HIMMELB(L)AU Wolf D. Prix & Partner ZT GmbH Østerrike (Vienna)
2008 Prisvinner: Religion & kontemplasjon

[2008 13]

Dornbusch church Tyskland, Frankfurt Meixner Schlüter Wendt Architekten Tyskland (Frankfurt am Main)
2008 Prisvinner: Sport

[2008 14]

Sports Hall Bale Kroatia, Bale 3LHD Architects Kroatia (Zagreb)
Kfem vallingby.jpg 2008 Prisvinner: Shopping

[2008 15]

K:fem Sverige, Stockholm Wingårdh Arkitektkontor AB Sverige
Final Wooden House 2008.jpg 2008 Prisvinner: Privat hus

[2008 16]

Final Wooden House Japan Sou Fujimoto Architects Japan (Nakano)
Hungerburgbahn-Bergstation.JPG 2008 Prisvinner: Transport

[2008 17]

Nordpark Cable Railway Østerrike Zaha Hadid Architects Storbritannia (London)
2009 Prisvinner: Årets bygning Kultur, fullført bygning

[2009 1]

Mapungubwe Interpretation Center Sør-Afrika Peter Rich Architects Sør-Afrika (Johannesburg )
Spain Pavilion of Expo 2010 2.jpg 2009 Prisvinner: Årets planlagte prosjekt Kultur, planlagt prosjekt

[2009 2] [7]

Spanish Pavilion for 2010 Expo Shanghai Kina Miralles Tagliabue EMBT Spania (Barcelona)
2009 Prisvinner: Interiør og utstyr Interiør og utstyr - detajlhandel

[2009 3]

Corian Super-Surfaces Showroom Italia, Milano Architect Amanda Levete Architects Storbritannia (London)
2009 Prisvinner: Årets konstruksjonsutforming Konstruksjonsutforming - spenn (broer, stadium, store haller)

[2009 4]

ARENA ZAGREB Kroatia, Zagreb Architect UPI-2M Kroatia
2009 Prisvinner: Studentdesign konkurranse Studentdesign konkurranse: Distressed Cities, Creative Responses

[2009 5]

AECOM Design + Planning Urban SOS India, Mumbai Sabrina Kleinenhammans, a graduate at MIT USA, Massachusetts Institute of Technology (MIT)
2009 Kategorivinner, fullført bygning Offentlig

[2009 6]

Emergency Terminal Zagreb Kroatia, Zagreb Produkcija 004 Kroatia (Zagreb)
Ara rubrogenys -Barcelona Zoo, Barcelona, Catalonia, Spain-8a.jpg 2009 Kategorivinner, fullført bygning Utstilling

[2009 7]

CAGES FOR MACAWS IN THE PALM GROVE OF BARCELONA ZOO Spania, Barcelona Batlle & Roig Architects Spania (Esplugues de LLobregat)
2009 Kategorivinner, fullført bygning Helse

[2009 8]

TELETON TAMPICO Mexico, Tampico Sordo Madaleno Arquitectos Mexico (Distrito Federal)
2009 Kategorivinner, fullført bygning Ferie

[2009 9]

Restaurant Tusen Sverige, Ramundberget Murman Arkitekter ab Sverige (Stockholm)
2009 Kategorivinner, fullført bygning Hus

[2009 10]

Klein Bottle House Australia, Rye McBride Charles Ryan Australia (Prahran)
The Met.jpg 2009 Kategorivinner, fullført bygning Leiligheter (inkl. blandet bruk)

[2009 11]

The Met Thailand, Bangkok WOHA Singapore (Singapore)
2009 Kategorivinner, fullført bygning Landskap

[2009 12]

The Adaptation Palettes: Regenerative Landscape Design Kina, Tianjin Kongjian Yu - Turenscape Kina (Turenscape)
2009 Kategorivinner, fullført bygning Undervisning

[2009 13]

The Pearl Academy of Fashion, Jaipur India, Jaipur Morphogenesis India (New Delhi)
TKTS 47 st jeh.JPG 2009 Kategorivinner, fullført bygning Nytt og gammelt

[2009 14]

TKTS Booth / Redevelopment of Father Duffy Square USA, New York Choi Ropiha, Perkins Eastman and William Fellows/PKSB Architects Australia (Manly), USA and USA
Marco-Polo-Tower & Unilever-Haus Hamburg-HafenCity.jpg 2009 Kategorivinner, fullført bygning Kontor (inkl. blandet bruk)

[2009 15]

Unileverhaus

[8]

Tyskland, Hamburg Projektarbeitsgemeinschaft Behnisch Architekten
2009 Kategorivinner, fullført bygning Produksjon, energi og resirkulering

[2009 16]

Bodegas Protos Spania, Valladolid Rogers Stirk Harbour + Partners London (Storbritannia)
2009 Kategorivinner, fullført bygning Shopping (inkl. blandet bruk)

[2009 17]

Havaianas Brasil, São Paulo Isay Weinfeld Brasil (São Paulo)
Berry sport final.jpg 2009 Kategorivinner, fullført bygning Sport

[2009 18]

Berry Sports Hall Australia, Berry Allen Jack+Cottier Australia (Sydney)
Escalators in Bras Basah MRT Station, Singapore.jpg 2009 Kategorivinner, fullført bygning Transport

[2009 19]

Bras Basah Mass Rapid Transit Station Singapore, Singapore WOHA Singapore (Singapore, )
Statoils Oslo-kontor.jpg 2009 Kategorivinner, planlagt prosjekt Kommersiell

[2009 20]

Statoilbygget på Fornebu Norge, Oslo A-lab Norge (Oslo)
2009 Kategorivinner, planlagt prosjekt Konkurransebidrag

[2009 21]

Szentendre Cemetery Ungarn, Szentendre Architects A4 Studio, A4 Studio Kft Ungarn (Budapest)
2009 Kategorivinner, planlagt prosjekt Utdanning

[2009 22]

Malama Learning Center USA, Kapolei Eight Inc. Singapore (Singapore)
2009 Kategorivinner, planlagt prosjekt Eksperimentelle prosjekt

[2009 23]

Mobile Performance Venue Norge Various Architects AS Norge
2009 Kategorivinner, planlagt prosjekt Helse

[2009 24]

Al Jalila Children's Specialty Hospital De forente arabiske emirater, Dubai Architects Studio Altieri Spa and Studio Altieri International Italia (Thiene) and De forente arabiske emirater
2009 Kategorivinner, planlagt prosjekt Infrastruktur, planlagt prosjekt - generalplan

[2009 25]

THINKING BEYOND THE STATION: AGUASCALIENTES CITY SUBURBAN TRAIN, MEXICO Mexico, Aguascalientes RVDG arquitectura+urbanismo Mexico City (Mexico)
2009 Kategorivinner, planlagt prosjekt Landskap

[2009 26]

East London Green Grid Storbritannia, London Design for London Storbritannia
2009 Kategorivinner, planlagt prosjekt Generalplan

[2009 27]

Our city - our urban spaces Danmark, København V Entasis Danmark (Copenhagen)
2009 Kategorivinner, planlagt prosjekt Boliger

[2009 28]

Mero Beach project Dominica Dominica BURO II
2009 Hederlig omtale, fullført bygning Offentlig

[2009 29]

Jewish Reconstructionist Congregation Synagogue USA, Evanston Ross Barney Architects USA (Chicago)
2009 Hederlig omtale, fullført bygning Offentlig

[2009 30]

La Cisnera Community Centre Spania, Arico GPY Arquitectos Spania (Santa Cruz de Tenerife)
2009 Hederlig omtale, fullført bygning Helse

[2009 31]

St Jozef community health center Nederland, Deventer One Architecture Nederland (Amsterdam)
C-Laboratory Chen House.JPG 2009 Hederlig omtale, fullført bygning Hus

[2009 32]

Chen House Republikken Kina, Sanjhih C-Laboratory Finland (Turku)
2009 Hederlig omtale, fullført bygning Hus

[2009 33]

Sliding House Storbritannia, Suffolk RMM Storbritannia (London)
Maggie's Centre, Charing Cross, London.jpg 2009 Hederlig omtale, fullført bygning Helse, landskap

[2009 34]

Maggie's Centre London

[2009 35]

Storbritannia, London Rogers Stirk Harbour + Partners Storbritannia (London)
Ironbank Containers From Cross Street I.jpg 2009 Hederlig omtale, fullført bygning Kontor (inkl. blandet bruk)

[2009 36]

Ironbank New Zealand, Auckland RTA Studio
Kuggen.JPG 2009 Hederlig omtale, planlagt prosjekt Kommersiell

[2009 37]

Kuggen Sverige, Gothenburg Wingårdh Arkitektkontor AB Sverige ]]
2009 Hederlig omtale, planlagt prosjekt Kommersiell

[2009 38]

Top Code Italia , Imola (Bologna) LELLI & ASSOCIATI ARCHITETTURA and Cristofani Architetti Italia (Faenza) and Italia
2009 Hederlig omtale, planlagt prosjekt Eksperimentelle prosjekt

[2009 39]

Timber Stadium Storbritannia RMM Storbritannia (London)
2009 Hederlig omtale, planlagt prosjekt Utdanning, planlagt prosjekt - infrastruktur, planlagt prosjekt - generalplan

[2009 40]

Grangegorman Masterplan Irland, Grangegorman Moore Ruble Yudell Architects & Planners / DMOD
2009 Hederlig omtale, planlagt prosjekt Boliger

[2009 41]

360º Building Brasil, São Paulo Isay Weinfeld Brasil (São Paulo)
2009 Hederlig omtale, planlagt prosjekt Boliger

[2009 42]

Digby Road Storbritannia, London Stephen Davy Peter Smith Architects Storbritannia (London)
Great North Museum, Hancock - geograph.org.uk - 1759770.jpg 2009 Hederlig omtale, interiør og utstyr Kultur, interiør og utstyr- kultur og offentlig, nytt og gammelt

[2009 43]

The Great North Museum Storbritannia, Newcastle upon Tyne Farrells Storbritannia (London)
Richmond Olympic Oval intern View.jpg 2009 Hederlig omtale, konstruksjonsutforming Spenn (broer, stadium, store haller), konstruksjonsutforming - Timber

[2009 44]

Richmond Olympic Oval Roof Canada, Richmond Cannon Design
2009 Hederlig omtale, konstruksjonsutforming Offentlig, interiør og utstyr- barer and restauranter, konstruksjonsutforming - spenn (broer, stadium, store haller)

[2009 45]

wNw Bar Vietnam, Binh Duong Vo Trong Nghia Co., Ltd. Vietnam (Hochiminh City)
Concorso hadid.jpg 2010 Prisvinner: Årets bygning and Kategorivinner Kultur Kultur

[2010 1]

MAXXI, National Museum of XXI Century Arts Italia, Rome Zaha Hadid Architects Storbritannia (London)
2010 Prisvinner: Årets planlagte prosjekt Generalplan, planlagt prosjekt

[2010 2]

The Arc Palestina, Occupied Suisman Urban Design USA (Santa Monica)
ANZ Docklands.jpg 2010 Prisvinner: Interiør og utstyr Interiør og utstyr- kontor

[2010 3]

ANZ Centre Australia, Melbourne HASSELL
Beautiful Hall of Replicas.jpg 2010 Prisvinner: Årets konstruksjonsutforming[9] Konstruksjonsutforming - glass (brukt som konstruksjon)

[2010 4]

Medieval & Renaissance Galleries Storbritannia, London MUMA Storbritannia (London)
2010 Prisvinner: Studentdesign konkurranse Studentdesign konkurranse: Campus Catalyst Project

[2010 5]

AECOM Design + Planning Urban SOS Haiti, Port au Prince Robin Bankert, Michael Murphy, Caroline Shannon and Joseph Wilfong, a graduate at MIT USA, University of Harvard
BLW Judith slaying Holofernes (1).jpg 2010 Prisvinner: The Art and Work Award for Buildings Designed to Display Art[10] Konstruksjonsutforming - glass (brukt som konstruksjon)

[2010 6] [2010 7]

Medieval & Renaissance Galleries Storbritannia, London MUMA Storbritannia (London)
Aviva-under-lights.png 2010 Prisvinner: ONCE Foundation Award for Accessibility (To vinnere sammen) Sport

[2010 8]

Aviva Stadium Irland, Dublin POPULOUS in association with Scott Tallon Walker
2010 Prisvinner: ONCE Foundation Award for Accessibility (To vinnere sammen) Offentlig, helse

[2010 9]

West Vancouver Community Centre Canada, West Vancouver Hughes Condon Marler Architects Canada (Vancouver)
Ciutat justicia 5.jpg 2010 Kategorivinner, fullført bygning Offentlig

[2010 10]

City of Justice Spania, Barcelona David Chipperfield Architects and b720 Arquitectos Storbritannia (London) & Spania
Spain Pavilion of Expo 2010.jpg 2010 Kategorivinner, fullført bygning Utstilling

[2010 11]

Spanish Pavilion for Shanghai World Expo 2010 Kina, Shanghai Miralles Tagliabue EMBT & Benedetta Tagliabue, Miralles Tagliabue EMBT Spania (Barcelona)
2010 Kategorivinner, fullført bygning Helse

[2010 12]

Brain and Mind Research Institute - Youth Mental Health Building Australia, Camperdown BVN Architecture Australia (Sydney)
Alila Villas Uluwatu.jpg 2010 Kategorivinner, fullført bygning Ferie

[2010 13]

Alila Villas Uluwatu, Bali Indonesia Indonesia, Bali WOHA Singapore (Singapore)
2010 Kategorivinner, fullført bygning Hus

[2010 14]

A Forest for a Moon Dazzler Costa Rica, Playa Avellanas Benjamin Garcia Saxe Architect Storbritannia (London)
Pinnacle@Duxton, Singapore - 20100101.jpg 2010 Kategorivinner, fullført bygning Leiligheter (inkl. blandet bruk)

[2010 15]

Pinnacle @ Duxton Singapore ARC Studio Architecture + Urbanism Singapore (Singapore)
2010 Kategorivinner, fullført bygning Landskap

[11]

Shanghai Houtan Park

[2010 16]

Kina, Shanghai Turenscape Kina (Beijing)
School of the Arts, Singapore.jpg 2010 Kategorivinner, fullført bygning Undervisning

[2010 17]

School of the Arts, Singapore Singapore, Singapore WOHA Singapore (Singapore)
2010 Kategorivinner, fullført bygning Nytt og gammelt

[2010 18]

DDB Office Tyrkia, Istanbul Erginoglu&Calislar
2010 Kategorivinner, fullført bygning Kontor (inkl. blandet bruk)

[2010 19]

Vali-Asr Commercial-Office Building Iran, Tehran RYRA Studio Iran (Tehran)
2010 Kategorivinner, fullført bygning Produksjon, energi og resirkulering

[2010 20]

Yevlakh Seed Industry Campus Aserbajdsjan, Yevlakh TOCA Tyrkia (Istanbul)
2010 Kategorivinner, fullført bygning Shopping (inkl. blandet bruk)

[2010 21]

YAMAHA GINZA Japan, Ginza, Chuo-ku Nikken Sekkei Ltd
2010 Kategorivinner, fullført bygning Sport

[2010 22]

Soccer City, National Stadium - 'The Melting Pot' Sør-Afrika, Johannesburg Boogertman + Partners (in association with Populous) Sør-Afrika (& Storbritannia)
Double-Helix-Bridge.jpg 2010 Kategorivinner, fullført bygning Transport

[2010 23]

The Helix Bridge Singapore Cox Rayner Architects & Architects 61 Australia (Brisbane) & Singapore
2010 Kategorivinner, planlagt prosjekt Kommersiell, planlagt prosjekt

[2010 24]

OFFICES' 63 India, Gurgaon Sanjay Puri Architects Pvt. Ltd. India (Mumbai)
2010 Kategorivinner, planlagt prosjekt Konkurransebidrag, planlagt prosjekt

[2010 25]

Dance and Music Centre

[12]

Nederland Aedas Hongkong (Quarry Bay)
2010 Kategorivinner, planlagt prosjekt Kultur, planlagt prosjekt

[2010 26]

CONCERT HALL JORDANEK IN TORUN Polen, Torun MENIS ARQUITECTOS
2010 Kategorivinner, planlagt prosjekt Utdanning, planlagt prosjekt

[2010 27]

Sabah Al-Salem University – Kuwait University City, College of Education Kuwait, Kuwait City Perkins+Will & Dar Al Handasah USA (New York) & Libanon
2010 Kategorivinner, planlagt prosjekt Eksperimentelle prosjekt, planlagt prosjekt

[2010 28]

Ingen prosjekt kåret til vinner
2010 Kategorivinner, planlagt prosjekt Helse, planlagt prosjekt

[2010 29]

Kuwait Children's Hospital Kuwait, Kuwait City AGi Architects SL Spania (Madrid)
West Kowllon Terminus site 201209.JPG 2010 Kategorivinner, planlagt prosjekt Infrastruktur, planlagt prosjekt

[2010 30]

West Kowloon Terminus Hongkong Aedas Hongkong (Quarry Bay)
2010 Kategorivinner, planlagt prosjekt Landskap, planlagt prosjekt

[2010 31]

Ingen prosjekt kåret til vinner
2010 Kategorivinner, planlagt prosjekt Boliger, planlagt prosjekt

[2010 32]

Ingen prosjekt kåret til vinner
Denmark Pavilion of Expo 2010 2.jpg 2010 Hederlig omtale, fullført bygning Utstilling

[2010 33]

Danish Pavilion - Shanghai World Expo 2010 Kina, Shanghai BIG
2010 Hederlig omtale, fullført bygning Hus

[2010 34]

Townhouse, Landskrona Sverige, Landskrona Elding Oscarson Sverige (Stockholm)
2010 Hederlig omtale, fullført bygning Leiligheter (inkl. blandet bruk)

[2010 35]

Barking Central Storbritannia, Barking Allford Hall Monaghan Morris
2010 Hederlig omtale, fullført bygning Kontor (inkl. blandet bruk)

[2010 36]

Middelfart Savings Bank Danmark, Middelfart 3XN Danmark (Copenhagen)
Aviva Stadium by Night.jpg 2010 Hederlig omtale, fullført bygning Sport

[2010 37]

Aviva Stadium Irland, Dublin POPULOUS in association with Scott Tallon Walker
2010 Hederlig omtale, planlagt prosjekt Kultur, planlagt prosjekt

[2010 38]

CONCERT HALL JORDANEK IN TORUN Polen, Torun MENIS ARQUITECTOS
2010 Hederlig omtale, interiør og utstyr Kultur og offentlig, interiør og utstyr

[2010 39]

The Academy Australia, Docklands BVN Architecture
2010 Hederlig omtale, interiør og utstyr Kontors, interiør og utstyr

[2010 40]

One Shelley Street - Macquarie Group Australia, Sydney Clive Wilkinson Architects/Woods, Clive Wilkinson Architects & Woods Bagot USA (Bagot, West Hollywood), USA & Australia
2010 Hederlig omtale, konstruksjonsutforming Konstruksjonsutforming

[2010 41]

No project highly commended
Media-TIC (Barcelona).jpg 2011 Prisvinner: Årets bygning Kontor (inkl. blandet bruk)

[2011 1]

Media-ICT Spania, Barcelona Cloud 9 Spania (Barcelona)
2011 Prisvinner: Årets planlagte prosjekt Infrastruktur , planlagt prosjekt

[2011 2]

Hanimaadhoo International Airport Maldivene Integrated Design Associates Limited Hongkong (Hong Kong)
8 Spruce Street (New York by Gehry) 2011 Prisvinner: Årets konstruksjonsutforming Konstruksjonsutforming - tårn

[2011 3]

Eight Spruce Street USA Gehry Partners, LLP
2011 Prisvinner: ONCE Foundation Award for Accessibility Kultur

[2011 4]

Museum of Memory and Tolerance Mexico, Mexico City Arditti+RDT/arquitectos Mexico (Mexico)
Todor Proeski Memorial House 01.JPG 2011 Prisvinner: People's Choice Award, by OpenBuildings Kultur

[2011 5]

Memorial house Todor Proeski Republikken Makedonia, Krushevo Syndicate studio Republikken Makedonia (Skopje)
2011 Kategorivinner, fullført bygning Offentlig

[2011 6]

Saint Nicholas Antiochian Orthodox Christian Church USA, Springdale Marlon Blackwell Architect USA (Fayetteville)
2011 Kategorivinner, fullført bygning Kultur, nytt og gammelt

[2011 7]

SHIMA KITCHEN Japan, Tonosyotyo ARCHITECTS ATELIER RYO ABE Japan (Shibuya Shibuya-ku Tokyo)
Viewpoint Snøhetta, interiør.jpg 2011 Kategorivinner, fullført bygning Utstilling

[2011 8]

Norwegian Wild Reindeer Center Pavilion Norge, Hjerkinn Snøhetta
2011 Kategorivinner, fullført bygning Helse, landskap

[2011 9]

rehabilitation centre Groot Klimmendaal Nederland, Arnhem Architectenbureau K van Velsen BV Nederland (Hilversum)
2011 Kategorivinner, fullført bygning Ferie

[2011 10]

Raas Jodhpur India, Jodhpur The Lotus Praxis Initiative, Lotus Design Services & Praxis Inc India
2011 Kategorivinner, fullført bygning Hus

[2011 11]

Small House Australia, Sydney Domenic Alvaro Australia (Sydney)
Ørestad - 8 House.jpg 2011 Kategorivinner, fullført bygning Leiligheter (inkl. blandet bruk)

[2011 12]

8 House Danmark, Copenhagen Bjarke Ingels Group Danmark
2011 Kategorivinner, fullført bygning Landskap

[2011 13]

A Mother River Recovered--The Sanlihe Greenway Kina Turenscape Kina (Beijing)
Cmglee Sainsbury Laboratory Cambridge University lecture.jpg 2011 Kategorivinner, fullført bygning Undervisning

[2011 14]

Sainsbury Laboratory Storbritannia, Cambridge Stanton Williams Storbritannia (London)
2011 Kategorivinner, fullført bygning Nytt og gammelt

[2011 15]

PUZZLE PIECE Spania, TM. de Telde Romera y Ruiz Arquitectos Spania (Las Palmas de GC)
Media-TIC (Barcelona).jpg 2011 Kategorivinner, fullført bygning Kontor (inkl. blandet bruk)

[2011 16]

Media-ICT

[13]

Spania, Barcelona Cloud 9 Spania (Barcelona)
2011 Kategorivinner, fullført bygning Produksjon, energi og resirkulering

[2011 17]

WASTE TREATMENT FACILITY FROM VALLÈS OCCIDENTAL IN VACARISSES (BARCELONA) Spania, Vacarisses Batlle & Roig Architects Spania (Esplugues de LLobregat)
2011 Kategorivinner, fullført bygning Shopping (inkl. blandet bruk)

[2011 18]

Decameron Brasil, São Paulo Studio MK27 Brasil (São Paulo)
Eisstadion2 jan11.JPG 2011 Kategorivinner, fullført bygning Sport

[2011 19]

SPEEDSKATING STADIUM INZELL - MAX AICHER ARENA Tyskland, Inzell BEHNISCH Architekten USA (Boston)
KurilpaBridge1.JPG 2011 Kategorivinner, fullført bygning Transport

[2011 20]

Kurilpa Bridge Australia, Brisbane Cox Rayner Architects Australia (Brisbane)
2011 Kategorivinner, fullført bygning Hus

[2011 21]

InBetween House Japan, Karuizawa Koji Tsutsui & Associates Japan (Tokyo)
2011 Kategorivinner, planlagt prosjekt Kommersiell, planlagt prosjekt & eksperimentelle prosjekt, planlagt prosjekt

[2011 22]

Wadi Rum Resort Jordan Oppenheim Architecture + Design USA (Miami)
2011 Kategorivinner, planlagt prosjekt Konkurransebidrag, planlagt prosjekt & kultur, planlagt prosjekt

[2011 23]

Glacier Discovery Walk Canada, Jasper National Park Sturgess Architecture Canada (Calgary)
2011 Kategorivinner, planlagt prosjekt Kultur, planlagt prosjekt

[2011 24]

Zhang Da Qian Museum Kina, Neijiang Miralles Tagliabue EMBT Spania (Barcelona)
2011 Kategorivinner, planlagt prosjekt Utdanning, planlagt prosjekt, generalplan, planlagt prosjekt

[2011 25]

Women's Opportunity Center Rwanda, Kayonza Sharon Davis Design
2011 Kategorivinner, planlagt prosjekt Eksperimentelle prosjekt, planlagt prosjekt

[2011 26]

The Tower of Nests Kina, Shanghai Kjellgren Kaminsky Architecture AB Sverige (Göteborg)
2011 Kategorivinner, planlagt prosjekt Helse, planlagt prosjekt

[2011 27]

Binh Chanh Pediatric Hospital Vietnam, Ho Chi Minh City VK, 2050 A+P & Nhat My Belgia (Roeselare), Vietnam & Vietnam
2011 Kategorivinner, planlagt prosjekt Landskap, planlagt prosjekt

[2011 28]

Shoreline Walk Libanon, Beirut Gustafson Porter
WKCD 2010 Exhibition-Rocco model 01.jpg 2011 Kategorivinner, planlagt prosjekt Generalplan, planlagt prosjekt

[2011 29]

West Kowloon Kultur District Conceptual Plan Hongkong Rocco Design Architects Ltd Hongkong (Hong Kong)
2011 Kategorivinner, planlagt prosjekt Boliger, planlagt prosjekt

[2011 30]

Wafra Living Kuwait AGi Architects Spania
Gardens by the Bay, Singapore 2012.JPG 2012 Prisvinner: Årets bygning Utstilling

[2012 1]

Cooled Conservatories at Gardens by the Bay Singapore Wilkinson Eyre Architects Storbritannia (London)
Before and After Aerial View of Kallang River.jpg 2012 Prisvinner: Årets planlagte prosjekt, landskap Landskap (prosjekt), urban (fullført design)

[2012 2]

Kallang River Bishan Park Singapore Atelier Dreiseitl
2012 Prisvinner: Årets planlagte prosjekt Generalplan

[2012 3]

Msheireb - Heart of Doha Doha, Qatar AECOM, London (UK), Adjaye Associates (UK), Allies and Morrison (UK), Eric Pary Architects (UK), Gensler (USA), HOK (USA), John McAslan and Partners (UK), Mangera Yvars Architects (UK), Mossessian & Partners (UK), Squire & Partners (UK) Storbritannia & USA
2012 Student vinner: In the core of rainassance architecture 2012 Prisvinner: Student Team of the Year Årets studentteam fra Universitetet i Ferrara, Italy

[2012 4]

In the Core of Renaissance Architecture Italia, Ferrara Student team Italia (Ferrara)
2012 Prisvinner: Director's Prize Nytt og gammelt

[2012 5]

Plaza España in Adeje Spania, Tenerife Menis Arquitectos SLP Spania (Santa Cruz de Tenerife)
Mrb ccl exit.JPG 2012 Prisvinner: Lite prosjekt Transport

[2012 6]

Marina Bay Station Singapore Aedas, Quarry Bay & Aedas Pte Ltd (Station Architect) Hongkong & Singapore
2012 Prisvinner: Lite prosjekt Kontor

[2012 7]

Office for an Advertising Film Production Company India, Bangalore SJK Architects India, Mumbai
2012 Kategorivinner, fullført bygning Offentlig

[2012 8]

SALORGE / TOWN COMMUNITY Frankrike, Pornic Atelier Arcau Frankrike (Vannes)
2012 Kategorivinner, fullført bygning Kultur

[2012 9]

Liyuan Library Kina, Beijing Li Xiaodong Atelier Kina (Beijing)
The Royal Children's Hospital, Melbourne.jpg 2012 Kategorivinner, fullført bygning Helse

[2012 10]

The Royal Children's Hospital Australia, Melbourne Billard Leece Partnership and Bates Smart
2012 Kategorivinner, fullført bygning Høyere utdanning/forskning

[2012 11]

University of the Arts London Campus for Central Saint Martins at King's Cross Storbritannia, London Stanton Williams Storbritannia (London)
Kistavictoriahotelnr1 Publish.jpg 2012 Kategorivinner, fullført bygning Hotell/fritid

[2012 12]

Victoria Tower Sverige, Kista Wingårdh Arkitektkontor AB N/A Sverige
2012 Kategorivinner, fullført bygning Hus

[2012 13]

Stacking Green Vietnam, Ho Chi Minh City Vo Trong Nghia Architects Vietnam (Ho Chi Minh City)
2012 Kategorivinner, fullført bygning Leiligheter

[2012 14]

Martin No 38 Singapore, Singapore Kerry Hill Architects Pte Ltd Singapore (Singapore)
2012 Kategorivinner, fullført bygning Nytt og gammelt

[2012 15]

Plaza España in Adeje Spania, Tenerife Menis Arquitectos SLP Spania (Santa Cruz de Tenerife)
LuminousDarlingQuarter17.jpg 2012 Kategorivinner, fullført bygning Kontor

[2012 16]

Darling Quarter Australia, Sydney Francis-Jones Morehen Thorp Australia (Sydney)
2012 Kategorivinner, fullført bygning Produksjon, energi og resirkulering

[2012 17]

Sony Corporation Sony City Osaki Japan, Tokyo NIKKEN SEKKEI LTD, Nikken Sekkei Ltd. & Nikken Sekkei Ltfd Japan
2012 Kategorivinner, fullført bygning Skoler

[2012 18]

Binh Duong School Vietnam, Binh Duong Vo Trong Nghia Architects Vietnam (Ho Chi Minh City)
2012 Kategorivinner, fullført bygning Shopping

[2012 19]

Xtra-Herman Miller shop in shop Singapore, Singapore P.A.C PTE LTD & PAC Singapore (Singapore), (both arcitects)
2012 Kategorivinner, fullført bygning Shopping

[2012 20]

T-Site Japan Klein Dytham Architects Japan (Shibuya-ku)
2012 Kategorivinner, fullført bygning Sport

[2012 21]

FAZENDA BOA VISTA | GOLF CLUBHOUSE Brasil Isay Weinfeld Brasil (São Paulo)
Bodrumairport.jpg 2012 Kategorivinner, fullført bygning Transport

[2012 22]

Bodrum International Airport Tyrkia tabanlioglu architects Tyrkia (Istanbul)
2012 Kategorivinner, fullført bygning Villa

[2012 23]

Shearer's Quarters Australia, North Bruny Island John Wardle Architects Australia (Collingwood)
2012 Kategorivinner, planlagt prosjekt Konkurransebidrag, planlagt prosjekt

[2012 24]

Perry Park Australia, Alexandria HASSELL
2012 Kategorivinner, planlagt prosjekt Kultur, planlagt prosjekt

[2012 25]

Beijing Artist Village Gallery Project Kina Aedas, Aedas Beijing Limited Hongkong (Quarry Bay) & Kina
2012 Kategorivinner, planlagt prosjekt Utdanning, planlagt prosjekt, generalplan, planlagt prosjekt

[2012 26]

AGU City Campus Tyrkia, Kayseri EAA-Emre Arolat Architects Tyrkia (1. Levent)
2012 Kategorivinner, planlagt prosjekt Experimental, planlagt prosjekt

[2012 27]

Man-Built Islands Dongqian Lake Concept Design Kina, Ningbo HASSELL
2012 Kategorivinner, planlagt prosjekt Helse, planlagt prosjekt

[2012 28]

Rigshospitalet - The North Wing Danmark, Copenhagen 3XN, Aarhus Arkitekterne & Nickl & Partner Architechten Danmark (Copenhagen), Danmark & Tyskland
2012 Kategorivinner, planlagt prosjekt Hus, planlagt prosjekt

[2012 29]

C3 House New Zealand, Wanaka RTA Studio New Zealand (Auckland)
2012 Kategorivinner, planlagt prosjekt Infrastruktur, planlagt prosjekt

[2012 30]

Tianjin Binhai Transport Interchange - Public Domain Kina, Tianjin Binhai New District HASSELL
2012 Kategorivinner, planlagt prosjekt Fritidsutvikling, planlagt prosjekt

[2012 31]

Gunoot Eco Resort Oman, Oman Dar SSH International Engineering Consultants, California Institute of Earth Architecture & SSH International Kuwait (Kuwait), USA, & Kuwait
2012 Kategorivinner, planlagt prosjekt Blandet bruk, planlagt prosjekt

[2012 32]

JST Product Complex Japan, Tsuyama Osamu Morishita Architect & Associates Japan (Osaka-shi)
2012 Kategorivinner, planlagt prosjekt Kontor, planlagt prosjekt

[2012 33]

120 Fenchurch Street Storbritannia, London Eric Parry Architects Storbritannia (London)
2012 Kategorivinner, planlagt prosjekt Boliger, planlagt prosjekt

[2012 34]

TERASA 153, MONTENEGRO Serbia and Montenegro Sanjay Puri Architects Pvt. Ltd. India (Mumbai)
2013 Prisvinner: Årets bygning, not yet awarded kategori

[2013 1]

name country, city architect country (city)
2013 Kategorivinner, fullført bygning, not yet awarded kategori

[2013 2]

name country, city architect country (city)
2013 Kategorivinner, planlagt prosjekt , not yet awarded kategori

[2013 3]

name country, city architect country (city)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Notene i denne listen inneholder en lenke til prosjektsiden hos World Buildings Directory og er sortert numerisk i samme rekkefølge som vinnerlisten som er offentliggjort hos World Architecture Festival.

Noter 2008 vinnere[rediger | rediger kilde]

Noter 2009 vinnere[rediger | rediger kilde]

Noter 2010 vinnere[rediger | rediger kilde]

Noter 2011 vinnere[rediger | rediger kilde]

Noter 2012 vinnere[rediger | rediger kilde]

Noter 2013 vinnere[rediger | rediger kilde]

Andre noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «World Architecture Festival vinners 2008». World Architecture Festival. Besøkt 13. juli 2013. 
  2. ^ «World Architecture Festival vinners 2009». World Architecture Festival. Besøkt 13. juli 2013. 
  3. ^ «World Architecture Festival vinners 2010». World Architecture Festival. Besøkt 13. juli 2013. 
  4. ^ «World Architecture Festival vinners 2011». World Architecture Festival. Besøkt 13. juli 2013. 
  5. ^ «World Architecture Festival vinners 2012». World Architecture Festival. Besøkt 13. juli 2013. 
  6. ^ Olivia McDowell:World Architecture Festival in The Sepcifier, retrieved 22 October 2010
  7. ^ The finished project won kategori utstilling in 2010 «Spanish Pavilion for Shanghai World Expo 2010, Shanghai, China». World Buildings Directory. Besøkt 11. juli 2013. 
  8. ^ See article about the Unileverhouse on German Wikipedia
  9. ^ Also vinner of: The Art and Work Award for Buildings Designed to Display Art
  10. ^ Also vinner of: Årets konstruksjonsutforming
  11. ^ [Huangpu_District,_Shanghai#Huangpu_2 Located on the Shanghai’s Huangpu riverfront]
  12. ^ Planned located at the Spuiplein links to articles in the duch Wikipedia Spuiforum
  13. ^ See article in Spanish Wikipedia

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Siteringsfeil: <ref>-merker finnes for gruppenavnet «2008», men ingen <references group="2008"/>-merking ble funnet, eller det mangler et avsluttende </ref>-merke.
Siteringsfeil: <ref>-merker finnes for gruppenavnet «2009», men ingen <references group="2009"/>-merking ble funnet, eller det mangler et avsluttende </ref>-merke.
Siteringsfeil: <ref>-merker finnes for gruppenavnet «2010», men ingen <references group="2010"/>-merking ble funnet, eller det mangler et avsluttende </ref>-merke.
Siteringsfeil: <ref>-merker finnes for gruppenavnet «2011», men ingen <references group="2011"/>-merking ble funnet, eller det mangler et avsluttende </ref>-merke.
Siteringsfeil: <ref>-merker finnes for gruppenavnet «2012», men ingen <references group="2012"/>-merking ble funnet, eller det mangler et avsluttende </ref>-merke.
Siteringsfeil: <ref>-merker finnes for gruppenavnet «2013», men ingen <references group="2013"/>-merking ble funnet, eller det mangler et avsluttende </ref>-merke.