Liste over Norges fiskeriministre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Norges fiskeriministre. Fiskeridepartementet ble opprettet i 1946, endret navn til Fiskeri- og kystdepartementet i 2004, og slått sammen med Nærings- og handelsdepartementet til Nærings- og fiskeridepartementet i 2014 (fortsatt med egen fiskeriminister).[1][2]


# Navn Fra Til Parti Regjering
1 Carlsen, ReidarReidar Carlsen
(1908–1987)
Stortinget på ski - L0044 696Fo30141609070111.jpg 1. juli 1946 19. november 1951 Ap Gerhardsen II (Ap)
2 Holt, PederPeder Holt
(1899–1963)
Befrielsen av Nord-Norge (16766374084).jpg 19. november 1951 22. januar 1955 Ap Torp (Ap)
3 Lysø, NilsNils Lysø
(1905–1977)
22. januar 1955 28. august 1963 Ap Gerhardsen III (Ap)
4 Onarheim, OnarOnar Onarheim
(1910–1988)
29. august 1963 25. september 1963 H Lyng (H, Sp, V, KrF)
5 Andersen, MagnusMagnus Andersen
(1916–1994)
25. september 1963 12. oktober 1965 Ap Gerhardsen IV (Ap)
6 Myklebust, OddmundOddmund Myklebust
(1915–1972)
12. oktober 1965 8. november 1968 Sp Borten (Sp, H, V, KrF)
7 Moxnes, EinarEinar Moxnes
(1921–2006)
Einar Moxnes.jpg 8. november 1968 17. mars 1971 Sp
8 Hoem, KnutKnut Hoem
(1924–1987)
17. mars 1971 24. januar 1972 Ap Bratteli I (Ap)
9 Magnus Andersen
(1916–1994)
(andre gang)
24. januar 1972 18. oktober 1972 Ap
10 Olsen, TrygveTrygve Olsen
(1921–1979)
18. oktober 1972 16. oktober 1973 Sp Korvald (KrF, Sp, V)
11 Bolle, EivindEivind Bolle
(1923–2012)
16. oktober 1973 14. oktober 1981 Ap Bratteli II (Ap)
Nordli (Ap)
Brundtland I (Ap)
12 Listau, ThorThor Listau
(1938–2014)
14. oktober 1981 4. oktober 1985 H Willoch (H)
Willoch (H, KrF, Sp) (fra 8. juni 1983)
13 Reiten, EivindEivind Reiten
(1953–)
Eivind Reiten på Sentralbanksjefens årstale 2018 (191008).jpg 4. oktober 1985 9, mai 1986 Sp
14 Mørk-Eidem, BjarneBjarne Mørk-Eidem
(1936–)
Bjarne Mørk-Eidem Torgar Næringshage 02.jpg 9. mai 1986 16. oktober 1989 Ap Brundtland II (Ap)
15 Munkejord, SveinSvein Munkejord
(1948–)
16. oktober 1989 3. november 1990 H Syse (H, KrF, Sp)
16 Pettersen, OddrunOddrun Pettersen
(1937–2002)
3. november 1990 3. september 1992 Ap Brundtland III (Ap)
17 Olsen, Jan Henry T.Jan Henry T. Olsen
(1956–2018)
Jan Henry Olsen.jpg 4. september 1992 25. oktober 1996 Ap
18 Schjøtt-Pedersen, Karl EirikKarl Eirik Schjøtt-Pedersen
(1959–)
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen - 2014-02-13 at 18-43-38.jpg 25. oktober 1996 17. oktober 1997 Ap Jagland (Ap)
19 Angelsen, PeterPeter Angelsen
(1935–)
17. oktober 1997 21. januar 2000 Sp Bondevik I (KrF, Sp, V)
20 Brekk, Lars PederLars Peder Brekk
(1955–)
Lars Peder Brekk.jpg 21. januar 2000 17. mars 2000 Sp
21 Gregussen, OttoOtto Gregussen
(1955–)
17. mars 2000 19. oktober 2001 Ap Stoltenberg I (Ap)
22 Ludvigsen, SveinSvein Ludvigsen
(1946–)
Svein Ludvigsen, fiskeriminister och samarbetsminister, Norge (Bilden ar tagen vid Nordiska radets session i Oslo, 2003).jpg 19. oktober 2001 17. oktober 2005 H Bondevik II (KrF, H, V)
23 Pedersen, HelgaHelga Pedersen
(1973–)
Helga Pedersen2009B 140x190.jpg 17. oktober 2005 2. oktober 2009 Ap Stoltenberg II
Brustad, SylviaSylvia Brustad
(1966–)
(fungerende)
Sylvia Brustad5.jpg 2. oktober 2009 20. oktober 2009 Ap
24 Berg-Hansen, LisbethLisbeth Berg-Hansen
(1963–)
Sentralbanksjefens årstale - 2014-02-13 at 18-39-12.jpg 20. oktober 2009 16. oktober 2013 Ap
25 Aspaker, ElisabethElisabeth Aspaker
(1962–)
Elisabeth Aspaker 2009.jpg 16. oktober 2013 16. desember 2015 H Solberg (H, FRP)
Solberg (H, Frp, V) (fra 17. januar 2018)
26 Sandberg, PerPer Sandberg
(1960–)
PSandberg2154 2E jpg DF0000063007.jpg 16. desember 2015 FrP


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Fiskeri- og kystdepartementet. Statsråd 1946–2013». regjeringen.no. Besøkt 16. desember 2015. 
  2. ^ «Nærings- og fiskeridepartementet. Statsråd 1916–». regjeringen.no. Besøkt 16. desember 2015.