Liberias flagg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Liberias nåværende flagg
Liberias flagg 1827 - 1847

Liberias flagg har flere fellestrekk med USAs flagg, både i fargevalg, utforming og symbolikk. Begge flagg har røde og hvite striper, samt en blå firkant i øverste venstre hjørne. I Liberias flagg har denne firkanten en hvit stjerne. Før Liberias uavhengighet var det et hvitt, gresk kors. Bakgrunnen for likhetstrekkene er at tidligere amerikanske slaver etablerte landet og at USA og Liberia har et svært tett samarbeid i en rekke saker.[1]

De elleve stripene symboliserer de elleve som skrev under på Liberias uavhengighetserklæring (26. juli 1847), rødt og hvitt representerer mot og moralsk styrke. Den hvite stjernen symboliserer friheten til de tidligere slavene, den blå firkanten representerer det afrikanske fastlandet.

Liberias flagg kan ses på mange skip rundt om i verden fordi Liberia tilbyr skipsregistrering under sitt lands flagg. Mange selskaper benytter seg av Liberias flagg som bekvemmelighetsflagg, dette for å unngå skatter og restriksjoner i andre land. Det antas at rundt 1600 skip seiler under Liberias flagg, noe som gir landet store inntekter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Smith, Whitney (19. juli 2013). «Flag of Liberia». Encyclopædia Britannica. Besøkt 17. september 2014.