Tristan da Cunhas flagg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tristan da Cunhas flagg
Flagg for Tristan da Cunhas administrator

Tristan da Cunhas flagg ble tatt i bruk 20. oktober 2002 i en proklamasjon av guvernøren av Saint Helena. Før dette brukte Tristan da Cunhas Saint Helenas flagg i offisielle sammenhenger.

Flagget er blått med Storbritannias flagg i øverste venstre hjørne og Tristan da Cunhas riksvåpen i flaggdukens frie ende. Skjoldet viser i midten en stilisert framstilling av den vulkanske øya som speiler seg i havet, omgitt på alle fire sider av albatrosser. Hjelmtegnet er en åpen båt med seil av en type som benyttes på Tristan da Cunha, mens skjoldholderne er to hummere. Hummerfiske er en viktig næringsveg på Tristan da Cunha. Under skjoldet står territoriets motto, Our faith is our strength (Vår tro er vår styrke).

Flagget er tegnet av den britiske vexillologen Graham Bartram.

Administratorens flagg[rediger | rediger kilde]

Administratoren er koloniens øverste myndighet og fører eget flagg etter samme modell som for guvernører i britiske besittelser. Det vil si det britiske unionsflagget med koloniens våpenskjold omgitt av en krans i midten. Flagget til administratoren for Tristan da Cunha ble innført samtidig med øyas eget flagg.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Graham Bartram: British Flags and Emblems, 2004