The Frighteners

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Frighteners
Generell informasjon
SjangerSkrekkfilm
Utgivelsesår1996
Prod.landUSA
Lengde110 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPeter Jackson
ProdusentJamie Selkirk
ManusforfatterFran Walsh
MusikkDanny Elfman
Foran kamera
Hovedrolle(r)Michael J. Fox
Trini Alvarado
Peter Dobson
Annen informasjon
Budsjett26 millioner dollar
Prod.selskapWingNut Films
DistributørUniversal Pictures
Premiere19. juli 1996
Eksterne lenker

The Frighteners er en overnaturlig skrekkfilm fra 1996. Regissør var Peter Jackson, og manus ble skrevet sammen med Fran Walsh. Hovedrollene spilles av blant andre Michael J. Fox, Trini Alvarado, Peter Dobson, John Astin og Dee Wallace Stone.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1990 dør arkitekt Frank Bannisters kone, Debra, i en bilulykke. Han forlater yrket sitt, og deres uferdige "drømme-hjem" blir stående ufullstendig. Etter ulykken fikk Frank muligheten til å se spøkelser, og bli venner med tre: En gangster Cyrus fra 1970-tallet, en nerd som heter Stuart, og "The Judge" en pistol-skytter fra det ville vesten. Spøkelsene hjemsøker forskjellige hus, og Frank kan deretter "utdrive" disse spøkelsene mot et stort gebyr. Men de aller fleste blant lokalbefolkningen anser Frank som en svindler.

Kort tid etter at Frank begår en svindel mot Ray Lynskey og hans kone Lucy, en doktor, opplever Ray et hjerteinfarkt. Frank oppdager at det er en skikkelse som ser ut som Grim Reaper, som dreper mennesker og markerer tall på deres panne som bare Frank kan se. Franks evne til å forutsi dødsfall gjør at politiet og FBI-agenten Milton Dammers blir mistenksomme, og de blir snart overbeviste om at Frank er ansvarlig for alle disse dødsfallene som skjer.

Frank blir arrestert for å ha drept avis-redaktør Magda Rees-Jones, som tidligere hadde angrepet Frank i media. Det var faktisk "Grim Reaper" som hadde drept Rees-Jones, til tross for Franks forsøk på å forhindre dette. Lucy etterforsker dødsfallene, og blir snart et mål for Grim Reaper. Hun blir angrepet når hun besøker Frank i fengsel, men de stikker av sammen fra fengsel, og de forsøker å legge en plan for å endelig stoppe Grim Reaper.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]