Jesper Strömblad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jesper Strömblad
Jesper-s.jpg
Født28. november 1972 (46 år)
Göteborg
Beskjeftigelse Musiker, trommeslager, gitarist, plateprodusent
Nasjonalitet Sverige
Musikalsk karriere
Sjangermelodisk metal
Instrumentbassgitar
PlateselskapNuclear Blast
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Jesper Strömblad (født november 1972) er svensk gitarist. Han var tidligere gitarist i det gothenburg death metal-bandet In Flames (1990–2010). Han var frem til den 12 feb. 2010 det eneste gjenværende medlem fra originalbesetningen. Strömblad var hovedlåtskriveren i bandet sammen med gitarist Björn Gelotte og vokalist Anders Fridén.

Strömblad har mange Gibson Explorer som f.eks Voodoo modellen som er blant hans mest brukte, han har også brukt forskjellige ESP Explorer gitarer. Han sier at Fender Stratocaster er den beste gitaren han har spilt på.

Strömblad er også kjent for å være en aktiv World of Warcraft spiller.

I nyere tid[rediger | rediger kilde]

Fra og med 12. februar valgte Jesper Strömblad offisielt å forlate bandet In Flames for godt. Han uttalte seg om at det var det beste for han, og hans vei for å bekjempe "sine demoner". Bandet støttet avgjørelsen hans. De fortalte at de mistet en stor gitarspiller og musiker, men for å beholde en kjær venn er det den beste beslutningen.

Jespers siste ord som bandmedlem; "I’m far from done with music, metal, or whatever my direction is taking me, so be sure to hear from me in the future."

Kilder[rediger | rediger kilde]

Heavy metal-musikerstubbDenne biografien om en heavy metal-musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.