Children of Bodom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Children of Bodom
Children Of Bodom Live Milan.jpg
Children of Bodom live i Milan, Italia 2006.
OpphavFinland Esbo i Finland
Periode1993 - 2020
SjangerMelodisk death metal
Power metal
Aktive år1993
PlateselskapNuclear Blast
Spinefarm Records
Century Media
Candlelight
NettstedChildren of Bodom's hjemmeside
IMDbIMDb
Medlemmer
Alexi Laiho
Janne Wirman
Henkka Seppälä
Jaska Raatikainen
Tidligere medlemmer
Alexander Kuoppala
Samuli Miettinen
Jani Pirisjoki
Roope Latvala
Logo
s logo

Children of Bodom er et finsk melodisk death metal band som ble stiftet i 1993 og tok navnet sitt fra innsjøen Bodom i Esbo, Finland hvor 3 ungdommer ble knivdrept på en campingtur i 1960. Den siste personen overlevde angrepet og hevdet han så den personifiserte «Døden». «Døden» har blitt Children of Bodoms maskot og er inkludert på alle bandets albumomslag, og blir spøkefullt kalt for Roy, etter frasen i Hot Shots:Roy, ROY! That guy's been ignoring me all day!

Da Children of Bodom ble stiftet av Alexi Laiho og Jaska Raatikainen kalte de seg IneartheD, men skiftet navn til Children of Bodom samme år fordi de måtte skifte navnet for å signere med SpineFarm Records, etter å ha gitt ut deres 3 eneste demoer. Children of Bodom blir ofte forkortet til CoB.

Alexi Laiho er bandets frontfigur, og blir ofte nevnt som en av de beste gitaristene i sin sjanger. Mange vil også hevde at han er av en de beste uansett sjanger. Flesteparten av sangene til bandet har som regel en heftig gitar- og keyboardsolo. Etter at bandet ga ut Something Wild prøvde Alexi å begå selvmord med sovepiller. Han lå en uke i koma. 3 måneder etter det sterke oppfølgingsalbumet Hatebreeder, kom konsertalbumet Tokyo Warhearts i butikkene. Dette var et veldig respektabelt album, siden de nettopp hadde gitt ut sitt andre album, og leverer et veldig bra konsertalbum. Mange vil hevde at dette er et av de beste konsertalbumene i sin sjanger.

Follow the Reaper er navnet på det tredje albumet, som kom ut i oktober i 2000. Albumet inneholder låter som Everytime I Die, Hate Me!, Kissing the Shadows og Mask of Sanity. Tre coverlåter ble også utgitt i forskjellige utgaver. Låtenes opphavsmenn er Ozzy Osbourne, WASP og Scorpions.

Hate Crew Deathroll er betraktet som det beste albumet av gjengen fra Esbo. Mange av låtene kan lett komme på en eventuell "Best Of"-cd. Dette er det siste albumet der Alexander Kuoppala var rytmegitarist.

Roope Latvala kom inn og ble med på turneen til det femte albumet. Are You Dead Yet? ble debuten til Roope i bandet. Skiven kom ut i 2005. Vi merker sjangerskiftet veldig godt på dette albumet – skiftet fra å være "melodisk" til å være "trashy". Et album der We're Not Gonna Fall, In Your Face, tittellåten og Trashed, Lost & Strungout er de største godbitene. Skiven kom på Billboard-lista i USA – en god prestasjon.

Blooddrunk var det sjette albumet fra bandet. Det ble utgitt 9. april 2008. Banned From Heaven, Tie My Rope og tittellåten Blooddrunk er tre låter som blir sett på som de beste fra dette spektakulære albumet. Stilen på albumet var mer preget av thrash metal enn de foregående.

Høsten 2010 ble brukt til å spille inn det sjuende og foreløpig siste albumet fra bandet, Relentless Reckless Forever. Albumet ble utgitt 8. mars 2011, og følges opp med turneen "The ugly world tour 2011" der bandet også kom til Norge. I slutten av mai 2015 forlot Roope Latvala bandet.[trenger referanse]

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Release dato Tittel Plateselskap Billboard 200
16.02.1997 Something Wild Spinefarm/Nuclear Blast -
16.04.1999 Hatebreeder Spinefarm/Nuclear Blast -
30.10.2000 Follow the Reaper Spinefarm/Nuclear Blast -
07.01.2003 Hate Crew Deathroll Spinefarm/Century Media -
19.09.2005 Are You Dead Yet? Spinefarm/Century Media #195
07.04.2008 Blooddrunk Spinefarm/Century Media #22
08.03.2011 Relentless Reckless Forever Spinefarm/Century Media -
June 7th.2013 HALO OF BLOOD

Singler og demoer[rediger | rediger kilde]

 • Implosion of Heaven (1994, demo utgitt under navnet Inearthed)
 • Ubiquitous Absence of Remission (1995, demo utgitt under navnet Inearthed)
 • Shining (1996, demo utgitt under navnet Inearthed)
 • Downfall (1998, singel)
 • Hate Me! (2001, singel)
 • You're Better Off Dead (2002, singel)
 • Needled 24/7 (2003, singel)
 • Trashed, Lost & Strungout (2004, singel)
 • In Your Face (2005, singel)
 • Blooddrunk (2008, singel)
 • Lookin' out my back door (2009, singel)

Andre utgivelser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]