Hopp til innhold

Kill Bill: Volume 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kill Bill: Vol. 1
Generell informasjon
Utgivelsesår10. oktober 2003 (USA)
Prod.landUSA
Lengde111 min.
SpråkEngelsk
Japansk
Fransk
Aldersgrense18 år (Norge)
Bak kamera
RegiQuentin Tarantino
ProdusentLawrence Bender
ManusforfatterFiguren
«The Bride»:

Uma Thurman
Manus:
Quentin Tarantino
MusikkRZA
SjeffotografRobert Richardson
KlippSally Menke
Foran kamera
MedvirkendeUma Thurman
Lucy Liu
Daryl Hannah
Vivica A. Fox
Julie Dreyfus
Chiaki Kuriyama
David Carradine
Annen informasjon
Budsjett$55 millioner USD
Prod.selskapMiramax Films
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Kill Bill er Quentin Tarantinos fjerde film. Opprinnelig ble den spilt inn som én film, men den ble lansert i to forskjellige «volum» (høsten 2003 og våren 2004), på grunn av at den til sammen varte i omtrent fire timer. Filmen er et ambisiøst hevndrama, bemerkelsesverdig for sine hyllester til tidligere filmsjangre, slik som kampsportfilmer fra Hongkong, italienske westernfilmer; for sin utpregede bruk av popmusikk og populærkulturelle referanser; og for sin bevisste bruk av enorme mengder blodsprut i kampscenene. Uma Thurman, David Carradine, Vivica A. Fox, Lucy Liu, Michael Madsen, Daryl Hannah, Michael Parks, Sonny Chiba og Gordon Liu er blant skuespillerne som opptrer i filmen.

Kill Bill inspirerte for øvrig regissør Tommy Wirkola til å lage den norske filmen Kill Buljo, som ble utgitt noen år senere.

Noen hevder at Lady Snowblood har vært den store inspirasjonskilden til Tarantino. Likheten mellom Lady Snowblood og Kill Bill er slående.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

En kvinne i en brudekjole ligger alvorlig skadet i et kapell i El Paso, Texas, etter å ha blitt angrepet av Deadly Viper Assassination Squad. Hun forteller lederen deres, Bill, at hun er gravid med babyen hans. Han skyter henne i hodet. Fire år senere, etter å ha overlevd angrepet, drar bruden hjem til Vernita Green og planlegger å drepe henne. Begge kvinnene var medlemmer av attentat-gruppen, som siden har blitt oppløst: Vernita fører nå et normalt familieliv i en forstad. De slåss med kniv, ​​men blir avbrutt når Vernitas unge datter, Nikki, dukker opp. Bruden går med på å møte Vernita om natten for å avgjøre saken. Vernita planlegger å overraske bruden med en pistol, men bruden kaster en kniv i brystet til Vernita. Nikki blir vitne til drapet, og bruden erkjenner at Nikki en dag kan komme til å søke hennes egen hevn over morens død.

Fire år tidligere etterforsker politiet massakren ved kapellet. Politiet oppdager at bruden fremdeles er i live, men at hun befinner seg i koma. På sykehuset forbereder Deadly Viper Elite seg på å myrde bruden med en dødelige sprøyte. Men Bill velger å avbryte oppdraget i siste øyeblikk, fordi han anser det som uærlig å drepe bruden når hun ikke har muligheten til å forsvare seg. Bruden våkner fra sin fire år lange koma, og oppdager at hun ikke lenger er gravid. Hun dreper en mann som planlegger å voldta henne, og en sykehus-ansatt som har solgt kroppen hennes når hun var i koma. Bruden lærer seg selv å gå igjen.

Bruden planlegger deretter å drepe Bill, og alle de fire medlemmene av Deadly Viper Assassination Squad. Hennes første mål er O-Ren Ishii, nå leder for Yakuza i Tokyo. Begge O-Ren sine foreldre ble myrdet av Yakuza-medlemmer da O-Ren var barn, og hun tok hevn på Yakuza-sjefen og erstattet ham etter å ha fått trening som elite-morder. Bruden reiser til Okinawa, Japan, for å skaffe et sverd fra den legendariske sverd-produsenten Hattori Hanzō - som har sverget på å aldri smi et sverd igjen. Men etter å ha fått vite at målet hennes er Bill, hans tidligere student, lager Hattori hans fineste sverd for henne. På en restaurant i Tokyo, House of Blue Leaves, beseirer bruden endelig O-Ren, Crazy 88, og hennes livvakt Gogo Yubari. Hun og O-Ren har en duell. Bruden får etterhvert overtaket, og slår av toppen av hodet med et sverd-slag. Hun torturerer Sofie Fatale, assistent av O-Ren, for informasjon om Bill, og Bill spør Sofie om bruden vet at datteren hennes lever.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

 • Uma Thurman som bruden (kodenavnet "Black Mamba") et tidligere medlem av Deadly Viper Assassination Squad, og beskrevet som "den dødeligste kvinnen i verden"
 • Lucy Liu som O-Ren Ishii (kodenavn CottonMouth) en tidligere Deadly Viper, som ble leder for den japanske Yakuza.
 • David Carradine som Bill (kodenavn Snake Charmer) den tidligere lederen for Deadly Vipers,. Brudens tidligere kjæreste, og faren til hennes datter.
 • Vivica A. Fox som Vernita Green (kodenavn CopperHead) en tidligere Deadly Viper. Hun er brudens andre mål.
 • Michael Madsen som Budd (kodenavn SideWinder) en tidligere Deadly Viper. Han er brudens tredje mål.
 • Daryl Hannah som Elle Driver (kodenavn California Mountain Snake) en tidligere Deadly Viper, og brudens fjerde mål.
 • Julie Dreyfus som Sofie Fatale.
 • Sonny Chiba som Hattori Hanzo. Pensjonert sverd-mester som samtykker i å produsere et nytt sverd bare for bruden.
 • Chiaki Kuriyama som Gogo Yubari.
 • Gordon Liu som Johnny Mo
 • Michael Parks som Earl McGraw, en Texas Ranger som undersøker en massakre i kapellet.
 • Michael Bowen som Buck. Ansatt ved sykehuset som voldtok bruden i komatose.
 • Jun Kunimura som en yakuza som O-Ren henretter.
 • James Parks som Edgar McGraw. En Texas Ranger, og sønn av Earl McGraw.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]