South Kensington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
South Kensington
South Kensington
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Kensington and Chelsea
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London
Postkode:SW7, samt små deler av SW3 og SW5
South Kensington ligger i Stor-London
South Kensington
South Kensington
South Kensington (Stor-London)
51°29′28″N 0°10′37″VKoordinater: 51°29′28″N 0°10′37″V

South Kensington

South Kensington er et område i bydelen Kensington and Chelsea i vestlige sentrale London. Det har ingen klart definerte grenser, men med South Kensington menes vanligvis kvartalene sør for Cromwell Road mellom undergrunnsstasjonene South Kensington og Gloucester Road. Stundom ser en også institusjonene og museene på nordsida av Cromwell Road plassert i South Kensington, men offisielt er det området en del av Knightsbridge.

South Kensington er i hovedsak et velstående boligområde, med et betydelig innslag av studenter og folk av andre europeiske nasjonaliteter. Mange franskmenn, italienere og spanjoler bosatt i London bor nettopp i South Kensington. Her finnes et stort fransk lycée (Lycée Français Charles de Gaulle), franske bokhandler og kafeer og en mengde italienske og spanske restauranter. Et stort antall hoteller bidrar til den internasjonale atmosfæren.

Historie[rediger | rediger kilde]

Området var helt fram til midten av 1800-tallet hovedsakelig et landbruksområde som forsynte London med frukt og grønnsaker. Etter Verdensutstillingen i 1851 i Hyde Park kjøpte investorer opp et område på 350 mål rundt det som i dag er Exhibition Road som tomt for institusjoner viet kunst og vitenskap. Grunneiere i omegnen begynte å legge ut tomtegrunn, nye veger ble anlagt, og South Kensington ble etter forlengelsen av London Underground til South Kensington og Gloucester Road i 1868 oppslukt av det raskt voksende London.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]