Indre London

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Indre London

Indre London (engelsk Inner London) er en betegnelse på de 12 bydeler i Stor-London som tradisjonelt har utgjort London by. Fra til 1965 utgjorde området grevskapet London. Unntaket er North Woolwhich, som ble overført til Newham og dermed tilhører ytre London. Begrepet brukes også i en mer begrenset og urformell forstand om et mindre område i indre bykjerne, og da gjerne i forbindelse med omtale av storbyproblemer.

Bydelene som regnes med er: Camden, Greenwich, Hackney, Hammersmith and Fulham, Islington, Kensington and Chelsea, Lambeth, Lewisham, Southwark, Tower Hamlets, Wandsworth og Westminster. City of London administreres ikke som en del av Stor-London, men i enkelte sammenhenger regnes også denne selvstendige byen med fordi visse tjenester utføres i samarbeid.

Newham har søkt om å bli omdefinert fra ytre til indre London. Årsaken til dette er at det gis spesielle statlige overføringer til bydelene i indre London for å takle storbyproblemer, og bydelsrådet i Newham mener at bydelen sliter like mye med disse problemene som de i indre London.

Indre London (statistikk)

I enkelte sammenhenger, spesielt med tanke på befolkningsstatistikk, brukes en annen definisjon der Haringey og Newham er inkludert, mens Greenwich regnes som del av ytre London.