Joseph Yang Yongqiang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Joseph Yang Yongqiang
Født11. apr. 1970Rediger på Wikidata (54 år)
Kina
BeskjeftigelseKatolsk prest (1995–), katolsk biskop (2010–) Rediger på Wikidata
Embete
  • Biskop (2013–) Rediger på Wikidata
NasjonalitetKina
Våpenskjold
Joseph Yang Yongqiangs våpenskjold

Joseph Yang Yongqiang (kinesisk: 楊永強 / 杨永强, pinyin: Yáng Yǒngqiáng, født 11. april 1970 i fylket Boxing i Shandong i Folkerepublikken Kina) er katolsk koadjutorbiskop av Zhoucun i provinsen Shandong.

Han ble presteviet i 1995 etter prestestudier ved det katolske presteseminaret i Sheshan i Shanghai, og virket så i sjelesorgen i bispedømmet Zhoucun, og underviste ved presteseminaret i Jinan fra 2005. Han ble nominert til kandidat til koadjutor biskop der av biskop Joseph Ma Xuesheng av Zhoucun og dette ble tilstyrket ved enstemmig avstemning lokalt i bispedømmet sent i 2009. Han ble så bispeviet med pavelig approbasjon den 15. november 2010 i en seremoni presidert av biskop John Fang Xingyao av Linyi assistert av biskopene Joseph Li Mingshu av Qingdao, Zhao Fengchang av Liaocheng, Zhang Xianwang av Jinan og hjelpebiskop Joseph Xing Wenzhi av Shanghai (sistnevnte er en slektning). Samtlige var både Vatikan-approberte og anerkjente av den kinesiske regjering.

Biskop Joseph Ma av Zhoucun var innlagt på sykehus og kunne ikke delta. Ordinasjonen fant sted i Jesu Hellige Hjerte-katedralen i Zibo.

Bispedømmet Zhoucun har 13 prester og tre ordenssøstre, og rundt 18.000 katolikker (2010).

Referanser[rediger | rediger kilde]