Hurghada

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Flyfoto over Hurghada

Koordinater: 27°15′28″N 33°48′42″Ø

Hurghada på kartet over Egypt
Hurghada
Hurghada
Hurghada på kartet over Egypt

Hurghada (arabisk: ‏الغردقة‎, al-ġurdaqa, lokal dialekt: il-ġurdaga) er en by i Egypt med cirka 50 000 innbyggere og beliggenhet ved kysten av Rødehavet. Den er Egypts tredje største by langs Rødehavet, etter Suez og Ismailia.

Byen og dets omkringliggende forsteder, flere som er bygd opp som rene turistmaskiner, er et populært reisemål for turister og egyptiske badegjester. Turisme er også byens hovednæringsvei. Byen regnes for å være et eldorado for sports- og fritidsdykkere.

Det finnes to bysentrum, El Dahar og Sekalla (eller Sakkala, Siqala), et par kilometer fra hverandre, samt en langstrekt rekke med hoteller langs kysten. I nørheten ligger Hurghadaa flyplass med flyforbindelse til Midtøsten og Europa. Helr området strekker seg 30-40 km langs kysten.

Frem til begynnelsen av 1980-årene var Hurghada et lite fiskesamfunn.

Transport[rediger | rediger kilde]

Offentlige kommunikasjon er dårlig utbygget, men mulighetene til å komme seg frem er likevel gode med et stort omfang av minibusser og drosjer. Hurghada er også base for et godt utbygget tilbud av turistbusser som har forbindelser til Kairo, Luxor og Aswan. Vegforbindelsen til disse byene er god. Hurghada har også ferjeforbindelse til Sharm el-Sheikh og Saudi-Arabia.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]