Grimsby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Grimsby Dock Tower

Grimsby er en havneby ved utløpet av Humber i Lincolnshire i England, med 87 589 innbyggere. Den har vært administrasjonssenter for North East Lincolnshire (område med enhetlig myndighet siden 1996. For å skille den fra Little Grimsby som ligger 22 km lenger sør, ble byen ofte kalt «Great Grimsby».

Historie[rediger | rediger kilde]

Det sies at byen ble grunnlagt av en dansk fisker ved navn Grim på 800-tallet. På 1100-tallet utviklet byen seg til et handlesenter og en fiskerihavn. Den var nummer 12 i rekken av skattebetalere til kongen, og fikk sitt grunnleggingsbrev av Johan av England i 1201. Byen har aldri hatt bymurer, den var for liten til det, og dessuten fikk den beskyttelse av det sumpete omlandet rundt byen. Men den hadde en vollgrav i middelalderen. Fra 1500-tallet kom byen inn i en nedgangstid som varte helt til 1800-tallet. I 1801 var folketallet 1524, samme tall som i middelalderen. Men etter det har byen vokst mye.


Commons-logo.svg Commons: Kategori:Grimsby – bilder, video eller lyd
StorbritanniastubbDenne Storbritanniarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.