God of War III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
God of War III
UtviklerSanta Monica Studio
UtgiverSony Interactive Entertainment
DistributørPlayStation Store
RegissørStig Asmussen
KomponistGerard Marino
PlattformPlayStation 3, PlayStation 4
UtgivelsePlayStation 3
NA 16. mars 2010
EU 19. mars 2010
PlayStation 4
NA 14. juli 2015
EU 15. juli 2015
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 18
Nettstedwww.godofwar.com/fr_FR/index.htm#Home
Del av serien God of War

God of War III er et action-eventyrspill utviklet av Santa Monica Studio og utgitt av Sony Interactive Entertainment. Det ble utgitt til PlayStation 3 den 16. mars 2010 i Nord-Amerika og 19. mars samme år i Europa. Det er det femte spillet i God of War-serien og er en oppfølger til God of War II fra 2007.[1]

En utgave av spillet med oppgradert grafikk, titulert God of War III Remastered, ble utgitt på PlayStation 4 i juli 2015, i forbindelse med 10-årsjubileet til God of War.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Som i tidlgiere God of War-spill skal spilleren kontrollere Kratos, og komme seg gjennom forskjellige plattformer som inneholder både konflikter og å løse puslespill. Motstanderne er et utvalg av greske mytologiske skapninger, inkludert kentaurer, harpier, kimærer, sykloper, satyrer, minotaurer, sirener, cerberuser og gorgoner. Spilleren må også klatre opp vegger og stiger, hoppe over avgrunner, eller svinge i tau for å komme seg gjennom hele spillet. Puslespillene som er inkludert varierer i vanskelighetsgrad: noen oppgaver krever bare at objekter plasseres i en bestemt posisjon. Men andre puslespill krever både timing og presisjon, for eksempel et puslespill med mekanikk som ligner på Guitar Hero.

Kratos sitt viktigste våpen er Blades of Exile, som erstatter Blades of Athena som ble brukt i tidligere spill i serien. Våpenet er et par blader festet til kjeder som kan viklet rundt Kratos sine håndledd og underarmer - og som kan svinges i forskjellige manøvrer. I løpet av spillet anskaffer Kratos seg også andre våpen, inkludert Løven fra Nemea, som er nødvendig for å bryte gjennom gjenstander som består av onyx. I motsetning til i tidligere spill, kan magiske evner læres ved anskaffelse av nye våpen.

Relikvier som Poseidons Trident eller Det gylne skinn og Ikaros sine vinger anskaffet i tidligere spill, blir beholdt og brukt til å overvinne forskjellige hindringer - og Det gyldne skinn kan brukes til å avlede fiendtlige angrep. Hades sin sjel lar Kratos svømme over elven Styx. Som med tidligere spill i serien, er God of War III lagt til en alternativ versjon av antikkens Hellas befolket av olympiske guder, titaner, helter og andre karakterer hentet fra gresk mytologi. Spillet foregår på flere områder av Olympus-fjellet, inkludert på graven til Ares, den gamle byen Olympia, Eos og forskjellige områder av gudepalasset, som Forum og Heras hager, samt Underverden og Tartarus.

Graven til Ares – som huser levningene til den tidligere krigsguden – og byen Olympia ligger på sidene av selve Olympen. Rett bortenfor byen ligger Path of Eos, en skjult hule nær foten av Olympen. The Palace of the Gods er hjemmet til olympierne, og har Forum (et lite colosseum), Heras hager og kamrene til Afrodite og Poseidon. Underverdenen blir kontrollert av Hades, delt av elven Styx, og utgjør dødsriket. Palasset til Hades inneholder blant annet restene av hans kone, Persefone, som Kratos drepte i God of War: Chains of Olympus.

Kratos er den viktigste hovedpersonen i spillet, er en spartansk halvgud som dreper Ares. Andre karakterer inkluderer greske guder som Athene, visdommens gudinne og Kratos mentor og allierte. Zeus er kongen av Guder og den primære antagonisten. Poseidon er havets gud. Hades er herske over underverdenen. Hera, gudenes dronning som kontrollerer plantelivet. Afrodite, gudinnen for kjærlighet og seksualitet. Flere titaner blir også omtalt, inkludert Gaia og Epimethevs og Okeanos. Andre karakterer inkluderer Hercules, en halvgud og Kratos sin halvbror. Arkitekten Daidalos, faren til Ikaros; og Pandora - Hephaestus sin kunstige datter.

Handling[rediger | rediger kilde]

Kratos, Gaia og de andre titanene bestiger Olympen, for å ødelegge alle de olympiske gudene for godt. Poseidon starter et angrep mot dem, men blir drept av Kratos og Gaia. Men hans død får havene til å oversvømme Hellas. Når Kratos og hans allierte forsøker å angripe Zevs, driver dem tilbake og forviser dem av fjellet. Samtidig som Gaia klamrer seg til fjellsiden, nekter hun å redde Kratos - og kaller ham en brikke i titanenes hevn. Kratos faller i elven Styx, hvor han mister Blade of Olympus før sjelene til underverdenen svekker ham og ødelegger Blades of Athena.

Når Kratos kommer seg ut av elven, blir han møtt av Athenas ånd - som ble brakt til en høyere tilværelse etter at hun ofret seg selv for å redde Zeus fra Kratos. Nå kan Athenas være vitne til sannheter hun tidligere ikke kunne. Hun gir ham Blades of Exile, og forteller ham at han må slukke Flame of Olympus for å drepe Zevs. Etter et møte med den olympiske smeden Hephaestus og gjenvinning av Olympus-bladet, dreper han Hades. Når han ankommer Olympia, oppdager han den sårede Gaia - som ber ham om hjelp. Imidlertid er Kratos fremdeles sint på grunn av Gaias tidligere svik, og hun faller til sin tilsynelatende død.

Kratos fortsetter oppstigningen og myrder mektige fiender som Titan Perses og guden Helios - men dette kaster Hellas inn i et evig mørke. Dette fører til et møte med Hermes, som håner Kratos for hans tidligere synder. Kratos jager Hermes til han ankommer Flammens kammer - hvor han oppdager at Pandoras eske holdes inne i Flammen til Olympus. Kratos fortsetter etter at den selvsikre Hermes, som han fanger og dreper - men samtidig blir det sluppet en pest over Hellas.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «ANMELDELSE: God of War III». Gamer.no. Besøkt 5. februar 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]