God of War (2005)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
God of War
UtviklerSanta Monica Studio
UtgiverSony Interactive Entertainment
DistributørSony Interactive Entertainment og PlayStation Store
RegissørDavid Jaffe
KomponistGerard Marino
SerieGod of War
SpillmotorKinetica
PlattformPlayStation 2, PlayStation Vita, PlayStation 3 og PlayStation 4
Utgivelse22. mars 2005
GenreAction-eventyrspill
ModusEnspiller

God of War er et action-eventyrspill for PlayStation 2, utviklet av SCE Santa Monica Studio, og publisert av Sony Computer Entertainment.

Spillet ble gitt ut i Nord-Amerika 22. mars 2005[1] og i Europa 21. juni samme året.[2] Spillet er det første som ble laget i God of War-serien og er det andre spillet i serien kronologisk.

Handlingen er lagt til Antikkens Hellas, med hevn som sitt sentrale motiv. Spilleren kontrollerer hovedpersonen Kratos, en spartansk kriger som tjener De olympiske guder. Gudinnen Athena gir Kratos i oppdrag med å drepe Ares, Krigsguden og Kratos sin tidligere læremester. Ares beleirer Athen på grunn av intenst hat mot Athena, begir Kratos seg ut for å finne det ene objektet som er i stand til å stoppe guden en gang for alle: Pandoras boks.

Spillerens viktigste våpen - Blades of Chaos - og et sekundært våpen som blir ervervet senere i spillet. Kratos må slåss mot greske mytologiske fiender som inkluderer udødelige soldater, minotaurer, Medusa og gorgonene, sykluser, satyrer, kentaurer og Cerberus, og mange andre karakterer. Gjennom spill-verdenen kan spilleren finne grønne, røde eller blå kister som inneholder kuler av tilsvarende farge. Grønne kuler forbereder spillerens helse. Blå kuler gir spilleren muligheten til å bruke magi. Røde kuler gir erfaring som kan brukes til oppgradering av forskjellige våpen.

Våpen kan svinges i forskjellige manøvrer. Senere i spillet anskaffer Kratos et annet våpen kalt Blad av Artemis: et stort sverd som tilbyr alternative kamp-alternativer. Kratos kan også å bruke forskjellige magiske evner, som Zeus 'Fury - som gjør at han kan kaste lyn på fjerne mål. En relikvie kalt "Poseidon`s trident" lar Kratos puste under vann, og navigere under vann. Tidlig i spillet får Kratos også en spesiell evne, kalt Rage of the Gods, som kan gi midlertidig usårbarhet og økt skade på motstanderen ved angep.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Handlingen i "God of War" er satt i en alternativ versjon av Antikkens Hellas, befolket av de olympiske gudene, titanene og en rekke andre greske mytologiske skapninger. Med unntak av tilbakeblikk, settes hendelsene i spillet mellom spillene Chains of Olympus (publisert i 2008) og Ghost of Sparta (publisert i 2010) og spillet inkluderer fiktive versjoner av virkelige områder blant annet Egeerhavet og Athen, samt fiktive områder som Desert of Lost Souls - en enorm ørken av gamle ruiner, Temple of Pandora, Underworld, og en kort scene på selve Mount Olympus.

Egeerhavet inkluderer mange skipbrudne fartøyer. Athen er en krigsherjet by under angrep av Ares, krigsguden. Det aller meste av spillet foregår i Pandoras tempel. Andre figurer inkluderer en rekke greske guder: Athena, visdomsgudinnen og Kratos sin allierte og mentor. Ares, krigsguden og spillets viktigste antagonist. Poseidon, Havets Gud. Afrodite, gudinne for kjærlighet og seksualitet. Hades, Gud av Underverden. Flere av gudene hjelper Kratos med magi eller våpen.

Flashbacks avslører at Kraton tidlgere var en vellykket, men blodtørstig kaptein, fra det spartanske militæret. Han førte soldatene sine til en rekke seire, før han ble beseiret av en barbarisk konge. Kratos møtte døden og påkalte Krigsguden, Ares, som han lovet å tjene hvis guden sier seg villig til å spare hans soldater. Kratos får deretter muligheten til å komme tilbake, for å halshugge den barbariske kongen. Kratos førte krig på oppdrag fra Ares, og ledet et angrep mot en landsby okkupert av tilbedere av Athena. Det Kratos ikke vet er at Ares i hemmelighet fraktet Kratos sin kone og datter til landsbyen, så Kratos dreper sin egen familie ved et uhell. Når spillet starter, har Kratos tjent gudene i 10 år. Han dreper Hydra på vegne av Poseidon, men han har blitt lei av sin tjeneste og sin lange lidelse. Han innkaller Athena, som sier at hvis Kratos gjennomfører en siste handling - drapet på Ares - kan Kratos endelig bli tilgitt for å ha drept hans egen familie.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «God of War (PlayStation 2)». IGN. Besøkt 3. mars 2016. 
  2. ^ «WebCite query result». www.webcitation.org. Arkivert fra originalen 22. november 2012. Besøkt 3. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]