German (Man)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
German
LandMan Man
KronbesittelseMan Man

German
54°14′06″N 4°36′25″V

Sognekirken St John's i landsbyen St John's

German (mansk: Carmane) er en parish (sogndistrikt) i sheadingen GlenfabaMan. Det inkluderte tidligere byen Peel hvor Katedralkirken til sankt Germain (Katedralen i Peel) er lokalisert og som har gitt navn til sognet. Katedralkirken har navn fra den franske helgenen sankt Germain av Paris (også kalt for Germanus).

German omfatter landsbyen St John's hvor seremonien til Tynwald, Tynwald-dagen, blir holdt. Her ligger også den relativt store sognekirken som dedikert til Sankt John, det vil si Evangelisten Johannes, og landsbyen og prestegjeldet er navngitt etter kirken.

German er hovedsakelig er berglendt område, unntatt et mindre flatt kystområde i nærheten av Peel. German strekker seg fra elven Neb til dalføret Glen Cam ved kysten, og fra sjøen og til Greeba og Slieau Ruy. Området består også av den vestlige delen av den store sentrale dalen på Man. Herfra er kilden til elven Dhoo («Den mørke elva»), en av hovedkildene til hovedstaden Douglas. Området er tradisjonelt preget av jordbruk og delvis fiske.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]