Braddan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Braddan
LandMans flagg Man
KronbesittelseMans flagg Man
Kart
Braddan
54°10′52″N 4°29′20″V

Braddan er et langstrakt parish (sogndistrikt) i sheadingen (administrativt område) MiddleMan og strekker seg fra sognene Michael og Lezayre i nord, grenser mot sognene German, Marown og Onchan midt på og grenser mot Santon i sør.

Den nordlige enden av sognet er fjellrikt. Den sørlige delen er flatere og omfatter boområder som ligger nært hovedstaden Douglas.

Elven Middle renner gjennom sognet og inn i området Kewaigue – Oakhill hvor den opprinnelige Alvebroen, Fairy Bridge, kan bli funnet.

Sognekirken, Kirk Braddan fra 1876, er gjort av John Loughborough Pearson. Den tidligere sognekirken, Old Kirk Braddan fra 1777, inneholder en rekke oldtidskors som er betraktet som fortreffelig.

Sognedistriktet Braddan, den lokale regjeringsdistriktet administrert av Braddan Parish Commissioners, består av hele sognet inkludert de delene som faller innenfor Douglas' borough.

Kirkesognet Braddan består av sognedistriktet (se overfor), unntatt Baldwin-området, men med kapellet St Luke's som ble overført til kirkesognet Marown i 1978. Det omfatter også Anagh Coar, Ballaughton og Farmhill, alle forsteder til Douglas. Resten av oldtidens sogn, nå innenfor Douglas’ borough, består av kirkesognene St George's, St Barnabas' (nå sammenslått med St George's), St Matthew's, og deler av St Thomas' og St Ninian's, som ble etablert på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]