School of Rock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
School of Rock
Generell informasjon
Utgivelsesår3. oktober, 2003
Lengde104 min. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRichard Linklater
ProdusentScott Aversano
Steve Nicolaides
Scott Rudin
ManusforfatterMike White
MusikkJack Black
Foran kamera
MedvirkendeJack Black
Joan Cusack
Mike White
Sarah Silverman
Annen informasjon
Budsjett$35,000,000
($USD, estimert)[1]
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

School of Rock er en amerikansk film fra 2003. Den er skrevet spesielt for Jack Black. Filmen handler om Dewey Finn. En «wannabe»- rockestjerne som utgir seg for å være vikarlæreren Ned Schneebly og får seg jobb på Horace Green Elementary School. Da han finner ut at ungene kan spille musikk, bestemmer han seg for å starte et rockeband som rektoren og foreldrene til elevene ikke får vite om.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Rockebandet "No Vacancy" opptrer på en nattklubb tre uker før de skal være med på en audition til en stor konkurranse som heter Battle of the Bands. Gitarist Dewey Finn finner på forskjellige påfunn på scenen, inkludert en stagediving som avslutter hele forestillingen. Neste morgen våkner Dewey opp i leiligheten til sin venn, Ned Schneebly, og Neds kjæreste, Patty Di Marco. Dewey har ikke betalt sin del av husleie. Hvis han ikke betaler i løpet av en uke, blir han nødt til å flytte ut. Når Dewey møter resten av "No Vacancy" på en øvelse, oppdager han at han har blitt erstattet av en annen gitarist, Spider.

Senere forsøker han å selge musikk-utstyret sitt for å få inn litt penger. Dewey svarer på en telefon fra Rosalie Mullins, rektor ved Horace Green prep-school, som spør etter Ned angående en kortvarig stilling som vikar-lærer. Dewey ser på dette som en mulighet til å tjene penger, etterligger Ned, og får jobben. På sin første dag ved skolen, bruker Dewey navnet "Mr. S" ettersom han ikke vet hvordan han egentlig skal stave etternavnet Schneebly. Han oppfører seg uberegnelig og finner på rare sprell på sin første dag, til elevenes overraskelse og forvirring.

Dagen etter overhører Dewey elevene spille forskjellige instrument i musikk-klassen, og planlegger å forme dem til et nytt band som skal prøvespille til konkurransen Battle of the Bands. Zack Mooneyham som liker klassisk musikk blir gitarist, og perkusjonist Freddy Jones blir trommeslager. Cellist Katie skal spille bass, og pianist Lawrence får et keyboard. Dewey skal selv være vokalist og spille gitar. Han tildeler resten av klassen oppgaver som for eksempel backup-sangere eller groupies. Summer Hathaway blir utnevnt til sjef for bandet. Prosjektet erstatter Deweys vanlige skole-timer, men hjelper elevene å omfavne talentene deres og få mer selvtillit. Dewey beroliger Lawrence, som er bekymret for ikke å være kul nok for bandet. Zack, har en far som ikke liker rock. Tomika, en overvektig jente, er for sjenert til å være backup-sanger, til tross for hennes fantastiske stemme. Bandets navn blir "The School of Rock"

To uker etter ansettelsen, tar Dewey med seg noen elever ut av skolen for å delta på en audition for Battle of the Bands. Men resten av klassen blir værende, og later som de har en vanlig skole-time. Men gruppen blir avvist fordi konkurransen allerede har mange nok deltakere. Summer Hathaway lurer personalet til å tro at alle studentene har en dødelig sykdom, og bandet får likevel mulighet til å delta fordi personalet får sympati med dem. Neste dag bestemmer rektor Mullins seg for å sjekke undervisningen hans, og tvinger Dewey til å undervise i selve lærematerialet. Mullins forklarer at et foreldre-møte skal finne sted på skolen dagen før Battle of the Bands.

Dewey forbereder seg til foreldre-møter. Men Ned Schneebly mottar en lønnsslipp i posten fra skolen, og får vite hva Dewey holder på med. Under foreldre-møtet spør foreldrene hva Dewey egentlig har lært barna deres. Møtet stoppes når Ned, kjæresten Patty, rektor Mullins og en politimann kommer dit. Dewey blir tvunget til å innrømme at han egentlig ikke har utdannelse til å arbeide som lærer, og han forlater møtet. Dewey og Patty krangler, og Ned sier at Dewey burde flytte ut av leiligheten deres. Neste morgen dukker flere sinte foreldre opp på Mullins sitt kontor. Men barna bestemmer seg for ikke å la alt det harde arbeidet deres gå til spille.

Når den nye vikaren oppdager at alle barna mangler fra klasserommet, informerer hun rektor Mullins. Både Mullins og foreldrene reiser til konkurransen. Ned, som hele tiden har blitt sjefet rundt av Patty, står endelig opp slutt opp for seg selv. Han avslutter sitt forhold til Patty, og går for å se bandet opptre. Ved "Battle of the Bands" bestemmer barna seg for å opptre med en sang skrevet av Zack. De blir veldig populære blant publikum. Men til Deweys forferdelse, vinner hans tidligere band No Vacancy. Men publikum vil heller ha "School of Rock" tilbake på scenen.

Rektor Mullins og foreldrene innrømmer, til tross for at de fremdeles er opprørt over Deweys bedrageri, at de er veldig imponert over barnas talent og selvtillit på en scene foran et stort publikum. En tid senere har et nytt program, kjent som "School of Rock" åpnet. Den blir ledet av Dewey som fortsetter å trene studentene sine. I tillegg har Ned også fått seg jobb ved samme skole.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]