Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse (SVT) var inntil 2017 et fakultet ved NTNU. Utdanningstilbudet omfattet et profesjonsstudium i psykologi, sivilingeniørstudiet i industriell økonomi og teknologiledelse, lærerutdanning, flere bachelor-, master- og ph.d.-program, samt etter- og videreutdanning. Studietilbudet ved fakultetet dekket de fleste fagområder innen samfunnsvitenskap og teknologiledelse.

Som en følge av fusjonen mellom NTNU, Høgskolen i Gjøvik (nå: NTNU i Gjøvik), Høgskolen i Sør-Trøndelag og Høgskolen i Ålesund (nå: NTNU i Ålesund) ble det til dels store endringer i institutt- og fakultetsstrukturen ved NTNU fra 1. januar 2017.

Fusjonen trådte i kraft 1. januar 2016, men aktiviteten ved de ulike enhetene fortsatte med små endringer i 2016, samtidig som det ble arbeidet på ulike områder med planer for studier, faglig og administrativ organisering, og kvalitetssikring på alle områder, slik at alt var klart til januar 2017.[1]

Institutter[rediger | rediger kilde]

Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse hadde pr. 2016 ti institutter, som var lokalisert ved campusene Dragvoll, Gløshaugen og Moholt. Fra januar 2017 ble virksomheten ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse og Institutt for samfunnsøkonomi videreført ved det nyopprettede Fakultet for økonomi. Virksomheten ved de øvrige enhetene i listen nedenfor ble videreført i ulike institutter under det nye Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]