Sosialantropologisk institutt (NTNU)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sosialantropologisk institutt ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) ble grunnlagt av professor Jan Brøgger i 1974 i og med hans utnevnelse der. Brøgger preget så i de kommende tre tiår instituttets profil fram til han gikk av i januar 2006. Professor Bjørn Bauck Erring ble instituttets andre faste ansatte og Stein Erik Johansen ble fast ansatt nummer tre.

Instituttet tilbyr undervisning til bachelor-, master-, og PhD-graden i sosialantropologi og er vertskap for et tverrfaglig program i Afrikastudier på bachelor- og masternivå. Studieprogrammene tilbyr kurser i klassiske antropologiske emner så vel som aktuelle spesialiserte emner som organisasjonsantropologi, globalisering og utvikling, postkolonialisme, og visuell antropologi. Det er for tiden mer enn 350 studenter på lavere grad og mer enn 75 studenter på høyere grad. Instituttet har for tiden 2 professorer, 8 førsteamanuenser, og en lektor i faste stillinger. I tillegg er det 15 kandidater tilknyttet instituttets forskerutdanningsprogram.

Instituttet var organisert ved Historisk-filosofisk fakultet fram til 1995, da det flyttet over til Det samfunnsvitenskapelige fakultet (nå Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap).

Instituttledere ved Sosialantropologisk institutt institutt, NTNU:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]