Institutt for musikk (NTNU)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Institutt for musikk
Institutt for musikk
Grunnlagt1. september 2002
TypeInstitutt
InstituttlederTrine Knutsen
Beliggenhet Trondheim
MedlemskapNTNU
Nettstedntnu.no/musikk

Institutt for musikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim ble opprettet 1. september 2002 etter sammenslåingen av Musikkonservatoriet i Trondheim og Musikkvitenskapelig institutt. Instituttet hører inn under Det humanistiske fakultet.

Som en følge av fusjonen mellom NTNU, Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Gjøvik (nå: NTNU i Gjøvik) og Høgskolen i Ålesund (nå: NTNU i Ålesund), er det til dels store endringer i institutt- og fakultetsstrukturen ved NTNU fra 1. januar 2017.[1] Dette berører i liten grad Institutt for musikk, som videreføres uten større endringer.

Instituttet har disse lokalene:

Historie[rediger | rediger kilde]

Musikkonservatoriet i Trondheim ble etablert i 1911, da som den private Trondhjems musikskole. I 1973 ble denne nedlagt, og videreført i Trondheim kommunale musikkskole og Trøndelag musikkonservatorium.

Etter et kort periode som del av Høgskolen i Sør-Trøndelag fra 1994 til 1996, ble konservatoriet, nå under navnet Musikkonservatoriet i Trondheim, innlemmet i NTNU ved NTNUs etablering i 1996. Den såkalte jazzlinja ble etablert i 1979.

Musikkvitenskapelig institutt ble opprettet i 1962 og var da en del av Norges lærerhøgskole.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]