Institutt for matematiske fag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Institutt for matematiske fag (IMF) ved NTNU er ansvarlig for NTNUs forskning og utdanning innen matematikk og statistikk. Instituttet er lokalisert på Gløshaugen i Trondheim. Fra 1. januar 2017 hører det inn under Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk.

Instituttet tilbyr studier på bachelor-, master- og PhD-nivå. Den største studieretningen er industriell matematikk. Gjennom grunnkurs i matematikk og statistikk bidrar instituttet også til sivilingeniørutdanningen. Forskningen foregår blant annet på feltene algebra, differensialligninger, numerisk analyse, geometri/topologi og statistikk.

Som en følge av fusjonen mellom NTNU, Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), Høgskolen i Gjøvik (nå: NTNU i Gjøvik) og Høgskolen i Ålesund (nå: NTNU i Ålesund), ble det til dels store endringer i institutt- og fakultetsstrukturen ved NTNU fra 1. januar 2017.[1] Dette berørte også Institutt for matematiske fag. Virksomheten videreføres, men i instituttet inngår fra 2017 både IMF og fagseksjonen Matematikk ved NTNU i Gjøvik. Fagseksjonen har stedlig ledelse i Gjøvik.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]