Det hendte en natt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Det hendte en natt
orig. It Happened One Night
Generell informasjon
Nasjonalitet USA
Utgitt
  • 22. februar 1934 (1934-02-22) (USA)
Lengde 105 min.
Produksjon
Regissør Frank Capra
Manus Robert Riskin
Basert på Night Bus 
av Samuel Hopkins Adams
Produsent
  • Frank Capra (ukreditert)
  • Harry Cohn (ukreditert)
Musikk Howard Jackson (ukreditert)
Sjeffotograf Joseph Walker
Klipp Gene Havlick
Medvirkende
Annen informasjon
Språk Engelsk
Filmselskap Columbia Pictures
Eksterne lenker

Det hendte en natt (originaltittel: It Happened One Night) er en romantisk komedie fra 1934, regissert av Frank Capra, med Clark Gable og Claudette Colbert i hovedrollene. Filmen handler om Ellie Andrews (Colbert) som rømmer til New York fra sin rike far. Hun reiser med en Greyhound-buss. På veien møter hun journalisten Peter Warne (Gable).

Ingen av de to hovedrolleinnehaverne hadde særlig lyst til å være med i filmen, men Gable ble samarbeidsvillig ganske raskt.[trenger referanse] Colbert var mer motvillig, og da hun ferierte etter filmingen hadde hun sagt til venner at hun hadde avsluttet filmingen av «den verste filmen noensinne».[trenger referanse]

Det hendte en natt ble den første filmen som vant et såkalt grand slam i Oscarsammenheng, med beste film, beste regissør, beste mannlige og kvinnelige hovedrolle og beste filmatisering.[trenger referanse] Det er kun to filmer som har klart dette siden: Gjøkeredet i 1975 og Nattsvermeren i 1991.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Det hendte en natt – sitater
filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.