Carry That Weight

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Carry That Weight»
AlbumAbbey Road
Artist, bandThe Beatles
Utgitt28. september 1969
InnspiltAbbey Road Studios
2. juli–15. august 1969
Sjangerpop, rock
Lengde1:36
SpråkEngelsk
PlateselskapApple Records
Komponist(er)Paul McCartney, John Lennon
Låtskriver(e)Lennon/McCartney
Produsent(er)George Martin

«Carry That Weight» er en sang av The Beatles, skrevet av Paul McCartney, men som sedvanlig kreditert Lennon/McCartney. Den ble utgitt i 1969 på albumet Abbey Road, og er en del av den såkalte Abbey Road-medleyen.

Sangen ble spilt inn, til og fra, mellom 2. juni og 19. august 1969. «Carry That Weight» og den foregående «Golden Slumbers», ble gjort som en sammenhengende innspilling. John Lennon var fraværende da instrumentopptakene ble gjort, ettersom han var på sykehus etter en mindre trafikkulykke.

Mellompartiet midt i sangen benytter messingblåsere, elektrisk gitar og vokal som gjentar motivet fra begynnelsen av «You Never Give Me Your Money» fra samme album, men med annen tekst. Mot slutten av «Carry That Weight» repeteres et gitarmotiv som brukes både i «You Never Give Me Your Money» og i «Here Comes The Sun» (foruten sangen «Badge» med Cream, som Harrison skrev sammen med Eric Clapton. Sangen går deretter sømløst over i «The End».

Teksten kan antas, i likhet med «You Never Give Me Your Money», å reflektere McCartneys bekymringer for Beatles' finansielle problemer, men dette er ikke den eneste måten å tolke den på. Sangen kan også handle om å erkjenne at man er blitt voksen, og om å tynges av det ansvaret som følger med:

Boy, you're gonna carry that weight
Carry that weight a long time

Selve frasen, Carry That Weight, gjenkjennes i en Charles Dickens-strofe i boken The Old Curiosity Shop: «She need be accustomed to such loads betimes thought, neighbor, for she will carry weight when you are dead.»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]