Badge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Badge» er en sang som ble skrevet av Eric Clapton i samarbeid med George Harrison og delvis Ringo Starr (men sistnevnte blir ikke kreditert), og var opprinnelig en sang uten tittel. I løpet av innspillingen av albumet Goodbye for The Cream ble det lagd noter, og det eneste ordet på notearket som kunne tydes var «Bridge» – et merke for å markere en overgang. Claptons håndskrift var imidlertid så dårlig at da Ringo Starr tittet ned på det, trodde han det sto «Badge». Og det ble navnet på melodien.

Harrison har derimot fortalt en annen historie:

SitatJeg hjalp Eric å skrive «Badge», vet du. Hver av dem (medlemmene av Cream) måtte komme opp med hver sin sang for det albumet «Goodbye Cream», og Eric hadde ikke skrevet sin. Vi jobbet vendt mot hverandre, og jeg skrev på teksten. Da jeg kom til midtpartiet skrev jeg «bridge». Eric leste det opp ned og begynte å le: «Hva er BADGE?» spurte han. Etterpå spaserte Ringo drukken inn og ga oss den tekstlinja om svanene som lever i parken.Sitat

Det kan også nevnes at mellompartiet var det stedet som ga melodien et løft og kraft. For å øke melodiens stemning kjørte Clapton gitaren gjennom en Leslie-høyttaler.

Både kritikere og fansen fortsatte å peke på at mellompartiet var det beste som noen gang kom ut av The Cream. Det var også det samme mellompartiet som ga inspirasjon for Harrisons senere Beatles-sang «Here Comes the Sun» for albumet Abbey Road, og den ville faktisk dukke opp to ganger til på slutten av to andre spor fra Abbey Road: «You Never Give Me Your Money» og «Carry That Weight».

Musikere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]