BuildingSMART

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
buildingSMART Norge
TypeForening
Org.nummer889 821 302
Stiftet20. juni 1997; 21 år siden (1997-06-20)[1]
LandTyskland
HovedkontorMustads vei 1 0283 OSLO
Daglig LederAnstein Skinnarland
Ansatte3
Nettstedhttps://buildingsmart.no/

buildingSMART er et internasjonalt initiativ for å få bedre kvalitet til lavere pris i byggebransjen. Den internasjonale organisasjon buildingSMART standardiserer teknologi, semantikk og prosess for å få til sømløs dataflyt mellom alle fag i hele byggenæringen, i hele verdikjeden.

Standarden for teknologien er Industry Foundation Classes. Denne sikrer at kompleks (geometri og egenskaper) digital bygningsdata kan flyte sømløst mellom prosjektets fag uansett programvare.

Standarden for semantikk er IFD International Framework for Dictionaries. Denne supplerer IFC standarden med et komplett sett av begreper som beskriver alle bygningskomponenter og tilhørende egenskaper.

Standarden for prosess er IDM Information Delivery Manual. Denne beskriver aktører og dataleveranser for prosesser entydig i prosjekt.

Den norske avdeling buildingSMART Norge jobber for å støtte standardiseringsarbeidet og for effektiviserende implementering i konkrete byggeprosjekter. buildingSMART Norge sitt sekretariat ledes av Daglig Leder Steen Sunesen- [2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]