Brothers & Sisters

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brothers & Sisters
Generell informasjon
SjangerDrama
Prod.landUSA
Sendeår2006
Sesonger5
Episoder109
Lengde45 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeCalista Flockhart
Sally Field
Rachel Griffiths
Dave Annable
Balthazar Getty
Matthew Rhys
Ron Rifkin
Luke MacFarlane
Sarah Jane Morris
Rob Lowe
Bak kamera
Skaper(e)Jon Robin Baitz
RegiKen Olin
Prod.selskapABC Studios
Sending
Periode24. sept. 20068. mai 2011
TV-kanalABC
Teknisk informasjon
Bildeformat480i (SDTV)
720p (HDTV)
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Brothers & Sisters er en amerikansk dramaserie som gikk på ABC fra 2006 til 2011.

Serien handler om Walker-familien og dens liv i Los Angeles i California i USA. Calista Flockhart, Sally Field, Dave Annable, Balthazar Getty, Matthew Rhys og Rachel Griffiths er noen av skuespillerne som hadde roller i serien, som totalt består av fem sesonger.

I Norge har serien blitt sendt på TV 2.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien dreier seg om livene og problemene til den velstående Walker-familien i kjølvannet av dødsfallet til familie-patriarken William Walker (spilt av Tom Skerritt) grunnleggeren av familie-bedriften Ojai Foods. Familien består av kone og mor Nora Walker (spilt av Sally Field) som må håndtere avsløringer om ektemannens utroskap, og barna hennes Sarah og Tommy. Både Sarah og Tommy arbeider innenfor Ojai Foods. De fikk også barna Kitty, en konservativ aktivist. Kevin, en homofil advokat. Samt Justin, som kom tilbake fra krigen i Afghanistan med et rus-problem.

Familien får etter hvert selskap av Scotty (spilt av Luke Macfarlane) som var Kevins kjæreste og senere ektemann. Noras bror Saul og Holly Harper - Williams elskerinne. Handlingen dreide seg vanligvis om familiens romantiske forhold, deres forretninger - spesielt med hensyn til kontrollen over Ojai Foods, samt forholdet mellom søsknene. De fleste konflikter blir løst med en fornyet oppfordring til familie-sammenhold og mye vin. Faren, William Walker, døde på Kittys bursdagsfest. Hans dødsfall fører til at en rekke hemmeligheter fra livet hans blir avslørt, hemmeligheter som påvirker resten av familien hans og som inkluderer introduksjonen av Williams elskerinne Holly Harper og hennes datter Rebecca.

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Mesteparten av sesongen fokuserer på hvordan resten av familien forsøker å håndtere tapet av William Walker, og alle hemmelighetene som ble avdekket etter hans død - spesielt oppdagelsen av Holly Harper, en kvinne William hadde en affære med, og datteren hennes Rebecca.

Sesongen introduserer også livene til alle Walker-søsknene som må takle jobbene deres, turbulente kjærlighetsliv og hverandre.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Den andre sesongen fokuserer hovedsakelig på de romantiske livene til Walker-søsknene. Når Kitty og Robert begynner å planlegge bryllupet deres, møter Kevin Scotty (kjæresten hans fra første sesong) og de blir et par. Sarah må nå takle skilsmissen sin og den nye tilværelsen som alene-forelder, samtidig som Tommy og Julia går gjennom alvorlige problemer etter å ha slitt med å miste av en av tvillingene deres.

Nora begynner en ny romanse med en av Roberts ansatte. Nora og Rebecca forsøker å hjelpe Justin, etter å ha blitt skadet i løpet av konflikten i Afghanistan.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

Etter oppdagelsen av at hun faktisk ikke er en Walker, må Rebecca takle sin nye plass i familien og hennes nye forhold til Justin. I tillegg møter de Ryan - Williams biologiske hemmelige barn. Kitty og Robert møter problemer i ekteskapet samtidig som de forsøker å adoptere en baby sammen. Nora bestemmer seg for at hun ønsker seg en egen karriere, og finne en ny romanse.

Saul og Sarah bestemmer seg for å slutte i familie-bedriften, noe som fører til en ny forretningsforetak for det eldste Walker-søsknene, mens Tommy tar drastiske tiltak for å ta tilbake familie-bedriften selv.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Den fjerde sesongen hadde premiere i USA den 27. september 2009. I denne sesongen bestemmer Kevin og Scotty seg for å stifte familie sammen. Men Kitty oppdager at resten av familien hennes kan bli revet i stykker, når hun får uventede nyheter om at hun har lymfom - kreft i lymfeknutene. Sarah finner kjærligheten med Luc, en mann hun møtte i Frankrike som reiste til USA for å være sammen med Sarah. Men drømmene hennes ser ikke ut til å vare særlig lenge for henne. Justin finner det vanskelig å balansere forlovelsen til Rebecca, med studiene hans på medisin-studiet.

I mellomtiden har Rebecca sine egne problemer, når hun oppdager at hun nå er gravid med Justins baby. Men Rebecca ender opp med en spontanabort, noe som forårsaker enda mer belastning på forholdet deres. Samtidig som barna hennes går gjennom vanskelige tider, må moren Nora prøve sitt beste for å få alle sammen gjennom alle problemene deres. Men Ryan skaper ytterligere problemer for Walker-familien og Ojai, ved å slå seg sammen med en person fra William sin fortid. Sesongen avsluttes med en forferdelig trafikkulykke som gjør Holly hardt skadet, og skjebnen til senator Robert McCallister usikker.

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

Denne sesongen hadde premiere i USA den 26. september 2010, og begivenhetene i denne sesongen begynner ett år etter avslutningen på sesong 4. Senator McCallister har ligget i koma helt siden bil-ulykken, og det er et dilemma er om de burde slå av respiratoren hans eller ikke. Kevin har nå begynt som lavtlønnet pro bono-advokat. Scotty begynner adopsjonsprosessen deres etter at surrogaten deres, Michelle, ser ut til å miste babyen sin.

Saul støter på en gammel flamme, Jonathan, som nå driver kampanje for en veldedighet for mennesker med HIV. Han avslører også at det var Jonathan som infiserte Saul med HIV. Justin og Rebecca sliter med å få kontakt igjen etter hans år i utlandet, noe som gjør at hun føler seg forlatt og stiller spørsmål ved fremtiden deres. I mellomtiden har Holly utviklet hukommelsestap etter bil-ulykken, og sliter med å huske livet sitt eller hennes kjære. Senere i sesongen kommer også Noras første store kjærlighet, Nick Brody, tilbake med en åpenbaring som kan forandre hele Walker-familien for alltid.

Roller[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle Periode
Dave Annable Justin Walker Sesong 1 -
Sally Field Nora Walker Sesong 1 -
Calista Flockhart Kitty Walker Sesong 1 -
Balthazar Getty Tommy Walker Sesong 1 - 3
Rachel Griffiths Sarah Walker Sesong 1 -
Rob Lowe Robert McCallister Sesong 2 - 4 (Sesong 1; birolle)
Luke Macfarlane Scotty Wandell Sesong 3 - (Sesong 1-2; birolle)
Sarah Jane Morris Julia Walker Sesong 1 - 3
Ron Rifkin Saul Holden Sesong 1 -
Matthew Rhys Kevin Walker Sesong 1 -
Emily VanCamp Rebecca Harper Sesong 1 - 5
Patricia Wettig Holly Harper Sesong 1 -
Maxwell Perry Cotton Cooper Whedon Sesong 2 - (Sesong 1; birolle)
Kerris Lilla Dorsey Paige Whedon Sesong 1 -

Biroller/tidligere roller[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle Periode
Luke Grimes Ryan Lafferty Sesong 3
Matt Letscher Alec Sesong 3
John Glover Henry Sesong 3
Will McCormack Ethan Tavis Sesong 3
Eric Christian Olsen Kyle DeWitt Sesong 3
Nigel Havers Roger Grant Sesong 3
Ken Olin David Caplan Sesong 2, 3
Steven Weber Graham Finch Sesong 2, 3
Jason Lewis Chad Barry Sesong 1, 3
Danny Glover Isaac Marshall Sesong 2
Emily Rose Lena Branigan Sesong 2
John Pyper-Ferguson Joe Whedon Sesong 2 (Season 1; fast karakter)
Tom Skerritt William Walker Sesong 1, 2, 3
Eric Winter Jason McCallister Sesong 1, 2
Justine Dorsey Sophie McCallister Sesong 1, 2, 3
Max Burkholder Jack McCallister Sesong 1, 2, 3
Tyler Posey Gabe Whedon Sesong 1
Treat Williams David Morton Sesong 1

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]