Ken Olin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ken Olin
Ken Olin.jpg
Født30. juli 1954[1][2] (65 år)
Chicago
Ektefelle Patricia Wettig (1982–)
Utdannet ved University of Pennsylvania, Circle in the Square Theatre School
Beskjeftigelse Skuespiller, filmregissør, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, filmprodusent
Nasjonalitet USA
Aktive år1976
IMDbIMDbRedigér på wikidata

Ken Olin (født 30. juli 1954 i Chicago, Illinois) er en amerikansk skuespiller, regissør og produsent. Han er kjent for å ha spilt hovedrollen, Michael Steadman, i TV-serien Thirtysomething mellom 1987 og 1991 og som dr. Roger Cattan i serien LA Doctors (1998–1999). Han var også kjent for sin rolle som detektiv Harry Garibaldi i Hill Street Blues.

Olin hadde en rolle i den kortvarige, men kritikerroste[hvem?] EZ Streets. Har har også spilt i en rekke TV-programmer, inkludert Alias (som David McNeil), Falcon Crest og Murder, She Wrote. Han har en fast rolle som David Caplan i Brothers & Sisters, og har nylig[når?] produsert og regissert TV-programmet Alias. Olin har også regissert episoder av serier som LA Doctors, The West Wing, Felicity, Judging Amy, Freaks and Geeks, Thirtysomething, EZ Gater og Brothers & Sisters.

Han ble uteksaminert fra The Putney School i Putney, Vermont i 1972, deretter studerte han ved University of Pennsylvania. Olin er gift med sin medstjerne fra serien Thirtysomething, Patricia Wettig. Sammen har de barna Clifford og Roxanne (bedre kjent som «Roxy»). Olin er av jødisk avstamming. Datteren Roxanne har gått i foreldrenes fotspor og er også blitt skuespiller.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Ken Olin, 79607
  2. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Ken Olin, w60x2ng1

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]