Bières de Chimay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Fire varianter av Chimay

Bières de Chimay er et av Belgias seks trappistbryggerier. Dette befinner seg i klostret Notre Dame de Scourmont i Chimay, og trappistølet som fremstilles er oppkalt etter stedet, Chimay. Klostret ble grunnlagt i 1850 og den kommersielle bryggningen startet i 1862.

De tre ølsortene som brygges her skilles lettest av fargen på etikettene. Alle er de ganske alkoholsterke i forhold til vanlig lyst lagerøl eller pils. Frem til begynnelsen av 1990-tallet manglet man etiketter på de forskjellige ølsortene, og da måtte man skille dem fra hverandre ved hjelp av korkens farge.

  • Chimay Rouge (Rød) inneholder 7 volumprosent og er rødaktigt brun, fruktig og med hint av krydder.
  • Chimay Blanche (Hvit) er på 8 volumprosent, trippelgjæret, mørk gyllen i fargen og har mer humle enn de andre Chimay-ølsortene.
  • Chimay Bleu (Blå) kalles også for Grand Réserve, hvilket antyder at den er grei å lagre. Den inneholder 9 volumprosent, er kraftig og noe søtlig i smaken.

Det finnes også en alkoholsvakere variant med sort etikett. Denne er primært ment som måltidsdrikk på klosteret, men selges også i en begrenset mengde i Belgia.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]