Hopp til innhold

Angry Birds (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Angry Birds
UtviklerRovio Entertainment
UtgiverRovio Entertainment
DistributørGoogle Play (plattform: Android)
App Store (plattform: iOS)
DesignerJaakko Iisalo
KomponistAri Pulkkinen
SerieAngry Birds
SpillmotorSimple DirectMedia Layer
Plattform
28 oppføringer
Windows Phone
Android
iOS
Microsoft Windows
macOS
BlackBerry 10
BlackBerry Tablet OS
Bada
Facebook
Roku
Samsung Electronics
Wii
Wii U
HTML5
Kindle Fire
Nook Color
Tizen
WebGL
Google+
Google Chrome
Symbian
Series 40
Nintendo 3DS
PlayStation Store
Xbox 360
Maemo
MeeGo
webOS
Utgivelse11. desember 2009
SjangerHjernetrim
ModusEnspiller
AldersgrenseEveryone (ESRB)
Nettstedwww.angrybirds.com

Angry Birds er et puzzle-videospill fra videospillserien Angry Birds. Produsenten er selskapet Rovio Mobile, som har hovedkvarter i Finland. Angry Birds er et mobilspill som opprinnelig ble utviklet for Apples iPhone, men er seinere tilpasset også andre plattformer som iPad og iPod touch. Salgstallet hos nettbutikken App Store er på over 12 millioner.

På grunn av sin popularitet har spillet avstedkommet en hel franchise, som blant annet består av to filmer.[1][2]

Musikken til Angry Birds er skrevet av Ari Pulkkinen.

Noen kjente Angry Birds-versjoner er Angry Birds Star Wars og Angry Birds venner.

I Angry Birds kontrollerer spilleren en flokk med flerfargede sinte fugler som forsøker å hente eggene sine, som har blitt stjålet av en gruppe sultne grønne griser. I hvert trinn av spillet blir fiendens griser skjermet av en struktur produsert av forskjellige materialer som tre, glass eller stein som ligner barneleker. Målet med spillet er å eliminere alle grisene på hvert eneste nivå. Spilleren må slå ut fiendens griser direkte - eller skade deres omkringliggende strukturer, slik at blokkene kollapser. Spilleren kan også låse opp bonus-nivåer ved å samle inn gyldne egg.

Det er flere forskjellige fugler i spillet, med forskjellig farge og form. I de tidligste nivåene av spillet er bare den grunnleggende røde fuglen med navnet Red tilgjengelig. I løpet av spillet, blir flere forskjellige fugler tilgjengelige. De minste grisene er svakere, og blir lettere beseiret av direkte treff eller på grunn av de ødelagte strukturene. Men de større grisene tåler mer skade før de blir beseiret. I tillegg bruker noen griser en rustning, noe som gjør dem enda mer motstandsdyktige.

Hvis spilleren går tom for fugler før alle grisene blir beseiret, mislyktes nivået og må gjentas. Poeng blir scoret for hver gris som blir beseiret, samt for skade eller ødeleggelse av strukturer og bonus-poeng tildeles for ubrukte fugler. Etter å ha gjennomført hvert eneste nivå kan spilleren motta en, to eller tre stjerner, avhengig av poengsum. Spilleren oppfordres også til å gjenta alle tidligere nivåer hvor de tre stjernene ikke ble tildelt, slik at de kan oppnå full rangering og tre stjerner.

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]