Mobilspill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mobilspill er videospill som spilles på mobiltelefoner, og er en type mobilapplikasjon. Spillene kan være vanlige videospill laget til å virke på mobiltelefonen, men visse egenskaper gjør at mobilspill er veldig annerledes enn andre spill: man bærer vanligvis stadig med seg mobilen, mobilen har en mye mindre skjerm enn en datamaskin og har begrensede dataressurser. Storselgeren Wordfeud er et eksempel på et mobilspill som utnytte seg av at mobilen gir mulighet til å spille ofte, men i korte doser, som passer seg for spill mellom flere personer hvor spillet går etter tur.

Det tidligste kjente spillet på en mobil enhet var en Tetris-variant på Hagenuk MT-2000 fra 1994.

I 1997 lanserte Nokia det veldig suksessfulle spillet Snake. Snake (og dets varianter), som var forhåndsinstallert på de fleste mobile enhetene produsert av Nokia, har siden blitt en av de mest spilte spillene og finnes på mer enn 350 millioner enheter verden rundt. En variant av Snake-spillet for Nokia 6110, var også det første to-spiller-spillet for mobiltelefoner.

Nedlasting av mobilspill[rediger | rediger kilde]

Man kan laste ned mobilspill fra applikasjons-markeder, som er applikasjoner på mobilen. De to største markedene er Google Play og Apples App Store. Google Play kommer forehåndsinstallert med alle Android-enheter, og det samme gjør App Store for iOS-enheter. Det finnes også andre alternativer, som for eksempel F-Droid og Cydia.