Among Us

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Among Us
Among Us
Spillets logo
UtviklerInnerSloth
SkaperMarcus Bromander
ProgrammererForest Willard
KomponistMarcus Bromander
SpillmotorUnity
PlattformAndroid
iOS
Microsoft Windows
Utgivelse15. juni 2018
SjangerParty, sosialt deduksjon
ModusFlerspiller
FormatDigitalt nedlasting

Among Us er et online sosialt deduksjon-videospill som er utviklet og publisert av det amerikanske selskapet, InnerSloth. Det ble utgitt 15. juni 2018. Spillet skjer i verdensrom-tema, hvor spillere tar en av to rollene, de fleste er «mannskapene», og en utvalgt antall som «bedragerne».

Målet for «mannskapene» er å finne ut hvem som er «bedragerne» og fjerne dem, samt å fullføre oppgavene rundt på kartet, og «bedragerne» skal drepe «mannskapene» uten å bli oppdaget. Med flertall gjennom stemmer kan de fjerne «bedragerne» fra spillet. «Mannskapene» vinner ved enten å fullføre alle sine oppgaver eller fjerne alle «bedragerne» fra spillet, mens «bedragerne» vinner enten å drepe et viss antall av «mannskapene» eller fullføre en kritisk sabotasje.[1] Spillet er tilgjengelig for iOS, Android og Microsoft Windows.

Spillet fikk lite oppmerksomhet i utgivelsesåret 2018, men den ble mer populær i 2020, blant annet under koronaviruspandemien, på grunn av mange velkjente Twitch- og YouTube-streamere.[2] På grunn av spillets økt popularitet så har utvikleren InnerSloth kunngjort oppfølgeren, Among Us 2, i august 2020. Men det ble kansellert i september 2020, og utvikleren fokuserer i stedet på å forbedre det opprinnelige spillet.[3][4]

Spillet[rediger | rediger kilde]

Among Us er et flerspiller-spill som kan spilles mellom 4-10 spillere. 1-3 spillere er valgt tilfeldig som «bedragerne» (engelsk: Impostors), mens resten er «mannskapene» (Crewmates). Spillere spiller på en av de tre kartene, enten i romskipet «The Skeld», i hovedkvarteret «Mira HQ», eller på planetbasen «Polus». Målet for mannskapene er å fullføre oppgavene rundt på kartet, som å koble ledningene, fylle på drivstoff, eller justere navigasjonen. Bedragerne får falsk oppgaveliste, som de prøver å blande seg inn sammen med mannskapene, og de kan sabotere, gå gjennom ventilasjoner, kjenne sin egen lagkamerat, og drepe mannskapene. Alle spillere, unntatt spøkelser har begrenset synsvinkel, slikt at de kan bare se andre spillere innen uhindret rekkevidde, tross til spillet er spilt med ovenfra-ned perspektiv.

Når spillere dør, så blir de til et spøkelse, hvor de er usynlig for spillere i live, og har begrenset mulighet for interaksjon. De kan hjelpe mannskapene sine ved å fullføre oppgavene sine, mens bedragerne kan fortsatt sabotere dem. De kan ikke delta i krisemøter, men de kan snakke med andre spøkelser.

Mannskapene vinner ved enten å fullføre alle hver sine oppgaver, eller å fjerne alle bedragerne. Bedragerne vinner derimot ved enten å drepe mannskapene til antallet deres er lik antall bedragerne i live, eller ved å fullføre sabotasjen av en kritisk utsyr. Bedragerne kan sabotere enten å lukke døren, bryte kommunikasjonen, slå av lysene, eller sabotere en kritisk utstyr. Når en bedrager saboterer en kritisk utsyr, herunder reaktor, oksygentilførsel, og seismiske stabilisatorer, starter nedtellingen, hvor mannskapene skal utbedre feilen før de dør.

Når en spiller finner et dødt lik kan de melde fra om det, spillet kaller da alle spillere inn til et krisemøte (Emergency Meeting). Spillere diskuterer enten med tekstchat i spillet, eller med stemmechat via eksternt program (f.eks. Discord). De legger frem forklaringen for den mistenkte bedrageren ved hjelp av bevis de har fått inn, så kan de stemme på en spiller som de mistenker det er en bedrager. Beviser kan også være fra overvåkningskamera, dørsensorlogg, eller helsemåler, avhenging av hvilken kart de spiller på. Når en spiller er stemt ut med flertall, så er han/hun fjernet fra spillet. Spilleren kan også kalle inn til krisemøter med en rød knapp plassert i et sted på kartet. [5]

Spillere kan dekorere sine spillerkarakter med farger, utseende, hatt, tilbehør, og en mini-karakter som følger etter dem. Noen krever betalt som nedlastbart innhold.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]