Kunstig virkelighet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Institutt for energiteknikk (IFE) har et eget senter i Halden (Halden Virtual Reality Centre) der det forskes på industrielle anvendelser av VR-teknologi. Bildet er fra 2009.
En fallskjermhopper i den amerikanske marinen trener på å hoppe i fallskjerm i 2006, ved hjelp av blant annet et head-mounted display (HMD, «skjermbriller») som viser en kunstig virkelighet som etterlikner synsopplevelsen ved et virkelig hopp.

Kunstig virkelighet, eller virtuell virkelighet (etter det engelske virtual reality, ofte forkortet VR), er en datateknologi som lar brukeren påvirke og bli påvirket av et dataskapt miljø som skal etterlikne en virkelighet. De fleste «miljøene» med kunstig virkelighet omfatter både syns- og lydinntrykk og blir vist på en skjerm eller gjennom et spesielt stereoskopisk apparat.

Markedet for utvidet virkelighet (AR) og VR har allerede[når?] blitt et milliard dollarmarked, og det forventes å vokse godt over et 120 milliarder dollarmarked i løpet av få år.[1]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Blue computer icon.svgDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.