Wikipedia:Artikkelkonkurransen bykampen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelkonkurransen «Bykampen», som pågikk fra april til juli 2009, har til formål å føre flest mulig artikler om norske byer og kommuner fram til status som Anbefalt eller Utmerket artikkel.

Konkurransen er nå avsluttet, med to ferdigstilte bidrag: Skien og Kvæfjord. Juryen mente at Skien var det beste av disse to bidragene, og har kåret Bruker:Bitjungle til vinner.

Vi takker for interessen, også fra de som ikke rakk å bli ferdige i tide. Vi oppfordrer til videre flittig og samvittighetsfullt arbeid med kommuneartikler, byartikler og annet.

Bakgrunn[rediger kilde]

Noen av oss mener at mange, gode og dype artikler er et av de beste kvalitetskjennetegnene ved Wikipedia. Derfor krediterer vi arbeidet med særlig omfattende artikler, og derfor bruker vi tid og omsorg på å føre fram disse.

Wikipedia kjennetegnes ved at alle som skriver her selv velger hva de vil skrive om. Dette kan gi mange hyggelige møter med ny kunnskap for regelmessige brukere av wikipedia, men innebærer også en risiko for at viktige emner som ofte etterspørres ikke nødvendigvis blir prioritert i den daglige artikkelproduksjonen.

I lengre tid har artiklene om flere av Norges største byer vært under arbeid, men uten at det har ført til et endelig resultat. Hensikten med denne artikkelkonkurransen er å få løftet disse sentrale artiklene. Som en bieffekt kan vi få løftet flere byartikler om små og mellomstore byer.

Konkurranseregler[rediger kilde]

  1. Konkurransen gjelder artikler om Norges kommuner. Det har ingen hensikt å begrense dette nedad slik at noen kommuner blir holdt utenfor, men det er et eksplisitt mål å få fram artiklene om Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø, Stavanger. Alle andre by/kommuneartikler er også velkomne. Malen {{Bykampen}} kan festes på diskusjonssiden til aktuelle artikler.
  2. Artiklene skal skrives i henhold til Wikipedia:Stilmanual/Kommuner. Eventuelle unntak fra stilmanualen må begrunnes på artikkelens diskusjonsside
  3. Artiklene skal føres gjennom ordinær kandidatvurdering til status som anbefalt eller utmerket.
  4. I tråd med stilmanualene og vanlig kandidatvurderingspraksis vil vi oppfordre til å utvikle hele artikkelsuiter med artikler om personer, institusjoner, steder osv, og med {{utdypende}} for de underemnene der det er naturlig.
  5. Artiklene skal være ferdigskrevet til kandidatvurdering senest innen 4. juli, og kandidatvurdering skal som hovedregel være avsluttet for artiklene senest innen 14. juli.
  6. Påmelding til konkurransen kan gjøres nedenfor. Alle bidragsytere til de aktuelle artiklene vil bli vurdert for premier, uavhengig av påmelding.
Premier
  1. Alle bidragsytere som fra konkurransestart gir vesentlige bidrag til de aktuelle artiklene er med i trekning av et sett av Grimbergs verdenshistorie, som er donert av Ørland folkebibliotek. Bidrag til flere ulike artikler gir ett «lodd» pr artikkel
  2. Inntil 20 bidragsytere får hvert sitt eksemplar av Ree og Wallems bok om Austråttborgen, donert av MHaugen.
  3. Én bidragsyter kåres av en jury til artikkelkonkurransens beste bidragsyter, og utnevnes til «Wikipedias bykjempe 2009». Dette innebærer både ære, og en premie som vil bli avklart underveis, eventuelt i samarbeid med den aktuelle kommunen. Juryen består av de erfarne wikipediabidragsyterne Philip Gabrielsen, Reinhard Heydt og Morten Haugen.

Påmelding[rediger kilde]

Kommunenavn Bidragsyter(e) Eventuell kommentar
Elverum Eva Adamsen My hometown. Verdens viktigste by!!
Stjørdal Erik Fløan Fokus på tettstedet, også kjent som Stjørdalshalsen
Stavanger SPQR Har skrevet mye her, men kan forbedres!
Oppegård Anders Birkenes
Kvinnherad Petter Wilhelmsen Moen, Oro2 Norges Perle
Oslo Jpfagerback Har startet på utvidelser, men det er mer enn nok igjen å gjøre på den.
Sauda neitakk Har skrevet på denne i flere år, men må ytterligere forbedres.
Rjukan Robin Asdal Rjukan Norges fineste by med en dramatisk og vakker natur tilknyttet til et bysammfun.
Mandal Bjoertvedt Sørlandets eldste og flotteste by.
Kvæfjord Ahz Føler at det kommer seg. Kan noen komme med konstruktiv kritikk?
Lillehammer Ooo86 Med håp om å finne tid
Tinn Robin Asdal Trenger hjelp med flere bilder og utformingen
Fitjar Oro2 ....
Levanger Roy Vega Tettsted og byutvikling under 2000 år gammel borg
Lyngdal Vidar Samuelsen Ung som by, men lang historie
Skien Bitjungle
Farsund
Risør
Sola

Henvendelser angående artikkelkonkurransen kan rettes til
Morten Haugen, tlf 415 17 633.