Liste over førsteplasser på Billboard 200 i 2009

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Fearless, albumet til Taylor Swift, startet året med å holde førsteplassen i seks uker på rad og ble årets bestselger med over 3,2 millioner solgte eksemplarer.

Dette er en oversikt over førsteplassene i 2009, basert på Billboard 200 salgslister i USA.

The E.N.D. var det femte albumet til Black Eyed Peas endelig lyktes de å ta førsteplassen på Billboard 200 lista.
Det første albumet til Susan Boyle debuterte på førsteplassen med det høyeste ukessalget i desember 2009.
Demi Lovato debuterte på førsteplassen på Billboard 200 med sitt andre studioalbum, Here We Go Again.
Eminem lå to uker på førsteplass med sitt album Relapse.

Listehistorikk[rediger | rediger kilde]

(Merk at Billboard publiserer salgslister med utgivelsesdato 7 til 10 dager inn i fremtiden.)

Dato Album Artist(er) Referanse(er)
3. januar Fearless Taylor Swift [1]
10. januar [2]
17. januar [3][4]
24. januar [5][6]
31. januar [7][8]
7. februar [9][10]
14. februar Working on a Dream Bruce Springsteen [11][12]
21. februar The Fray The Fray [13][14]
28. februar Fearless Taylor Swift [15][16]
7. mars [17][18]
14. mars [19][20]
21. mars No Line on the Horizon U2 [21][22]
28. mars All I Ever Wanted Kelly Clarkson [23]
4. april [24]
11. april Now 30 Various Artists [25]
18. april Defying Gravity Keith Urban [26]
25. april Unstoppable Rascal Flatts [27][28]
2. mai Hannah Montana: The Movie Filmmusikk [29][30]
9. mai Deeper Than Rap Rick Ross [31][32]
16. mai Together Through Life Bob Dylan [33][34]
23. mai Epiphany Chrisette Michele [35][36]
30. mai 21st Century Breakdown Green Day [37][38]
6. juni Relapse Eminem [39][40]
13. juni [41]
20. juni Big Whiskey and the GrooGrux King Dave Matthews Band [42][43]
27. juni The E.N.D. The Black Eyed Peas [44][45]
4. juli Lines, Vines and Trying Times Jonas Brothers [46][47]
11. juli The E.N.D. Black Eyed Peas [48]
18. juli Now 31 Various Artists [49][50]
25. juli BLACKsummers'night Maxwell [51][52]
1. august Leave This Town Daughtry [53][54]
8. august Here We Go Again Demi Lovato [55][56]
15. august Loso's Way Fabolous [57][58]
22. august Live on the Inside Sugarland [59][60]
29. august Twang George Strait [61][62]
5. september Keep on Loving You Reba McEntire [63][64]
12. september Breakthrough Colbie Caillat [65][66]
19. september I Look to You Whitney Houston [67][68]
26. september The Blueprint 3 Jay-Z [69][70]
3. oktober [71]
10. oktober Backspacer Pearl Jam [72][73]
17. oktober Love Is the Answer Barbra Streisand [74][75]
24. oktober Crazy Love Michael Bublé [76][77]
31. oktober [78][79]
7. november New Moon Filmmusikk [80]
14. november This Is It Michael Jackson [81]
21. november Play On Carrie Underwood [82]
28. november The Circle Bon Jovi [83]
5. desember Battle Studies John Mayer [84]
12. desember I Dreamed a Dream Susan Boyle [85]
19. desember [86]
26. desember [87]

Se også[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Taylor Swift Trumps Big Debuts To Stay Nr. 3 1». Nielsen Business Media, Inc. 24. desember 2008. Besøkt 8. januar 2009. 
  2. ^ «Taylor Swift Reigns Again On Billboard 200». Nielsen Business Media, Inc. 31. desember 2008. Besøkt 8. januar 2009. 
  3. ^ «Post-Holiday Chart Blues». Nielsen Business Media, Inc. 7. januar 2009. Besøkt 7. januar 2009. 
  4. ^ «Taylor Swift Still In Control Of Billboard 200». Nielsen Business Media, Inc. 7. januar 2009. Besøkt 7. januar 2009. 
  5. ^ «Swift Makes It Six While GaGa Gains». Nielsen Business Media, Inc. 14. januar 2009. Besøkt 14. januar 2009. 
  6. ^ «Taylor Swift Tops Album Chart For Sjette Week». Nielsen Business Media, Inc. 14. januar 2009. Besøkt 14. januar 2009. 
  7. ^ «Lucky Seven For Swift While 'Notorious' Debuts». Billboard magazine. 
  8. ^ «Swift Makes It Lucky Seven Atop Billboard 200». 
  9. ^ «Romance And Indie Rock Hit The Billboard 200». Billboard magazine. 
  10. ^ «Taylor Swift Album Starts Åtttende Week At Nr. 1». Billboard magazine. 
  11. ^ «Bruce Springsteen Nets Niende Nr. 1 Album». 
  12. ^ «Springsteen Has 'Dream' Debut Atop Album Chart». Billboard magazine. 
  13. ^ «Fray gjør det bra med første Nr. 1 Album». Billboard magazine. 
  14. ^ «The Fray Topples Springsteen On Billboard 200». Billboard magazine. 
  15. ^ «Grammies And Valentine's Day Warm Up The Chart». Billboard. 18. februar 2009. Besøkt 18. februar 2009. 
  16. ^ «Swift Back To Nr. 1 As Plant/Krauss, Coldplay Soar». Billboard magazine. 18. februar 2009. Besøkt 18. februar 2009. 
  17. ^ «'Slumdog' Barks While Taylor Swift Nets 10th Week At Nr. 1». Billboard. 25. februar 2009. Besøkt 25. februar 2009. 
  18. ^ «Taylor Swift Remains Atop Billboard 200». Billboard magazine. 25. februar 2009. Besøkt 25. februar 2009. 
  19. ^ «Swift Steady at Nr. 1 While 'Slumdog' Slides Into Top Five». Billboard. 4. mars 2009. Besøkt 4. mars 2009. 
  20. ^ «Taylor Swift Continues Billboard 200 Dominance». Billboard magazine. 4. mars 2009. Besøkt 4. mars 2009. 
  21. ^ «U2 Snags Syvende Nr. 1 Album». Billboard. 11. mars 2009. Besøkt 11. mars 2009. 
  22. ^ «U2 Tops The Billboard 200». Billboard magazine. 11. mars 2009. Besøkt 11. mars 2009. 
  23. ^ «Kelly Clarkson Conquers Billboard 200 With Andre Nr. 1 Album». Billboard. 18. mars 2009. Besøkt 18. mars 2009. 
  24. ^ «Kelly Clarkson Holds At Nr. 1, While 'Twilight' Bites Back». Billboard. 25. mars 2009. Besøkt 25. mars 2009. 
  25. ^ «Record 12 Albums Debut In The Top 20 Of The Billboard 200». Billboard. 1. april 2009. Besøkt 1. april 2009. 
  26. ^ «Keith Urban Soars To Nr. 1 On Billboard 200». Billboard. 8. april 2009. Besøkt 8. april 2009. 
  27. ^ «Rascal Flatts Proves 'Unstoppable' On Billboard 200». Billboard. 15. april 2009. Besøkt 15. april 2009. 
  28. ^ «Rascal Flatts Scores Fjerde Billboard 200 Nr. 1». Billboard. 15. april 2009. Besøkt 15. april 2009. 
  29. ^ «'Hannah Montana' Movie Filmmusikk Moves to Nr. 1». Billboard. 22. april 2009. Besøkt 22. april 2009. 
  30. ^ «'Hannah Montana' Takes Top Spot On Billboard 200». Billboard. 22. april 2009. Besøkt 22. april 2009. 
  31. ^ «Rick Ross Nets Tredje Nr. 1 Album». Billboard. 29. april 2009. Besøkt 29. april 2009. 
  32. ^ «Rick Ross Debuts At Nr. 1 On Billboard 200 For Tredje Time». Billboard. 29. april 2009. Besøkt 29. april 2009. 
  33. ^ «Bob Dylan Lands Femte Nr. 1 Album». Billboard. 6. mai 2009. Besøkt 6. mai 2009. 
  34. ^ «Bob Dylan Bows Atop Billboard 200». Billboard. 6. mai 2009. Besøkt 6. mai 2009. 
  35. ^ «Chrisette Michele Moves In With Første Nr. 1 Album». Billboard. 13. mai 2009. Besøkt 13. mai 2009. 
  36. ^ «Chrisette Michele Scores Første Nr. 1 on Billboard 200». Billboard. 13. mai 2009. Besøkt 13. mai 2009. 
  37. ^ «Green Day's '21st Century Breakdown' Breaks In At Nr. 1». Billboard. 20. mai 2009. Besøkt 20. mai 2009. 
  38. ^ «Green Day Takes Top Spot On Billboard 200». Billboard. 20. mai 2009. Besøkt 20. mai 2009. 
  39. ^ «Eminem's 'Relapse' Blasts In At Nr. 1 On The Billboard 200». Billboard. 27. mai 2009. Besøkt 27. mai 2009. 
  40. ^ «Eminem's 'Relapse' Tops Billboard 200». Billboard. 27. mai 2009. Besøkt 27. mai 2009. 
  41. ^ «Eminem Stays Atop Billboard 200; Grizzly Bear, Manson Debut Top 10». Billboard. 3. juni 2009. Besøkt 3. juni 2009. 
  42. ^ «Dave Matthews Band Is 'King' Of Charts». Billboard. 10. juni 2009. Besøkt 10. juni 2009. 
  43. ^ «Dave Matthews' 'Big' Debuts At Nr. 1 On Billboard 200». Billboard. 10. juni 2009. Besøkt 10. juni 2009. 
  44. ^ «Black Eyed Peas Score Første Nr. 1 Album». Billboard. 17. juni 2009. Besøkt 17. juni 2009. 
  45. ^ «Lines, Vines and Trying Times Up At Nr. 1 On Billboard 200». Billboard. 17. juni 2009. Besøkt 17. juni 2009. 
  46. ^ «Jonas Brothers Earn Andre Nr. 1 Album In Less Than a Year». Billboard. 24. juni 2009. Besøkt 24. juni 2009. 
  47. ^ «Jonas Brothers Debut Atop Billboard 200». Billboard. 24. juni 2009. Besøkt 24. juni 2009. 
  48. ^ «Michael Jackson Breaks Billboard Charts Records». Billboard. 1. juli 2009. Besøkt 1. juli 2009. 
  49. ^ «Michael Jackson Continues To Shake Up Charts». Billboard. 8. juli 2009. Besøkt 8. juli 2009. 
  50. ^ «Michael Jackson Music Dominates Billboard Charts, 800K Albums Sold». Billboard. 7. juli 2009. Besøkt 8. juli 2009. 
  51. ^ «Fans Snap Up 1.1 Million Jackson Albums In One Week». Billboard. 15. juli 2009. Besøkt 15. juli 2009. 
  52. ^ «Maxwell Tops Billboard 200». Billboard. 15. juli 2009. Besøkt 15. juli 2009. 
  53. ^ «Daughtry Returns, Nets Andre Nr. 1 Album». Billboard. 22. juli 2009. Besøkt 22. juli 2009. 
  54. ^ «Daughtry Returns, Debuts At Nr. 1 On Billboard 200». Billboard. 22. juli 2009. Besøkt 22. juli 2009. 
  55. ^ «Demi Lovato's Nr. 1 On The Billboard 200 . . . But Jackson's Still Tops». Billboard. 29. juli 2009. Besøkt 29. juli 2009. 
  56. ^ «Demi Lovato Debuts At Nr. 1 On Billboard 200, But Michael Jackson Still Reigns». Billboard. 29. juli 2009. Besøkt 29. juli 2009. 
  57. ^ «Michael Jackson: Still King». Billboard. 5. august 2009. Besøkt 5. august 2009. 
  58. ^ «Fabolous Tops Billboard 200; Jackson's 'Ones' Now 2009's Andre-Best Seller». Billboard. 5. august 2009. Besøkt 5. august 2009. 
  59. ^ «Jackson And Sugarland Top Tallies». Billboard. 12. august 2009. Besøkt 12. august 2009. 
  60. ^ «Sugarland Nr. 1 On Billboard 200; Jackson Still Week's Top-Seller». Billboard. 12. august 2009. Besøkt 12. august 2009. 
  61. ^ «George Strait . . . In At Nr. 1». Billboard. 19. august 2009. Besøkt 19. august 2009. 
  62. ^ «George Strait Dethrones Michael Jackson, Tops Billboard 200». Billboard. 19. august 2009. Besøkt 19. august 2009. 
  63. ^ «Reba McEntire Nets Andre Nr. 1 On Billboard 200». Billboard. 26. august 2009. Besøkt 26. august 2009. 
  64. ^ «Reba McEntire Nets Andre Nr. 1 on Billboard 200». Billboard. 26. august 2009. Besøkt 26. august 2009. 
  65. ^ «Colbie Caillat's Nr. 1, Miley's 'Time' Comes Early, Houston's On Deck». Billboard. 2. september 2009. Besøkt 2. september 2009. 
  66. ^ «Colbie Caillat's Nr. 1, Miley Crashes Party On Billboard 200». Billboard. 2. september 2009. Besøkt 2. september 2009. 
  67. ^ «Whitney Houston Debuts At Nr. 1». Billboard. 9. september 2009. Besøkt 9. september 2009. 
  68. ^ «Whitney Houston Debuts At Nr. 1 On Billboard 200». Billboard. 9. september 2009. Besøkt 9. september 2009. 
  69. ^ «Jay-Z And The Beatles Dominate Album Charts». Billboard. 16. september 2009. Besøkt 16. september 2009. 
  70. ^ «Beatles, Jay-Z Dominate Billboard Charts». Billboard. 16. september 2009. Besøkt 16. september 2009. 
  71. ^ «Jay-Z Still Reigns On Billboard 200; Muse And Kid Cudi Bow High». Billboard. 23. september 2009. Besøkt 23. september 2009. 
  72. ^ «Pearl Jam Scores Første Nr. 1 Album In 13 Years». Billboard. 30. september 2009. Besøkt 30. september 2009. 
  73. ^ «Pearl Jam Scores Første Nr. 1 On Billboard 200 In 13 Years». Billboard. 30. september 2009. Besøkt 30. september 2009. 
  74. ^ «Streisand Surprises With Niende Nr. 1 Album». Billboard. 7. oktober 2009. Besøkt 7. oktober 2009. 
  75. ^ «Barbra Streisand Surprises With Niende Nr. 1 On Billboard 200». Billboard. 7. oktober 2009. Besøkt 7. oktober 2009. 
  76. ^ «Michael Buble Earns Andre Nr. 1 Album». Billboard. 14. oktober 2009. Besøkt 14. oktober 2009. 
  77. ^ «Michael Buble Beats Kiss On Billboard 200». Billboard. 14. oktober 2009. Besøkt 14. oktober 2009. 
  78. ^ «Buble Holds For Andre Week With Big Gain». Billboard. 21. oktober 2009. Besøkt 21. oktober 2009. 
  79. ^ «Buble Stays On Top, 'New Moon' Grabs Nr. 2 On Billboard 200». Billboard. 21. oktober 2009. Besøkt 21. oktober 2009. 
  80. ^ «'New Moon' Rises To Nr. 1 on Billboard 200». Billboard. 28. oktober 2009. Besøkt 28. oktober 2009. 
  81. ^ «'This Is It' Tops Billboard 200 With 373,000 Første-Week Sales». Billboard. 4. november 2009. Besøkt 4. november 2009. 
  82. ^ «Carrie Underwood Claims Andre Nr. 1 Album». Billboard. 11. november 2009. Besøkt 11. november 2009. 
  83. ^ «Bon Jovi Comes Full 'Circle' At Nr. 1». Billboard. 18. november 2009. Besøkt 18. november 2009. 
  84. ^ «John Mayer 'Battles' To Top With Andre Nr. 1 Album». Billboard. 25. november 2009. Besøkt 25. november 2009. 
  85. ^ «Susan Boyle Tops Billboard 200 With Stellar Første Week Sales». Billboard. 2. desember 2009. Besøkt 2. desember 2009. 
  86. ^ «Boyle's 'Dream' Continues At Nr. 1 On Billboard 200». Billboard. 9. desember 2009. Besøkt 9. desember 2009. 
  87. ^ «No Stopping The 'Dream'». Billboard. 16. desember 2009. Besøkt 16. desember 2009.