Liste over førsteplasser på Billboard 200 i 2012

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
21 av Adele var det mestselgende albumet i fjoråret 2011, med over 5 millioner solgte eksemplarer. I 2012 åpnet hun like så godt året med 10 strake uker på førsteplassen.

Billboard 200 (tidligere Billboard Hot 200) er en liste som presenterer de 200 mest solgte/populære musikkalbum og EP-er i USA.

Dette er en oversikt over førsteplassene i 2012, ifølge salgslistene Billboard 200.

Adeles album, 21, åpnet 2012 med ti strake førsteplasser, og fortsatte der det slapp i 2011. Det var også det mest solgte albumet i året som gikk, med over fem millioner solgte eksemplarer.

Etter tre måneders pause, er Adele nå tilbake på førsteplassen igjen. (23. juni 2012).

Pop sangeren Madonna holder fortsatt koken, da hun i april fikk en førsteplass med sitt nye album MDNA. Hennes åttende album som tar førsteplassen på Billboard 200 lista.

Liste[rediger | rediger kilde]

(Merk at Billboard publiserer salgslister med utgivelsesdato 7 til 10 dager inn i fremtiden.)

Dato Album Artist(er) Referanse(r)
7. januar Christmas Michael Bublé [1]
14. januar 21 Adele [2]
21. januar [3]
28. januar [4]
4. februar [5]
11. februar [6]
18. februar [7]
25. februar [8]
3. mars [9]
10. mars [10]
17. mars [11]
24. mars Wrecking Ball Bruce Springsteen [12]
31. mars Up All Night One Direction [13]
7. april The Hunger Games: Songs from District 12 and Beyond Filmmusikk [14]
14. april MDNA Madonna [15]
21. april Pink Friday: Roman Reloaded Nicki Minaj [16]
28. april Tuskegee Lionel Richie [17]
5. mai [18]
12. mai Blunderbuss Jack White [19]
19. mai Blown Away Carrie Underwood [20]
26. mai [21]
2. juni Trespassing Adam Lambert [22]
9. juni Born and Raised John Mayer [23]
16. juni [24]
23. juni 21 Adele [25]

Se også[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Michael Buble's 'Christmas' Spends Femte Week at Nr. 1, Adele's '21' Has Best Sales Week Yet». 28. desember 2011. Besøkt 28. desember 2011. 
  2. ^ «Adele's '21' Claims 14th Week Atop Billboard 200». 4. januar 2012. Besøkt 4. januar 2012. 
  3. ^ «Adele's '21' Hits 15th Week at Nr. 1». 11. januar 2012. Besøkt 11. januar 2012. 
  4. ^ «Adele Matches 'Titanic's' Nr. 1 Run Atop Billboard 200». 18. januar 2012. Besøkt 18. januar 2012. 
  5. ^ «Adele's '21' - Biggest Nr. 1 Album Since 'Bodyguard'». 25. januar 2012. Besøkt 25. januar 2012. 
  6. ^ «Tim McGraw Scores Top Billboard 200 Debut, Adele Still Nr. 1». 1. februar 2012. Besøkt 1. februar 2012. 
  7. ^ «Lana Del Rey Debuts at Nr. 2 on Billboard 200 Albums Chart». 8. februar 2012. Besøkt 8. februar 2012. 
  8. ^ «Adele's '21' Hits 20th Week at Nr. 1, Van Halen Debuts at Nr. 2». 15. februar 2012. Besøkt 15. februar 2012. 
  9. ^ «Adele's '21' Hits 21st Week at Nr. 1; Sells 730,000 Post-Grammys». 21. februar 2012. Besøkt 21. februar 2012. 
  10. ^ «Adele's '21': Longest-Running Nr. 1 Album Since 'Purple Rain'». 29. februar 2012. Besøkt 29. februar 2012. 
  11. ^ «Kid Cudi's WZRD Scores Top Billboard 200 Debut, Adele Still Nr. 1». 7. mars 2012. Besøkt 7. mars 2012. 
  12. ^ «Bruce Springsteen Squeaks By Adele, Earns Tiende Nr. 1 Album». 14. mars 2012. Besøkt 14. mars 2012. 
  13. ^ «One Direction Makes History With Nr. 1 Debut on Billboard 200». 21. mars 2012. Besøkt 21. mars 2012. 
  14. ^ «'Hunger Games' Filmmusikk Debuts at Nr. 1 on Billboard 200». 28. mars 2012. Besøkt 28. mars 2012. 
  15. ^ «Madonna Debuts at Nr. 1 on Billboard 200, Lionel Richie at Nr. 2». Prometheus Global Media. 28. mars 2012. Besøkt 28. mars 2012. 
  16. ^ «Nicki Minaj's 'Pink Friday: Roman Reloaded' Debuts At Nr. 1 On Billboard 200». Prometheus Global Media. 11. april 2012. Besøkt 11. april 2012. 
  17. ^ «Lionel Richie's 'Tuskegee' Hits Nr. 1 on Billboard 200». Prometheus Global Media. 18. april 2012. Besøkt 18. april 2012. 
  18. ^ «Billboard 200: Lionel Richie Holds Off Jason Mraz, Stays At Nr. 1». Prometheus Global Media. 25. april 2012. Besøkt 25. april 2012. 
  19. ^ «Jack White Debuts At Nr. 1 on Billboard 200». Prometheus Global Media. 2. mai 2012. Besøkt 2. mai 2012. 
  20. ^ «Carrie Underwood's 'Blown Away' Debuts At Nr. 1 With Best Country Sales In Months». Prometheus Global Media. 9. mai 2012. Besøkt 9. mai 2012. 
  21. ^ «Carrie Underwood's 'Blown Away' Nabs Andre Week at Nr. 1». Prometheus Global Media. 16. mai 2012. Besøkt 16. mai 2012. 
  22. ^ «Adam Lambert Snags Første Nr. 1 Album on Billboard 200 Chart». Prometheus Global Media. 23. mai 2012. Besøkt 23. mai 2012. 
  23. ^ «John Mayer Earns Tredje Nr. 1 Album on Billboard 200». Prometheus Global Media. 30. mai 2012. Besøkt 30. mai 2012. 
  24. ^ «John . maier's Nr. 1 for Andre Week on Billboard 200». Prometheus Global Media. 6. juni 2012. Besøkt 6. juni 2012. 
  25. ^ «Alan Jackson Scores Top Debut on Billboard 200, Adele's Back at Nr. 1». Prometheus Global Media. 13. juni 2012. Besøkt 13. juni 2012.