Liste over førsteplasser på Billboard 200 i 2011

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
21 av Adele holdt seg tretten uker på førsteplass (ikke sammenhengende), og ble det mestselgende albumet i 2011 med over 5 millioner solgte eksemplarer.


Billboard 200 er en liste som presenterer de 200 mest solgte/populære musikkalbum og EP-er i USA.

Dette er en oversikt over førsteplassene i 2011, basert på Billboard 200 salgslister i USA.

Sangerinnen Lady Gaga nådde endelig førsteplassen, da hun i 2011 solgte over en million plater.
Speak Now, av Taylor Swift, åpnet musikkåret 2011 med hele fire uker sammenhengende på førsteplass.


Listehistorikk[rediger | rediger kilde]

(Merk at Billboard publiserer salgslister med utgivelsesdato 7 til 10 dager inn i fremtiden.)

Dato Album Artist(er) Referanse(er)
1. januar Speak Now Taylor Swift [1]
8. januar [2]
15. januar [3]
22. januar [4]
29. januar Showroom of Compassion Cake [5]
5. februar The King Is Dead The Decemberists [6]
12. februar Mission Bell Amos Lee [7]
19. februar Pink Friday Nicki Minaj [8]
26. februar Now 37 Various Artists [9]
5. mars Never Say Never – The Remixes Justin Bieber [10]
12. mars 21 Adele [11]
19. mars [12]
26. mars Lasers Lupe Fiasco [13]
2. april 21 Adele [14]
9. april F.A.M.E. Chris Brown [15]
16. april Femme Fatale Britney Spears [16]
23. april 21 Adele [17]
30. april Wasting Light Foo Fighters [18]
7. mai 21 Adele [19]
14. mai [20]
21. mai [21]
28. mai [22]
4. juni [23]
11. juni Born This Way Lady Gaga [24]
18. juni [25]
25. juni 21 Adele [26]
2. juli Hell: The Sequel Bad Meets Evil [27]
9. juli The Light of the Sun Jill Scott [28]
16. juli 4 Beyoncé [29]
23. juli [30]
30. juli Red River Blue Blake Shelton [31]
6. august 21 Adele [32]
13. august Chief Eric Church [33]
20. august 21 Adele [34]
27. august Watch the Throne Jay-Z and Kanye West [35]
3. september [36]
10. september The R.E.D. Album Game [37]
17. september Tha Carter IV Lil Wayne [38]
24. september [39]
1. oktober Own the Night Lady Antebellum [40]
8. oktober Duets II Tony Bennett [41]
15. oktober Cole World: The Sideline Story J. Cole [42]
22. oktober Clear as Day Scotty McCreery [43]
29. oktober Evanescence Evanescence [44]
5. november 21 Adele [45]
12. november Mylo Xyloto Coldplay [46]
19. november Under the Mistletoe Justin Bieber [47]
26. november Blue Slide Park Mac Miller [48]
3. desember Take Care Drake [49]
10. desember Christmas Michael Bublé [50]
17. desember [51]
24. desember [52]
31. desember [53]


Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Swift Back at Nr. 1 on Billboard 200, 'Michael' Bows at Nr. 3». 22. desember 2010. Besøkt 22. desember 2010. 
  2. ^ «Christmas Lights Up Billboard Sales Charts». 29. desember 2010. Besøkt 29. desember 2010. 
  3. ^ «Taylor Swift Still Tops Billboard 200, Holiday Albums Tumble». 5. januar 2011. Besøkt 5. januar 2011. 
  4. ^ «Taylor Swift's 'Speak Now' Takes Nr. 1 in Record-Low Sales Week». 12. januar 2011. Besøkt 12. januar 2011. 
  5. ^ «Cake Scores Lowest-Selling Nr. 1 in Billboard 200 History». 19. januar 2011. Besøkt 19. januar 2011. 
  6. ^ «Decemberists' 'King Is Dead' Is Nr. 1 on Billboard 200». 26. januar 2011. Besøkt 26. januar 2011. 
  7. ^ «Amos Lee Nets Første Nr. 1 on Billboard 200 in Another Dreary Sales Week». 2. februar 2011. Besøkt 2. februar 2011. 
  8. ^ «Nicki Minaj Hits Nr. 1 in 11th Week on Billboard 200». 9. februar 2011. Besøkt 9. februar 2011. 
  9. ^ «'Now 37' Livens Up Billboard 200 at Nr. 1, Mumford Climb to Nr. 2». 16. februar 2011. Besøkt 16. februar 2011. 
  10. ^ «Justin Bieber Scores Andre Nr. 1 Album With 'Never Say Never' Remixes». 23. februar 2011. Besøkt 23. februar 2011. 
  11. ^ «Adele's '21' Debuts At Nr. 1 on the Billboard 200 With 352,000 Sales». 2. mars 2011. Besøkt 2. mars 2011. 
  12. ^ «Adele Holds Atop Billboard 200, Marsha Ambrosius Bows at Nr. 2». 9. mars 2011. Besøkt 9. mars 2011. 
  13. ^ «Lupe Fiasco's 'Lasers' Lands at Nr. 1 on Billboard 200». 16. mars 2011. Besøkt 16. mars 2011. 
  14. ^ «Adele Returns to Nr. 1 on Albums Chart, 'Glee's' Original Songs Score». 23. mars 2011. Besøkt 23. mars 2011. 
  15. ^ «Chris Brown Nets Første Nr.1 Album on Billboard 200». 30. mars 2011. Besøkt 30. mars 2011. 
  16. ^ «Britney Spears Snares Sjette Nr. 1 on Billboard 200 with 'Femme Fatale'». 30. mars 2011. Besøkt 6. april 2011. 
  17. ^ «Adele's '21' Hits 1 Million, Returns to Nr. 1 on Billboard 200». 13. april 2011. Besøkt 13. april 2011. 
  18. ^ «Foo Fighters Earn Første Nr. 1 Album with 'Wasting Light'». 20. april 2011. Besøkt 20. april 2011. 
  19. ^ «'Glee' Warblers Album Flies High on Billboard 200». 27. april 2011. Besøkt 27. april 2011. 
  20. ^ «Adele's '21' Marks Sjette Week At Nr. 1». 4. mai 2011. Besøkt 4. mai 2011. 
  21. ^ «Lucky Syvende Week At Nr. 1 For Adele's '21'». 11. mai 2011. Besøkt 11. mai 2011. 
  22. ^ «Adele Continues Reign on Billboard 200 -- Longest Stint at Nr. 1 Since 2009». 18. mai 2011. Besøkt 18. mai 2011. 
  23. ^ «Seether Scores Top Billboard 200 Debut, Adele Still Nr. 1». 25. mai 2011. Besøkt 25. mai 2011. 
  24. ^ «It's Official: Lady Gaga's 'Born This Way' Sells 1.11 Million». 31. mai 2011. Besøkt 31. mai 2011. 
  25. ^ «Lady Gaga's 'Born' Holds Atop Billboard 200, Despite Steep Sales Drop». 8. juni 2011. Besøkt 8. juni 2011. 
  26. ^ «Adele Reclaims Nr. 1 on Billboard 200, 'Book of Mormon' Makes History». 15. juni 2011. Besøkt 15. juni 2011. 
  27. ^ «Bad Meets Evil -- A.K.A. Eminem and Royce da 5'9" -- Debuts At Nr. 1 On Billboard 200». 22. juni 2011. Besøkt 22. juni 2011. 
  28. ^ «Jill Scott Celebrates Første Nr. 1 Album on Billboard 200». 29. juni 2011. Besøkt 29. juni 2011. 
  29. ^ «Beyonce Scores Fjerde Nr. 1 on Billboard 200 Albums Chart With '4'». 29. juni 2011. Besøkt 29. juni 2011. 
  30. ^ «Beyonce's '4' Stays Atop Billboard 200, Lloyd Snags Top Debut». 13. juli 2011. Besøkt 13. juli 2011. 
  31. ^ «Blake Shelton's 'River' Runs to Nr. 1 on Billboard 200». 20. juli 2011. Besøkt 20. juli 2011. 
  32. ^ «Adele's '21' Tops Billboard 200, Amy Winehouse Returns to Top 10». 27. juli 2011. Besøkt 27. juli 2011. 
  33. ^ «Eric Church Lands Første Nr. 1 Album, Amy Winehouse Climbs into Top 5». 3. august 2011. Arkivert fra originalen 31. oktober 2005. Besøkt 3. august 2011. 
  34. ^ «Adele's '21' Notches Most Weeks at Nr. 1 Since 2000». 10. august 2011. Besøkt 10. august 2011. 
  35. ^ «Jay-Z and Kanye West's 'Watch The Throne' Sells 436,000; Debuts at Nr. 1 on Billboard 200». 17. august 2011. Besøkt 17. august 2011. 
  36. ^ «Jay-Z and Kanye's 'Watch the Throne' Keeps Its Billboard 200 Crown». 24. august 2011. Besøkt 24. august 2011. 
  37. ^ «Game's 'R.E.D.' Bows at Nr. 1 on Billboard 200 Albums Chart». 31. august 2011. Besøkt 31. august 2011. 
  38. ^ «It's Official: Lil Wayne's 'Carter IV' Debuts at Nr. 1 With 964,000 Copies». 6. september 2011. Besøkt 6. september 2011. 
  39. ^ «George Strait Lands Top Debut on Billboard 200, Beatles' 1' Re-enters Top 5». 14. september 2011. Besøkt 14. september 2011. 
  40. ^ «Lady Antebellum 'Own' the Billboard 200 with Andre Nr. 1 Album». 21. september 2011. Besøkt 21. september 2011. 
  41. ^ «Tony Bennett, 85, Achieves Første Nr. 1 Album on Billboard 200». 28. september 2011. Besøkt 28. september 2011. 
  42. ^ «J. Cole Debuts at Nr. 1 on Billboard 200, Blink-182 Snags Nr. 2». 5. oktober 2011. Besøkt 5. oktober 2011. 
  43. ^ «'Idol's' Scotty McCreery Makes History at Nr. 1 on Billboard 200». 12. oktober 2011. Besøkt 12. oktober 2011. 
  44. ^ «Evanescence Nets Andre Nr. 1 Album on Billboard 200 Chart». 19. oktober 2011. Besøkt 19. oktober 2011. 
  45. ^ «Casting Crowns Scores Top Billboard 200 Debut, Adele Back at Nr. 1». 26. oktober 2011. Besøkt 26. oktober 2011. 
  46. ^ «Coldplay Claims Tredje Nr. 1 Album on Billboard 200 Chart». 2. november 2011. Besøkt 2. november 2011. 
  47. ^ «Justin Bieber's 'Mistletoe' Brightens Billboard 200 with Nr. 1 Debut». 9. november 2011. Besøkt 9. november 2011. 
  48. ^ «Mac Miller Moves In at Nr. 1 on Billboard 200». 16. november 2011. Besøkt 16. november 2011. 
  49. ^ «Drake's 'Take Care' Blasts Onto Billboard 200». 23. november 2011. Besøkt 23. november 2011. 
  50. ^ «Michael Buble Bests Nickelback, Rihanna on Billboard 200». 23. november 2011. Besøkt 23. november 2011. 
  51. ^ «Michael Buble's 'Christmas' Holds Nr. 1 on Billboard 200 for Andre Week». 7. desember 2011. Besøkt 7. desember 2011. 
  52. ^ «Michael Buble's 'Christmas' Stays Atop Billboard 200, Black Keys Hit Nr. 2». 14. desember 2011. Besøkt 14. desember 2011. 
  53. ^ «Michael Buble's 'Christmas' Hits Fjerde Week at Nr. 1». 21. desember 2011. Besøkt 21. desember 2011.