Liste over førsteplasser på Billboard 200 i 2006

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
High School Musical var det mest solgte albumet i 2006.

De mestselgende album og EPer i USA blir rangert på Billboard 200 salgslisten, som blir publisert ukentlig av Billboard magazine. Dataene blir utarbeidet av Nielsen Soundscan basert på hvert albums ukentlige salg, både over disk og som digital nedlasting. [1]

Dette er en oversikt over førsteplassene i 2006, basert på Billboard 200 salgslister i USA.

High School Musical, filmmusikken til Walt Disney filmen ved samme navn, var det mestselgende albumet i 2006, med hele 3,7 millioner solgte eksemplarer ved slutten av året. Albumet hadde to førsteplasser på Billboard i løpet av 2006, en prestasjon som ingen filmmusikkalbum hadde oppnådd siden albumet med Miami Vices filmmusikk (av Jan Hammer) på 80-tallet.[2] [2] [3]

Barry Manilow's nye album, The Greatest Songs of the Fifties, oppnådde en førsteplass i 2005. Det var da hele 29 år siden sist han hadde en førsteplass.

Barry Manilows album The Greatest Songs of the Fifties toppet ukessalget i midten av februar, med 156 000 solgte enheter, noe som ga ham den første toppplasseringen på nesten 29 år.[4] [5] [6] [7]

Evanescences album The Open Door ga dem deres første toppplassering, og de fikk dermed æren av å bli førsteplass nr. 700 i Billboard 200s historie.[8]

I løpet av 2006 klarte 40 album å innta førsteplassen. [9] [10] [11] [12]

Listehistorikk[rediger | rediger kilde]

(Merk at Billboard publiserer salgslister med utgivelsesdato 7 til 10 dager inn i fremtiden.)

Dato Album Artist(er) Referanse(er)
7. januar The Breakthrough Mary J. Blige [13]
14. januar Unpredictable Jamie Foxx [14]
21. januar [15]
28. januar The Breakthrough Mary J. Blige [16]
4. februar Unpredictable Jamie Foxx [17]
11. februar Ancora Il Divo [18]
18. februar The Greatest Songs of the Fifties Barry Manilow [4]
25. februar Sing-A-Longs and Lullabies for the Film Curious George Jack Johnson & Friends [19]
4. mars Ghetto Classics Jaheim [20]
11. mars High School Musical Filmmusikk [21]
18. mars In My Own Words Ne-Yo [22]
25. mars Reality Check Juvenile [23]
1. april High School Musical Filmmusikk [24]
8. april 3121 Prince [6]
15. april King T.I. [25]
22. april Me and My Gang Rascal Flatts [3]
29. april [26]
6. mai [27]
13. mai IV Godsmack [28]
20. mai 10,000 Days Tool [29]
27. mai Stadium Arcadium Red Hot Chili Peppers [5]
3. juni [30]
10. juni Taking the Long Way Dixie Chicks [31]
17. juni [32]
24. juni Decemberunderground AFI [33]
1. juli The Big Bang Busta Rhymes [34]
8. juli Loose Nelly Furtado [35]
15. juli Testimony: Vol. 1, Life & Relationship India.Arie [36]
22. juli Amerikansk V: A Hundred Highways Johnny Cash [7]
29. juli Now 22 Div. Artister [37]
5. august [38]
12. august LeToya LeToya [39]
19. august Now 22 Div. Artister [40]
26. august Port of Miami Rick Ross [41]
2. september Back to Basics Christina Aguilera [42]
9. september Danity Kane Danity Kane [43]
16. september Modern Times Bob Dylan [44]
23. september B'Day Beyoncé [45]
30. september FutureSex/LoveSounds Justin Timberlake [11]
7. oktober [46]
14. oktober Release Therapy Ludacris [47]
21. oktober The Open Door Evanescence [8]
28. oktober Still the Same… Great Rock Classics of Our Time Rod Stewart [48]
4. november Press Play Diddy [9]
11. november Hannah Montana Filmmusikk [49]
18. november [50]
25. november Now 23 Div. Artister [12]
2. desember Doctor's Advocate The Game [51]
9. desember Kingdom Come Jay-Z [10]
16. desember Light Grenades Incubus [52]
23. desember Ciara: The Evolution Ciara [53]
30. desember The Inspiration Young Jeezy [54]


Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Billboard Methodology». Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 27. januar 2009. 
  2. ^ a b «High School Rules '06 Album Sales». E!. 4. januar 2007. Besøkt 4. mars 2009. 
  3. ^ a b «Rascal Flatts' 'Gang' Takes Over Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 12. april 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  4. ^ a b «After Nearly Three Decades, Manilow Tops Album Chart». Nielsen Business Media, Inc. 8. februar 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  5. ^ a b «Chili Peppers Post 'Stadium' At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 17. mai 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  6. ^ a b «Prince Nets Første Nr. 1 Album Debut With '3121'». Nielsen Business Media, Inc. 29. mars 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  7. ^ a b «Cash Earns Første Nr. 1 Album Since 1969». Nielsen Business Media, Inc. 12. juli 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  8. ^ a b «Evanescence Zooms By Killers To Take Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 11. oktober 2006. Besøkt 3. februar 2009. 
  9. ^ a b «Diddy Scores Første Nr. 1 Album In Nine Years». Nielsen Business Media, Inc. 25. oktober 2006. Besøkt 3. februar 2009. 
  10. ^ a b «Jay-Z Reclaims His 'Kingdom' With Nr. 1 Debut». Nielsen Business Media, Inc. 29. november 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  11. ^ a b «Timberlake Earns Første Nr. 1 Album With 'FutureSex'». Nielsen Business Media, Inc. 20. september 2006. Arkivert fra originalen 30. juni 2012. Besøkt 1. februar 2009. 
  12. ^ a b «'NOW 23' Trumps Groban, Urban, Sugarland At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 15. november 2006. Arkivert fra originalen 29. juni 2012. Besøkt 4. februar 2009. 
  13. ^ «Blige's 'Breakthrough' Bows At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 28. desember 2005. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  14. ^ «Foxx Overtakes Blige On Album Chart». Nielsen Business Media, Inc. 4. januar 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  15. ^ «Foxx Holds Off Blige At Top Of Album Chart». Nielsen Business Media, Inc. 11. januar 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  16. ^ «Blige's 'Breakthrough' Returns To Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 18. januar 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  17. ^ «Foxx Back On Top Of The Billboard 200». Nielsen Business Media, Inc. 25. januar 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  18. ^ «Il Divo Zooms Past Jamie Foxx To Claim Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 1. februar 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  19. ^ «Johnson & Friends Bow At Nr. 1, Grammys Spur Sales». Nielsen Business Media, Inc. 15. februar 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  20. ^ «Jaheim's 'Classics' Crash In At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 22. februar 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  21. ^ «'High School' Leads Youthful Album Chart Charge». Nielsen Business Media, Inc. 1. mars 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  22. ^ «Ne-Yo's 'Words' Speak Volumes At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 8. mars 2006. Arkivert fra originalen 21. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  23. ^ «Juvenile's 'Reality' Upends Ne-Yo At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 15. mars 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  24. ^ «'High School' Returns To The Top Of The Class». Nielsen Business Media, Inc. 22. mars 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  25. ^ «T.I. Rules As 'King' Of Album Chart». Nielsen Business Media, Inc. 5. april 2006. Arkivert fra originalen 24. april 2009. Besøkt 4. februar 2009. 
  26. ^ «Rascal Flatts Wins Billboard 200 Country Battle». Nielsen Business Media, Inc. 19. april 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  27. ^ «Rascal Flatts Earns Tredje Week At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 26. april 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  28. ^ «Godsmack Earns Andre Nr. 1 With 'IV'». Nielsen Business Media, Inc. 3. mai 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  29. ^ «Tool Tops Album Chart With '10,000 Days'». Nielsen Business Media, Inc. 10. mai 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  30. ^ «Chili's Warm To Nr. 1 Album Post Again». Nielsen Business Media, Inc. 24. mai 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  31. ^ «Dixie Chicks' 'Long Way' Nests In At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 31. mai 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  32. ^ «Dixie Chicks Retain Lead On Billboard 200». Nielsen Business Media, Inc. 7. juni 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  33. ^ «AFI Burns Brightly With Nr. 1 Debut». Nielsen Business Media, Inc. 14. juni 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  34. ^ «Busta's 'Bang' Crowns Three Album Charts». Nielsen Business Media, Inc. 21. juni 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  35. ^ «Furtado Scores Første Chart-Topping Album». Nielsen Business Media, Inc. 28. juni 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  36. ^ «India.Arie's 'Testimony' Debuts At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 5. juli 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  37. ^ «'Now 22' Zooms By Yorke, Pimp C For Nr. 1 Debut». Nielsen Business Media, Inc. 19. juli 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  38. ^ «'NOW 22' Remains Atop Album Chart In Slow Sales Week». Nielsen Business Media, Inc. 26. juli 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  39. ^ «LeToya Powers Right To Nr. 1 On Billboard 200». Nielsen Business Media, Inc. 2. august 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  40. ^ «NOW 22' Edges Out DMX's 'Dog' At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 9. august 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  41. ^ «Rick Ross' 'Hustle' Pays Off With Nr. 1 Debut». Nielsen Business Media, Inc. 16. august 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  42. ^ «Aguilera Takes Nr. 1 Amid All-New Top Five». Nielsen Business Media, Inc. 23. august 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  43. ^ «Danity Kane Sidesteps OutKast To Claim Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 30. august 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  44. ^ «Dylan Earns Første Nr. 1 Album Since 1976». Nielsen Business Media, Inc. 6. september 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  45. ^ «Beyonce's 'B-Day' Makes Big Bow At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 13. september 2006. Besøkt 1. februar 2009. 
  46. ^ «Timberlake Remains Nr. 1 Amid Five Top 10 Debuts». Nielsen Business Media, Inc. 27. september 2006. Besøkt 1. februar 2009. 
  47. ^ «Ludacris Scores Tredje Nr. 1 With 'Release Therapy'». Nielsen Business Media, Inc. 4. oktober 2006. Besøkt 3. februar 2009.  }
  48. ^ «Rod Rocks Back With Fjerde Nr. 1 Album». Nielsen Business Media, Inc. 18. oktober 2006. Besøkt 3. februar 2009. 
  49. ^ «'Hannah Montana' Trumps My Chem, Legend At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 1. november 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  50. ^ «'Montana' Zooms By Manilow For Andre Week At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 8. november 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  51. ^ «The Game Wins Nr. 1 On The Billboard 200». Nielsen Business Media, Inc. 22. november 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  52. ^ «Incubus' 'Grenades' Ignite At Nr. 1». Nielsen Business Media, Inc. 6. desember 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  53. ^ «Ciara, Eminem, Stefani Overtake The Billboard 200». Nielsen Business Media, Inc. 13. desember 2006. Besøkt 4. februar 2009. 
  54. ^ «Young Jeezy, Hicks Enter Atop The Billboard 200». Nielsen Business Media, Inc. 20. desember 2006. Besøkt 4. februar 2009.