Liste over førsteplasser på Billboard 200 i 2010

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Sangeren Eminem lå hele fem uker på toppen i 2010 med sitt album Recovery.

Dette er en oversikt over førsteplassene i 2010, basert på Billboard 200 salgslistene.

Sangerinnen Susan Boyle åpnet året med tre uker på førsteplass, og fortsatte således der hun slapp i desember 2009.
Speak Now, av Taylor Swift, tok førsteplassen i november med over en million solgte album. Men dette var allikevel bare begynnelsen, for hun åpnet året 2011 svært bra.
Sangeren Justin Bieber gjorde det også ganske bra i 2010, med fire usammenhengende førsteplasser for albumet My World 2.0.


Listehistorikk[rediger | rediger kilde]

(Merk at Billboard publiserer salgslister med utgivelsesdato 7 til 10 dager inn i fremtiden.)

Dato Album Artist(er) Referanse(er)
2. januar I Dreamed a Dream Susan Boyle [1]
9. januar [2]
16. januar [3]
23. januar Animal Kesha [4]
30. januar Contra Vampire Weekend [5]
6. februar Hope for Haiti Now Various Artists [6]
13. februar Need You Now Lady Antebellum [7]
20. februar [8]
27. februar Soldier of Love Sade [9]
6. mars [10]
13. mars [11]
20. mars Need You Now Lady Antebellum [12]
27. mars Battle of the Sexes Ludacris [13]
3. april Need You Now Lady Antebellum [14]
10. april My World 2.0 Justin Bieber [15]
17. april Raymond v. Raymond Usher [16]
24. april My World 2.0 Justin Bieber [17]
1. mai [18]
8. mai Glee: The Music, The Power of Madonna Glee Cast [19]
15. mai The Adventures of Bobby Ray B.o.B [20]
22. mai The Oracle Godsmack [21]
29. mai My World 2.0 Justin Bieber [22]
5. juni Glee: The Music, Volume 3 Showstoppers Glee Cast [23]
12. juni [24]
19. juni To the Sea Jack Johnson [25]
26. juni Glee: The Music, Journey to Regionals Glee Cast [26]
3. juli Thank Me Later Drake [27]
10. juli Recovery Eminem [28]
17. juli [29]
24. juli [30]
31. juli [31]
7. august [32]
14. august Nightmare Avenged Sevenfold [33]
21. august The Suburbs Arcade Fire [34]
28. august Recovery Eminem [35]
4. september [36]
11. september Teenage Dream Katy Perry [37]
18. september Asylum Disturbed [38]
25. september Kaleidoscope Heart Sara Bareilles [39]
2. oktober A Thousand Suns Linkin Park [40]
9. oktober You Get What You Give Zac Brown Band [41]
16. oktober Hemingway's Whiskey Kenny Chesney [42]
23. oktober Bullets in the Gun Toby Keith [43]
30. oktober I Am Not a Human Being Lil Wayne [44]
6. november The Incredible Machine Sugarland [45]
13. november Speak Now Taylor Swift [46]
20. november [47]
27. november The Gift Susan Boyle [48]
4. desember [49]
11. desember My Beautiful Dark Twisted Fantasy Kanye West [50]
18. desember The Gift Susan Boyle [51]
25. desember [52]

Se også[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Susan Boyle Blocks Alicia Keys From Nr. 1 On Billboard 200». 23. desember 2009. Besøkt 23. desember 2009. 
  2. ^ «Susan Boyle Spends Femte Week At Nr. 1 On Billboard 200». 30. desember 2009. Besøkt 30. desember 2009. 
  3. ^ «Susan Boyle Extends Run Atop Billboard 200». 6. januar 2010. Besøkt 6. januar 2010. 
  4. ^ «Ke$ha's 'Animal' Bites At Nr. 1 With Big Digital Debut». 13. januar 2010. Besøkt 13. januar 2010. 
  5. ^ «Vampire Weekend Lands Første Nr. 1 Album». 20. januar 2010. Besøkt 20. januar 2010. 
  6. ^ «'Hope For Haiti Now' Debuts At Nr. 1 On Billboard 200». 27. januar 2010. Besøkt 27. januar 2010. 
  7. ^ «Lady Antebellum Leads Banner Week For EMI». 3. februar 2010. Besøkt 3. februar 2010. 
  8. ^ «Grammy Stars Shine On Billboard 200, Lady Antebellum Holds at Nr. 1». 10. februar 2010. Besøkt 10. februar 2010. 
  9. ^ «Sade's 'Soldier' Sizzles At Nr. 1 With 502,000». 17. februar 2010. Besøkt 17. februar 2010. 
  10. ^ «Sade's 'Soldier' Stays Put at Nr. 1 For Andre Week». 24. februar 2010. Besøkt 24. februar 2010. 
  11. ^ «Sade Clocks Tredje Week at Nr. 1 on Billboard 200». 3. mars 2010. Besøkt 3. mars 2010. 
  12. ^ «Lady Antebellum Returns to Nr. 1 On Billboard 200». 10. mars 2010. Besøkt 10. mars 2010. 
  13. ^ «Fjerde Nr. 1 Album For Ludacris». 17. mars 2010. Besøkt 17. mars 2010. 
  14. ^ «Lady Antebellum Returns To Nr. 1, Marvin Sapp Debuts Big On Billboard 200». 24. mars 2010. Besøkt 24. mars 2010. 
  15. ^ «Bieber Fever Grips Billboard 200». 31. mars 2010. Besøkt 31. mars 2010. 
  16. ^ «Usher Scores Tredje Straight Nr. 1 On Billboard 200». 7. april 2010. Besøkt 7. april 2010. 
  17. ^ «Justin Bieber Back On Top With 'World 2.0'». 14. april 2010. Besøkt 14. april 2010. 
  18. ^ «MGMT's Top Debut On Billboard 200; Bieber Holds At Nr. 1». 21. april 2010. Besøkt 21. april 2010. 
  19. ^ «'Glee' + Madonna = Nr. 1». 28. april 2010. Besøkt 28. april 2010. 
  20. ^ «B.o.B Bounds In At Nr. 1 On The Billboard 200». 5. mai 2010. Besøkt 5. mai 2010. 
  21. ^ «Godsmack Grabs Tredje Nr. 1 Album; Eminem Wows Digitally». 12. mai 2010. Besøkt 12. mai 2010. 
  22. ^ «Bieber's Back At Nr. 1, Katy Perry's 'Gurls' Get Busy». 19. mai 2010. Besøkt 19. mai 2010. 
  23. ^ «'Glee' Stops The Show At Nr. 1, Stones Come In Andre». 26. mai 2010. Besøkt 26. mai 2010. 
  24. ^ «'Glee' Edges Out STP, Holds On To Nr. 1 On Billboard 200». 2. juni 2010. Besøkt 2. juni 2010. 
  25. ^ «Jack Johnson's 'To The Sea' Sets Sail At Nr. 1». 9. juni 2010. Besøkt 9. juni 2010. 
  26. ^ «'Glee' Rises Past 'Twilight' To Top Billboard 200». 16. juni 2010. Besøkt 16. juni 2010. 
  27. ^ «Drake's 'Thank Me Later' Debuts At Nr. 1 On Billboard 200 With 447,000». 23. juni 2010. Besøkt 23. juni 2010. 
  28. ^ «Eminem's 'Recovery' Explodes At Nr. 1 on Billboard 200 With 741,000». 30. juni 2010. Besøkt 30. juni 2010. 
  29. ^ «Emimem's 'Recovery' Remains At Nr. 1 On The Billboard 200». 7. juli 2010. Besøkt 7. juli 2010. 
  30. ^ «Tredje Week At Nr. 1 For Eminem's 'Recovery' On Billboard 200». 14. juli 2010. Besøkt 14. juli 2010. 
  31. ^ «Eminem Still Tops On Billboard 200, Korn And Newsboys Arrive High». 21. juli 2010. Besøkt 21. juli 2010. 
  32. ^ «Eminem's 'Recovery' Reaches Femte Week At Nr. 1, Rick Ross Comes In Andre». 28. juli 2010. Besøkt 28. juli 2010. 
  33. ^ «Avenged Sevenfold Scores Første Nr. 1 Album On Billboard 200». 4. august 2010. Besøkt 4. august 2010. 
  34. ^ «Arcade Fire And Taylor Swift Sweep In With New Nr. 1s». 11. august 2010. Besøkt 11. august 2010. 
  35. ^ «Eminem Meets Susan Boyle At Nr. 1 On Billboard 200». 18. august 2010. Besøkt 18. august 2010. 
  36. ^ «Eminem Won't Budge From Nr. 1 On Billboard 200; Lil Wayne Tops Digital Songs». 25. august 2010. Besøkt 25. august 2010. 
  37. ^ «Katy Perry Doubles Up Nr. 1s on Billboard 200 and Digital Songs Charts». 1. september 2010. Besøkt 1. september 2010. 
  38. ^ «Disturbed Nets Fjerde Nr. 1 on Billboard 200 with 'Asylum'». 8. september 2010. Besøkt 8. september 2010. 
  39. ^ «Sara Bareilles' 'Heart' Beats at Nr. 1 on Billboard 200». 15. september 2010. Besøkt 15. september 2010. 
  40. ^ «Linkin Park And Trey Songz Debut At Nos. 1 & 2 On Billboard 200». 22. september 2010. Besøkt 22. september 2010. 
  41. ^ «Zac Brown Band Bows At Nr. 1 On Billboard 200». 29. september 2010. Besøkt 29. september 2010. 
  42. ^ «Kenny Chesney Claims Sjette Nr. 1 Album With 'Whiskey'». 6. oktober 2010. Besøkt 6. oktober 2010. 
  43. ^ «Toby Keith's 'Gun' Fires at Nr. 1 on Billboard 200». 13. oktober 2010. Besøkt 13. oktober 2010. 
  44. ^ «Discs Drive Lil Wayne's 'Human' 16-1 on Billboard 200». 20. oktober 2010. Besøkt 20. oktober 2010. 
  45. ^ «Sugarland Tops Kings of Leon on Billboard 200». 27. oktober 2010. Besøkt 27. oktober 2010. 
  46. ^ «Taylor Swift Sells Over 1 Million in Record Billboard 200 Debut». 3. november 2010. Besøkt 3. november 2010. 
  47. ^ «Country Albums Rule Top Three on Billboard 200». 10. november 2010. Besøkt 10. november 2010. 
  48. ^ «Susan Boyle Tops Billboard 200, 'Glee' Reigns On Digital Songs». 17. november 2010. Besøkt 17. november 2010. 
  49. ^ «Susan Boyle's 'Gift' Tops Rihanna, Kid Rock on Billboard 200». 25. november 2010. Besøkt 25. november 2010. 
  50. ^ «Kanye West, Nicki Minaj Score Big Debuts on Billboard 200». 1. desember 2010. Besøkt 1. desember 2010. 
  51. ^ «Susan Boyle's Back At Nr. 1». 8. desember 2010. Besøkt 8. desember 2010. 
  52. ^ «Boyle's 'Gift' Keeps Giving on Billboard 200, 'Tron' Hits Top 10». 15. desember 2010. Besøkt 15. desember 2010.