Liste over førsteplasser på Billboard 200 i 2005

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mariah Careys comeback album, The Emancipation of Mimi, toppet salgslistene totalt i 2005 med hele 4,866 millioner solgte eksemplarer ved utgangen av 2005.

De mestselgende album og EPer i USA blir rangert på Billboard 200 salgslisten, som blir publisert ukentlig av Billboard magazine. Dataene blir utarbeidet av Nielsen Soundscan basert på hvert albums ukentlige salg, både over disk og som digital nedlasting. [1]

Dette er en oversikt over førsteplassene i 2005, basert på Billboard 200 salgslister i USA.

I løpet av året 2005 klarte bare 34 album å innta førsteplassen, i de 53 utgavene av Billboard magazine.

Det var Mariah Careys comeback album, The Emancipation of Mimi, som solgte mest i USA, med hele 4,866 millioner solgte eksemplarer ved utgangen av 2005, og ble dermed den første kvinne som toppet salgslistene totalt ved årets avslutning, siden Alanis Morissettes Jagged Little Pill i 1996.[2] [3]

Rapperen 50 Cent hadde flest førsteplasser i 2005, med albumet The Massacre, som holdt førsteplassen seks uker på rad og ble årets nest mest solgte album, kun slått av Mariah Carey som solgte omlag 32 000 flere album totalt i 2005.

Rapperen 50 Cents album, The Massacre, solgte også bra, med totalt 4,834 millioner solgte eksemplarer ved utgangen av 2005, bare omlag 32 000 mindre enn Mariah Carey, og ble dermed det nest mest solgte albumet i 2005.[2]

The Massacre oppnådde seks førsteplasser på rad, fra mars til april, og ble dermed det albumet med flest førsteplasser i 2005.[4] [5] [5]

(Coldplay i Barcelona, 2005)
Coldplay var den britiske gruppen med det lengste oppholdet på førsteplass siden The Beatles i 2000-2001

Coldplay er den eneste ikke-amerikanske artisten som har toppet Billboard 200 for en lengre periode, siden Shania Twain hadde et femukers opphold på førsteplassen med albumet Up! i 2002. De er også den britiske gruppen med det lengste oppholdet på førsteplass, siden The Beatles i 2000-2001.[6] [7][8]

Listehistorikk[rediger | rediger kilde]

(Merk at Billboard publiserer salgslister med utgivelsesdato 7 til 10 dager inn i fremtiden.)

Dato Album artist(er) Referanse(er)
1. januar Loyal to the Game 2Pac [7]
8. januar Encore Eminem [9]
15. januar [10]
22. januar American Idiot Green Day [11]
29. januar [12]
5. februar The Documentary The Game [13]
12. februar Be as You Are (Songs from an Old Blue Chair) Kenny Chesney [14]
19. februar The Documentary The Game [15]
26. februar Seventeen Days 3 Doors Down [16]
5. mars Genius Loves Company Ray Charles [8]
12. mars O Omarion [17]
19. mars The Massacre 50 Cent [18]
26. mars [19]
2. april [20]
9. april [21]
16. april [22]
23. april [23]
30. april The Emancipation of Mimi Mariah Carey [3]
7. mai …Something to Be Rob Thomas [24]
14. mai Devils & Dust Bruce Springsteen [25]
21. mai With Teeth Nine Inch Nails [26]
28. mai Stand Up Dave Matthews Band [27]
4. juni Mezmerize System of a Down [28]
11. juni Out of Exile Audioslave [29]
18. juni The Emancipation of Mimi Mariah Carey [30]
25. juni X&Y Coldplay [5]
2. juli [31]
9. juli [32]
16. juli Somewhere Down in Texas George Strait [33]
23. juli TP-3: Reloaded R. Kelly [34]
30. juli [35]
6. august Now 19 Div. Artister [36]
13. august [37]
20. august Fireflies Faith Hill [38]
27. august Chapter V Staind [39]
3. september Most Wanted Hilary Duff [40]
10. september [41]
17. september Late Registration Kanye West [42]
24. september [43]
1. oktober The Peoples Champ Paul Wall [44]
8. oktober Ten Thousand Fists Disturbed [45]
15. oktober All Jacked Up Gretchen Wilson [46]
22. oktober All the Right Reasons Nickelback [47]
29. oktober Unplugged Alicia Keys [48]
5. november I Am Me Ashlee Simpson [49]
12. november #1's Destiny's Child [50]
19. november Now 20 Div. Artister [51]
26. november The Road and the Radio Kenny Chesney [52]
3. desember Confessions on a Dance Floor Madonna [53]
10. desember Hypnotize System of a Down [54]
17. desember Now 20 Div. Artister [55]
24. desember Curtain Call: The Hits Eminem [56]
31. desember [57]


Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Billboard Methodology. Nielsen Business Media, Inc. Besøkt 27. januar 2009.
  2. ^ a b Mariah Carey Outguns 50 Cent On Year-End LP Sales Chart. MTV (29. desember 2005). Besøkt 4. mars 2009.
  3. ^ a b Carey's Comeback Album Opens At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (20. april 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  4. ^ Chart Beat: Eminem, Brad Paisley, Keith Urban & More. Nielsen Business Media, Inc (15. januar 2009). Arkivert fra originalen 20. juli 2012. Besøkt 5. mars 2009.
  5. ^ a b c Coldplay Earns Første Billboard 200 Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (15. juni 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  6. ^ Chart Beat: Running Hot and Coldplay. Nielsen Business Media, Inc (7. juli 2005). Besøkt 5. mars 2009.
  7. ^ a b Tupac's 'Game' Haunts Album Chart At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (22. desember 2004). Besøkt 8. februar 2009.
  8. ^ a b Grammy-Winning 'Genius' Rises To Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (23. februar 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  9. ^ Holiday Shoppers Return Eminem To Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (29. desember 2004). Besøkt 8. februar 2009.
  10. ^ 'Encore' Enjoys Another Week At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (5. januar 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  11. ^ Green Day's 'Idiot' Returns To Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (12. januar 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  12. ^ Green Day's 'Idiot' Hangs Onto Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (19. januar 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  13. ^ The Game's 'Documentary' Blasts Off At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (26. januar 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  14. ^ Chesney, Rimes Bring Country Back To The Top. Nielsen Business Media, Inc (2. februar 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  15. ^ Game Back On As 'Documentary' Rebounds To Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (9. februar 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  16. ^ 3 Doors Down Steers Straight To Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (16. februar 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  17. ^ 'O' Puts Omarion On Top. Nielsen Business Media, Inc (2. mars 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  18. ^ 50 Cent Massacres Album Chart Competition. Nielsen Business Media, Inc (9. mars 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  19. ^ 50 Cent Fends Off Competitors At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (16. mars 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  20. ^ 50 Squeaks Out Another Week At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (23. mars 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  21. ^ 50's 'Massacre' Holds Steady At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (30. mars 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  22. ^ 50's 'Massacre' Staves Off Beck's 'Guero'. Nielsen Business Media, Inc (6. april 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  23. ^ 50's 'Massacre' Extends Chart Lead To 6th Week. Nielsen Business Media, Inc (13. april 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  24. ^ Matchbox's Thomas Tops Billboard 200. Nielsen Business Media, Inc (27. april 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  25. ^ 'The Boss' Bows 'Devils' At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (4. mai 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  26. ^ NIN's 'Teeth' Sparkle At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (11. mai 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  27. ^ DMB Defeats NIN, Weezer As Album Chart Champ. Nielsen Business Media, Inc (18. mai 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  28. ^ System Of A Down 'Mezmerizes' Album Chart. Nielsen Business Media, Inc (25. mai 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  29. ^ A Welcome 'Exile': Audioslave Opens At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (1. juni 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  30. ^ Carey's 'Emancipation' Returns To Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (8. juni 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  31. ^ Coldplay Holds Foos, Backstreet From Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (22. juni 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  32. ^ Coldplay Logs A Tredje Week A Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (29. juni 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  33. ^ Strait's 'Somewhere' Heads Right To Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (6. juli 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  34. ^ R. Kelly 'Reloads' At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (13. juli 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  35. ^ R. Kelly's 'Reloaded' Clings To Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (20. juli 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  36. ^ Packed With Hits, 'NOW 19' Bows At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (27. juli 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  37. ^ 'NOW 19' Still Nr. 1 On Album Chart. Nielsen Business Media, Inc (3. august 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  38. ^ Hill's 'Fireflies' Lights Up The Billboard 200. Nielsen Business Media, Inc (10. august 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  39. ^ Staind's 'Chapter V' Debuts At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (17. august 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  40. ^ Duff Is 'Most Wanted' On Billboard Album Chart. Nielsen Business Media, Inc (24. august 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  41. ^ Duff Set Remains 'Most Wanted' At Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (31. august 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  42. ^ West 'Registers' Nr. 1 Album Debut. Nielsen Business Media, Inc (7. september 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  43. ^ Kanye, 50 Hold Stones From Chart Top. Nielsen Business Media, Inc (14. september 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  44. ^ Wall Emerges As Billboard 200 'Champ'. Nielsen Business Media, Inc (21. september 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  45. ^ Disturbed's 'Fists' Earns Nr. 1 Debut. Nielsen Business Media, Inc (28. september 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  46. ^ Gretchen Wilson Zooms Straight To Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (5. oktober 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  47. ^ Nickelback Debuts 'Right' On Top. Nielsen Business Media, Inc (12. oktober 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  48. ^ Keys 'Unplugs' For 3rd Straight Nr. 1 Disc. Nielsen Business Media, Inc (19. oktober 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  49. ^ Simpson Strikes Back: Ashlee Scores 2nd Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (26. oktober 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  50. ^ Destiny's '#1's' Bows At The Top. Nielsen Business Media, Inc (2. november 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  51. ^ article_display.jsp?vnu_content_id=1001476155 'NOW 20' Cruises To Nr. 1 Debut. Nielsen Business Media, Inc (9. november 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  52. ^ 'Road' Returns Chesney To Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (16. november 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  53. ^ Madonna Dances Straight To Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (23. november 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  54. ^ SOAD Tops Album Chart For Andre Time This Year. Nielsen Business Media, Inc (30. november 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  55. ^ 'NOW!' Rebounds, Holds Brown From Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (7. desember 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  56. ^ Eminem Scores Fjerde Nr. 1 Album In A Row. Nielsen Business Media, Inc (14. desember 2005). Besøkt 8. februar 2009.
  57. ^ Bice Challenges, But Eminem Remains Nr. 1. Nielsen Business Media, Inc (21. desember 2005). Besøkt 8. februar 2009.