Liste over byer i Frankrike

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over franske bykommuner med mer enn 30 000 innbyggere på 1.januar 2007. Befolkningstallene er fremskreven til 1.1.2009. Tallene representerer innebyggerne i byene, ikke byregionen.

# Bykommune Département Région 8 mars 1999[1] 1. januar 2006[2] 1. januar 2007[3] 1. januar 2008[4]
1 Paris Paris Île-de-France 3&506&2125246&2 125 246 3&506&2181371&2 181 371 3&506&2193030&2 193 030 3&506&2211297&2 211 297
2 Marseille Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&505&798430&798 430 3&505&839045&839 045 3&505&852395&852 395 3&505&851420&851 420
3 Lyon Rhône Rhône-Alpes 3&505&445452&445 452 3&505&472305&472 305 3&505&472330&472 330 3&505&474946&474 946
4 Toulouse Haute-Garonne Midi-Pyrénées 3&505&390350&390 350 3&505&437715&437 715 3&505&439453&439 453 3&505&439553&439 553
5 Nice Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&505&342738&342 738 3&505&347060&347 060 3&505&348721&348 721 3&505&344875&344 875
6 Nantes Loire-Atlantique Pays de la Loire 3&505&270251&270 251 3&505&282853&282 853 3&505&283025&283 025 3&505&283288&283 288
7 Strasbourg Bas-Rhin Alsace 3&505&264115&264 115 3&505&272975&272 975 3&505&272123&272 123 3&505&272116&272 116
8 Montpellier Hérault Languedoc-Roussillon 3&505&225392&225 392 3&505&251634&251 634 3&505&253712&253 712 3&505&252998&252 998
9 Bordeaux Gironde Aquitaine 3&505&215363&215 363 3&505&232260&232 260 3&505&235178&235 178 3&505&235891&235 891
10 Lille[5] Nord Nord-Pas-de-Calais 3&505&184657&184 657 3&505&226014&226 014 3&505&225789&225 789 3&505&225784&225 784
11 Rennes Ille-et-Vilaine Bretagne 3&505&206229&206 229 3&505&209613&209 613 3&505&207922&207 922 3&505&206655&206 655
12 Reims Marne Champagne-Ardenne 3&505&187206&187 206 3&505&183837&183 837 3&505&187650&187 650 3&505&181468&181 468
13 Le Havre Seine-Maritime Haute-Normandie 3&505&190905&190 905 3&505&182580&182 580 3&505&179751&179 751 3&505&178769&178 769
14 Saint-Étienne Loire Rhône-Alpes 3&505&180210&180 210 3&505&177480&177 480 3&505&175318&175 318 3&505&172696&172 696
15 Toulon Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&505&160639&160 639 3&505&167816&167 816 3&505&166537&166 537 3&505&166733&166 733
16 Grenoble Isère Rhône-Alpes 3&505&153317&153 317 3&505&156107&156 107 3&505&156793&156 793 3&505&156659&156 659
17 Dijon Côte-d'Or Bourgogne 3&505&149867&149 867 3&505&151504&151 504 3&505&151543&151 543 3&505&151576&151 576
18 Angers Maine-et-Loire Pays de la Loire 3&505&151279&151 279 3&505&152337&152 337 3&505&151108&151 108 3&505&148405&148 405
19 Saint-Denis Réunion Réunion 3&505&131557&131 557 3&505&138314&138 314 3&505&140733&140 733 3&505&144238&144 238
20 Le Mans Sarthe Pays de la Loire 3&505&146105&146 105 3&505&144016&144 016 3&505&144164&144 164 3&505&143547&143 547
21 Aix-en-Provence Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&505&134222&134 222 3&505&142534&142 534 3&505&143404&143 404 3&505&142743&142 743
22 Brest Finistère Bretagne 3&505&149634&149 634 3&505&144548&144 548 3&505&142722&142 722 3&505&142097&142 097
23 Villeurbanne Rhône Rhône-Alpes 3&505&124215&124 215 3&505&136473&136 473 3&505&138151&138 151 3&505&141106&141 106
24 Nîmes Gard Languedoc-Roussillon 3&505&133424&133 424 3&505&144092&144 092 3&505&143468&143 468 3&505&140267&140 267
25 Limoges Haute-Vienne Limousin 3&505&133968&133 968 3&505&136539&136 539 3&505&138882&138 882 3&505&140138&140 138
26 Clermont-Ferrand Puy-de-Dôme Auvergne 3&505&137140&137 140 3&505&138992&138 992 3&505&139501&139 501 3&505&139006&139 006
27 Tours Indre-et-Loire Centre 3&505&132820&132 820 3&505&136942&136 942 3&505&136578&136 578 3&505&135480&135 480
28 Amiens Somme Picardie 3&505&135501&135 501 3&505&136105&136 105 3&505&134737&134 737 3&505&134381&134 381
29 Metz Moselle Lorraine 3&505&123776&123 776 3&505&124435&124 435 3&505&123580&123 580 3&505&122838&122 838
30 Besançon Doubs Franche-Comté 3&505&117733&117 733 3&505&117080&117 080 3&505&117836&117 836 3&505&117599&117 599
31 Perpignan Pyrénées-Orientales Languedoc-Roussillon 3&505&105115&105 115 3&505&115326&115 326 3&505&116041&116 041 3&505&116676&116 676
32 Orléans Loiret Centre 3&505&113126&113 126 3&505&113130&113 130 3&505&113234&113 234 3&505&113257&113 257
33 Boulogne-Billancourt Hauts-de-Seine Île-de-France 3&505&106367&106 367 3&505&110251&110 251 3&505&111045&111 045 3&505&112233&112 233
34 Mulhouse Haut-Rhin Alsace 3&505&110359&110 359 3&505&110514&110 514 3&505&111394&111 394 3&505&111860&111 860
35 Caen Calvados Basse-Normandie 3&505&113987&113 987 3&505&110399&110 399 3&505&109630&109 630 3&505&109899&109 899
36 Rouen Seine-Maritime Haute-Normandie 3&505&106592&106 592 3&505&107904&107 904 3&505&108569&108 569 3&505&109425&109 425
37 Nancy Meurthe-et-Moselle Lorraine 3&505&103605&103 605 3&505&105468&105 468 3&505&105349&105 349 3&505&106361&106 361
38 Saint-Denis Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&85832&85 832 3&504&97875&97 875 3&505&100800&100 800 3&505&103742&103 742
39 Argenteuil Val-d'Oise Île-de-France 3&504&93961&93 961 3&505&102683&102 683 3&505&102572&102 572 3&505&103250&103 250
40 Saint-Paul Réunion Réunion 3&504&87712&87 712 3&504&99291&99 291 3&505&101023&101 023 3&505&103008&103 008
41 Montreuil Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&90674&90 674 3&505&101587&101 587 3&505&102097&102 097 3&505&102176&102 176
42 Roubaix Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&96984&96 984 3&504&97952&97 952 3&504&97423&97 423 3&504&95893&95 893
43 Tourcoing Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&93540&93 540 3&504&92357&92 357 3&504&92118&92 118 3&504&92614&92 614
44 Avignon Vaucluse Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&85935&85 935 3&504&92454&92 454 3&504&91283&91 283 3&504&90109&90 109
45 Nanterre Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&84281&84 281 3&504&88316&88 316 3&504&88875&88 875 3&504&89556&89 556
46 Créteil Val-de-Marne Île-de-France 3&504&82154&82 154 3&504&88939&88 939 3&504&89410&89 410 3&504&89304&89 304
47 Poitiers Vienne Poitou-Charentes 3&504&83448&83 448 3&504&88776&88 776 3&504&89253&89 253 3&504&89282&89 282
48 Fort-de-France Martinique Martinique 3&504&94049&94 049 3&504&90347&90 347 3&504&89794&89 794 3&504&89000&89 000
49 Versailles Yvelines Île-de-France 3&504&85726&85 726 3&504&87549&87 549 3&504&86979&86 979 3&504&86686&86 686
50 Courbevoie Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&69694&69 694 3&504&84415&84 415 3&504&84974&84 974 3&504&85054&85 054
51 Vitry-sur-Seine Val-de-Marne Île-de-France 3&504&78908&78 908 3&504&82902&82 902 3&504&83650&83 650 3&504&84071&84 071
52 Pau Pyrénées-Atlantiques Aquitaine 3&504&78732&78 732 3&504&83903&83 903 3&504&84978&84 978 3&504&84036&84 036
53 Colombes Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&76757&76 757 3&504&82026&82 026 3&504&82552&82 552 3&504&83695&83 695
54 Aulnay-sous-Bois Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&80021&80 021 3&504&81600&81 600 3&504&82513&82 513 3&504&82188&82 188
55 Asnières-sur-Seine Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&75837&75 837 3&504&82351&82 351 3&504&82056&82 056 3&504&81666&81 666
56 Rueil-Malmaison Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&73469&73 469 3&504&77625&77 625 3&504&78145&78 145 3&504&78112&78 112
57 Antibes Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&72412&72 412 3&504&75820&75 820 3&504&75770&75 770 3&504&76994&76 994
58 Saint-Pierre Réunion Réunion 3&504&68915&68 915 3&504&74480&74 480 3&504&75265&75 265 3&504&76247&76 247
59 La Rochelle Charente-Maritime Poitou-Charentes 3&504&76584&76 584 3&504&77196&77 196 3&504&76848&76 848 3&504&75822&75 822
60 Saint-Maur-des-Fossés Val-de-Marne Île-de-France 3&504&73069&73 069 3&504&75214&75 214 3&504&75748&75 748 3&504&75724&75 724
61 Champigny-sur-Marne Val-de-Marne Île-de-France 3&504&74237&74 237 3&504&74863&74 863 3&504&74909&74 909 3&504&75142&75 142
62 Calais Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 3&504&77333&77 333 3&504&74888&74 888 3&504&75293&75 293 3&504&74817&74 817
63 Aubervilliers Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&63136&63 136 3&504&73506&73 506 3&504&73699&73 699 3&504&74528&74 528
64 Cannes Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&67304&67 304 3&504&70610&70 610 3&504&70829&70 829 3&504&72939&72 939
65 Le Tampon Réunion Réunion 3&504&60323&60 323 3&504&69849&69 849 3&504&70539&70 539 3&504&72026&72 026
66 Béziers Hérault Languedoc-Roussillon 3&504&69153&69 153 3&504&72245&72 245 3&504&72462&72 462 3&504&71672&71 672
67 Bourges Cher Centre 3&504&72480&72 480 3&504&70828&70 828 3&504&71155&71 155 3&504&68980&68 980
68 Dunkerque Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&70850&70 850 3&504&69274&69 274 3&504&68219&68 219 3&504&68292&68 292
69 Saint-Nazaire Loire-Atlantique Pays de la Loire 3&504&65874&65 874 3&504&68838&68 838 3&504&68522&68 522 3&504&66912&66 912
70 Colmar Haut-Rhin Alsace 3&504&65136&65 136 3&504&65713&65 713 3&504&66560&66 560 3&504&66871&66 871
71 Drancy Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&62263&62 263 3&504&66063&66 063 3&504&65843&65 843 3&504&66194&66 194
72 Mérignac Gironde Aquitaine 3&504&61992&61 992 3&504&65469&65 469 3&504&66002&66 002 3&504&66095&66 095
73 Ajaccio Corse-du-Sud Korsika 3&504&52880&52 880 3&504&63723&63 723 3&504&64432&64 432 3&504&65153&65 153
74 Valence Drôme Rhône-Alpes 3&504&64260&64 260 3&504&65263&65 263 3&504&64803&64 803 3&504&64484&64 484
75 Quimper Finistère Bretagne 3&504&63238&63 238 3&504&64902&64 902 3&504&63961&63 961 3&504&63929&63 929
76 Issy-les-Moulineaux Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&52647&52 647 3&504&61471&61 471 3&504&62316&62 316 3&504&63297&63 297
77 Noisy-le-Grand Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&58217&58 217 3&504&61341&61 341 3&504&62529&62 529 3&504&63106&63 106
78 Levallois-Perret Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&54700&54 700 3&504&62851&62 851 3&504&63225&63 225 3&504&62995&62 995
79 Villeneuve-d'Ascq Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&65042&65 042 3&504&61151&61 151 3&504&61630&61 630 3&504&62717&62 717
80 Troyes Aube Champagne-Ardenne 3&504&60958&60 958 3&504&61344&61 344 3&504&61823&61 823 3&504&61544&61 544
81 Antony Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&59855&59 855 3&504&60552&60 552 3&504&61761&61 761 3&504&61240&61 240
82 Neuilly-sur-Seine Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&59848&59 848 3&504&61471&61 471 3&504&60454&60 454 3&504&60341&60 341
83 La Seyne-sur-Mer Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&60188&60 188 3&504&56768&56 768 3&504&58252&58 252 3&504&59999&59 999
84 Les Abymes Guadeloupe Guadeloupe 3&504&63054&63 054 3&504&60053&60 053 3&504&59404&59 404 3&504&59270&59 270
85 Sarcelles Val-d'Oise Île-de-France 3&504&57871&57 871 3&504&58654&58 654 3&504&59594&59 594 3&504&59221&59 221
86 Clichy Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&50179&50 179 3&504&57162&57 162 3&504&58646&58 646 3&504&58388&58 388
87 Lorient Morbihan Bretagne 3&504&59189&59 189 3&504&58547&58 547 3&504&58135&58 135 3&504&58148&58 148
88 Niort Deux-Sèvres Poitou-Charentes 3&504&56663&56 663 3&504&58066&58 066 3&504&58576&58 576 3&504&58072&58 072
89 Cayenne Fransk Guyana Fransk Guyana 3&504&50594&50 594 3&504&58004&58 004 3&504&58008&58 008 3&504&57643&57 643
90 Pessac Gironde Aquitaine 3&504&56143&56 143 3&504&57187&57 187 3&504&57851&57 851 3&504&57632&57 632
91 Vénissieux Rhône Rhône-Alpes 3&504&56061&56 061 3&504&57179&57 179 3&504&56935&56 935 3&504&57629&57 629
92 Saint-Quentin Aisne Picardie 3&504&59066&59 066 3&504&56792&56 792 3&504&56471&56 471 3&504&56843&56 843
93 Chambéry Savoie Rhône-Alpes 3&504&55786&55 786 3&504&57543&57 543 3&504&57420&57 420 3&504&56835&56 835
94 Ivry-sur-Seine Val-de-Marne Île-de-France 3&504&50972&50 972 3&504&55608&55 608 3&504&55583&55 583 3&504&56679&56 679
95 Cergy Val-d'Oise Île-de-France 3&504&54781&54 781 3&504&56873&56 873 3&504&57600&57 600 3&504&56108&56 108
96 Montauban Tarn-et-Garonne Midi-Pyrénées 3&504&51855&51 855 3&504&53941&53 941 3&504&55438&55 438 3&504&55974&55 974
97 Hyères Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&51417&51 417 3&504&55007&55 007 3&504&54888&54 888 3&504&55135&55 135
98 Beauvais Oise Picardie 3&504&55392&55 392 3&504&55481&55 481 3&504&55230&55 230 3&504&54953&54 953
99 Cholet Maine-et-Loire Pays de la Loire 3&504&54204&54 204 3&504&54632&54 632 3&504&54371&54 371 3&504&54118&54 118
100 Bondy Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&46826&46 826 3&504&53311&53 311 3&504&53159&53 159 3&504&53259&53 259
101 Villejuif Val-de-Marne Île-de-France 3&504&47384&47 384 3&504&50571&50 571 3&504&51410&51 410 3&504&53240&53 240
102 Saint-André Réunion Réunion 3&504&43174&43 174 3&504&51817&51 817 3&504&51964&51 964 3&504&52956&52 956
103 Vannes Morbihan Bretagne 3&504&51759&51 759 3&504&53079&53 079 3&504&52984&52 984 3&504&52983&52 983
104 Maisons-Alfort Val-de-Marne Île-de-France 3&504&51103&51 103 3&504&53233&53 233 3&504&53085&53 085 3&504&52852&52 852
105 Fontenay-sous-Bois Val-de-Marne Île-de-France 3&504&50921&50 921 3&504&51727&51 727 3&504&52143&52 143 3&504&52848&52 848
106 Chelles Seine-et-Marne Île-de-France 3&504&45399&45 399 3&504&48616&48 616 3&504&51035&51 035 3&504&52765&52 765
107 Arles Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&50513&50 513 3&504&51970&51 970 3&504&52197&52 197 3&504&52729&52 729
108 Pantin Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&49919&49 919 3&504&53577&53 577 3&504&53315&53 315 3&504&52698&52 698
109 Épinay-sur-Seine Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&46409&46 409 3&504&51598&51 598 3&504&52020&52 020 3&504&52689&52 689
110 Fréjus Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&46801&46 801 3&504&51537&51 537 3&504&52436&52 436 3&504&52687&52 687
111 Évry Essonne Île-de-France 3&504&49437&49 437 3&504&52651&52 651 3&504&52802&52 802 3&504&52500&52 500
112 La Roche-sur-Yon Vendée Pays de la Loire 3&504&49262&49 262 3&504&50717&50 717 3&504&51124&51 124 3&504&51724&51 724
113 Grasse Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&43874&43 874 3&504&48801&48 801 3&504&50257&50 257 3&504&51580&51 580
114 Sartrouville Yvelines Île-de-France 3&504&50219&50 219 3&504&51600&51 600 3&504&51601&51 601 3&504&51447&51 447
115 Clamart Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&48572&48 572 3&504&50655&50 655 3&504&51000&51 000 3&504&51407&51 407
116 Narbonne Aude Languedoc-Roussillon 3&504&46510&46 510 3&504&50776&50 776 3&504&51306&51 306 3&504&51005&51 005
117 Laval Mayenne Pays de la Loire 3&504&50947&50 947 3&504&51233&51 233 3&504&50613&50 613 3&504&50931&50 931
118 Charleville-Mézières Ardennes Champagne-Ardenne 3&504&55490&55 490 3&504&51997&51 997 3&504&51070&51 070 3&504&50876&50 876
119 Évreux Eure Haute-Normandie 3&504&51198&51 198 3&504&51239&51 239 3&504&51485&51 485 3&504&50777&50 777
120 Sevran Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&47063&47 063 3&504&51106&51 106 3&504&51110&51 110 3&504&50770&50 770
121 Saint-Louis Réunion Réunion 3&504&43519&43 519 3&504&49455&49 455 3&504&50131&50 131 3&504&50717&50 717
122 Le Blanc-Mesnil Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&46936&46 936 3&504&51109&51 109 3&504&50910&50 910 3&504&50668&50 668
123 Belfort Territoire de Belfort Franche-Comté 3&504&50417&50 417 3&504&50863&50 863 3&504&51327&51 327 3&504&50346&50 346
124 Annecy Haute-Savoie Rhône-Alpes 3&504&50348&50 348 3&504&51023&51 023 3&504&51119&51 119 3&504&50115&50 115
125 Brive-la-Gaillarde Corrèze Limousin 3&504&49127&49 127 3&504&50009&50 009 3&504&50231&50 231 3&504&49675&49 675
126 Cagnes-sur-Mer Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&43942&43 942 3&504&48313&48 313 3&504&48941&48 941 3&504&48926&48 926
127 Meaux Seine-et-Marne Île-de-France 3&504&49421&49 421 3&504&48842&48 842 3&504&48466&48 466 3&504&48853&48 853
128 Albi Tarn Midi-Pyrénées 3&504&46274&46 274 3&504&48712&48 712 3&504&48889&48 889 3&504&48847&48 847
129 Saint-Malo Ille-et-Vilaine Bretagne 3&504&50675&50 675 3&504&49661&49 661 3&504&48563&48 563 3&504&48211&48 211
130 Vincennes Val-de-Marne Île-de-France 3&504&43595&43 595 3&504&47488&47 488 3&504&47372&47 372 3&504&48118&48 118
131 Bobigny Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&44079&44 079 3&504&47806&47 806 3&504&48196&48 196 3&504&47726&47 726
132 Carcassonne Aude Languedoc-Roussillon 3&504&43950&43 950 3&504&46639&46 639 3&504&47620&47 620 3&504&47634&47 634
133 Blois Loir-et-Cher Centre 3&504&49171&49 171 3&504&48487&48 487 3&504&47854&47 854 3&504&46834&46 834
134 Montrouge Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&37733&37 733 3&504&45178&45 178 3&504&46500&46 500 3&504&46682&46 682
135 Martigues Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&43493&43 493 3&504&46318&46 318 3&504&46247&46 247 3&504&46471&46 471
136 Châlons-en-Champagne Marne Champagne-Ardenne 3&504&47339&47 339 3&504&46184&46 184 3&504&45829&45 829 3&504&46138&46 138
137 Aubagne Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&42638&42 638 3&504&44682&44 682 3&504&44804&44 804 3&504&46093&46 093
138 Châteauroux Indre Centre 3&504&49632&49 632 3&504&47559&47 559 3&504&47127&47 127 3&504&46026&46 026
139 Chalon-sur-Saône Saône-et-Loire Bourgogne 3&504&50124&50 124 3&504&46534&46 534 3&504&46676&46 676 3&504&46017&46 017
140 Saint-Brieuc Côtes-d'Armor Bretagne 3&504&46087&46 087 3&504&46437&46 437 3&504&46178&46 178 3&504&45879&45 879
141 Suresnes Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&46087&46 087 3&504&46437&46 437 3&504&44738&44 738 3&504&45617&45 617
142 Saint-Ouen Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&39722&39 722 3&504&42950&42 950 3&504&43954&43 954 3&504&45595&45 595
143 Alfortville Val-de-Marne Île-de-France 3&504&36232&36 232 3&504&42743&42 743 3&504&44116&44 116 3&504&44728&44 728
144 Meudon Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&43663&43 663 3&504&44745&44 745 3&504&44873&44 873 3&504&44706&44 706
145 Puteaux Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&40780&40 780 3&504&42981&42 981 3&504&43994&43 994 3&504&44548&44 548
146 Bayonne Pyrénées-Atlantiques Aquitaine 3&504&40078&40 078 3&504&44406&44 406 3&504&44498&44 498 3&504&44506&44 506
147 Tarbes Hautes-Pyrénées Midi-Pyrénées 3&504&46275&46 275 3&504&45433&45 433 3&504&44973&44 973 3&504&44174&44 174
148 Boulogne-sur-Mer Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 3&504&44859&44 859 3&504&44273&44 273 3&504&43840&43 840
149 Saint-Herblain Loire-Atlantique Pays de la Loire 3&504&43726&43 726 3&504&43901&43 901 3&504&43516&43 516
150 Castres Tarn Midi-Pyrénées 3&504&43496&43 496 3&504&43141&43 141 3&504&43347&43 347
151 Bastia Haute-Corse Korsika 3&504&37884&37 884 3&504&43577&43 577 3&504&43315&43 315
152 Sète Hérault Languedoc-Roussillon 3&504&39542&39 542 3&504&43008&43 008 3&504&42972&42 972
153 Mantes-la-Jolie Yvelines Île-de-France 3&504&43672&43 672 3&504&41930&41 930 3&504&42916&42 916
154 Istres Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&38993&38 993 3&504&42090&42 090 3&504&42775&42 775
155 Arras Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 3&504&40590&40 590 3&504&42015&42 015 3&504&42672&42 672
156 Valenciennes Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&41278&41 278 3&504&42426&42 426 3&504&42670&42 670
157 Angoulême Charente Poitou-Charentes 3&504&43171&43 171 3&504&42096&42 096 3&504&42669&42 669
158 Douai Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&42796&42 796 3&504&42766&42 766 3&504&42621&42 621
159 Le Cannet Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&42158&42 158 3&504&42531&42 531 3&504&42207&42 207
160 Wattrelos Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&42753&42 753 3&504&42852&42 852 3&504&42077&42 077
161 Gennevilliers Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&42513&42 513 3&504&43054&43 054 3&504&41960&41 960
162 Livry-Gargan Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&37288&37 288 3&504&41556&41 556 3&504&41893&41 893
163 Compiègne Oise Picardie 3&504&41254&41 254 3&504&42036&42 036 3&504&41714&41 714
164 Saint-Germain-en-Laye Yvelines Île-de-France 3&504&38423&38 423 3&504&41312&41 312 3&504&41517&41 517
165 Corbeil-Essonnes Essonne Île-de-France 3&504&39378&39 378 3&504&40929&40 929 3&504&41308&41 308
166 Rosny-sous-Bois Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&39105&39 105 3&504&41174&41 174 3&504&41283&41 283
167 Caluire-et-Cuire Rhône Rhône-Alpes 3&504&41233&41 233 3&504&41418&41 418 3&504&41010&41 010
168 Salon-de-Provence Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&37129&37 129 3&504&40147&40 147 3&504&40943&40 943
169 Talence Gironde Aquitaine 3&504&37210&37 210 3&504&40920&40 920 3&504&40940&40 940
170 Saint-Priest Rhône Rhône-Alpes 3&504&40974&40 974 3&504&40746&40 746 3&504&40917&40 917
171 Thionville Moselle Lorraine 3&504&40907&40 907 3&504&41127&41 127 3&504&40910&40 910
172 Vaulx-en-Velin Rhône Rhône-Alpes 3&504&39154&39 154 3&504&40300&40 300 3&504&40626&40 626
173 Bourg-en-Bresse Ain Rhône-Alpes 3&504&40666&40 666 3&504&40156&40 156 3&504&40506&40 506
174 Massy Essonne Île-de-France 3&504&37712&37 712 3&504&40183&40 183 3&504&40386&40 386
175 Cherbourg-Octeville Manche Basse-Normandie 3&504&25370&25 370 3&504&40838&40 838 3&504&40288&40 288
176 Alès Gard Languedoc-Roussillon 3&504&39346&39 346 3&504&40949&40 949 3&504&40108&40 108
177 Chartres Eure-et-Loir Centre 3&504&40361&40 361 3&504&40022&40 022 3&504&39767&39 767
178 Montluçon Allier Auvergne 3&504&41362&41 362 3&504&39889&39 889 3&504&39761&39 761
179 Le Lamentin Martinique Martinique 3&504&35460&35 460 3&504&39847&39 847 3&504&39442&39 442
180 Marcq-en-Barœul Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&37177&37 177 3&504&38939&38 939 3&504&39101&39 101
181 Garges-lès-Gonesse Val-d'Oise Île-de-France 3&504&40058&40 058 3&504&39672&39 672 3&504&39098&39 098
182 Bron Rhône Rhône-Alpes 3&504&37369&37 369 3&504&38919&38 919 3&504&38833&38 833
183 Noisy-le-Sec Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&37312&37 312 3&504&38587&38 587 3&504&38802&38 802
184 Bagneux Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&37252&37 252 3&504&38936&38 936 3&504&38592&38 592
185 Le Port Réunion Réunion 3&504&38412&38 412 3&504&38148&38 148 3&504&38313&38 313
186 Gagny Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&36715&36 715 3&504&37729&37 729 3&504&38220&38 220
187 Nevers Nièvre Bourgogne 3&504&40932&40 932 3&504&38496&38 496 3&504&38007&38 007
188 Anglet Pyrénées-Atlantiques Aquitaine 3&504&35263&35 263 3&504&37646&37 646 3&504&37934&37 934
189 Rezé Loire-Atlantique Pays de la Loire 3&504&35478&35 478 3&504&37333&37 333 3&504&37846&37 846
190 Melun Seine-et-Marne Île-de-France 3&504&35695&35 695 3&504&37663&37 663 3&504&37835&37 835
191 Gap Hautes-Alpes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&36262&36 262 3&504&37332&37 332 3&504&37785&37 785
192 Vitrolles Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&36784&36 784 3&504&37690&37 690 3&504&37479&37 479
193 Savigny-sur-Orge Essonne Île-de-France 3&504&36258&36 258 3&504&37259&37 259 3&504&37469&37 469
194 La Courneuve Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&35310&35 310 3&504&37034&37 034 3&504&37228&37 228
195 Auxerre Yonne Bourgogne 3&504&37790&37 790 3&504&37419&37 419 3&504&37218&37 218
196 Choisy-le-Roi Val-de-Marne Île-de-France 3&504&34336&34 336 3&504&36198&36 198 3&504&37165&37 165
197 Draguignan Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&32829&32 829 3&504&37088&37 088 3&504&37117&37 117
198 Poissy Yvelines Île-de-France 3&504&35841&35 841 3&504&35860&35 860 3&504&37109&37 109
199 Lens Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 3&504&36206&36 206 3&504&35583&35 583 3&504&36011&36 011
200 Saint-Martin Saint-Martin Saint-Martin 3&504&29078&29 078 3&504&35263&35 263 3&504&35925&35 925
201 Joué-lès-Tours Indre-et-Loire Centre 3&504&36517&36 517 3&504&36233&36 233 3&504&35836&35 836
202 Roanne Loire Rhône-Alpes 3&504&38896&38 896 3&504&36126&36 126 3&504&35750&35 750
203 Saint-Martin-d'Hères Isère Rhône-Alpes 3&504&35777&35 777 3&504&35217&35 217 3&504&35502&35 502
204 Villepinte Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&33782&33 782 3&504&35592&35 592 3&504&35444&35 444
205 Saint-Chamond Loire Rhône-Alpes 3&504&37378&37 378 3&504&35608&35 608 3&504&35414&35 414
206 Tremblay-en-France Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&33885&33 885 3&504&35340&35 340 3&504&35410&35 410
207 Échirolles Isère Rhône-Alpes 3&504&32806&32 806 3&504&35687&35 687 3&504&35383&35 383
208 Haguenau Bas-Rhin Alsace 3&504&32242&32 242 3&504&34891&34 891 3&504&35112&35 112
209 Six-Fours-les-Plages Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&32742&32 742 3&504&34325&34 325 3&504&35091&35 091
210 Pontault-Combault Seine-et-Marne Île-de-France 3&504&32886&32 886 3&504&34546&34 546 3&504&34733&34 733
211 Stains Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&32839&32 839 3&504&34670&34 670 3&504&34663&34 663
212 Montélimar Drôme Rhône-Alpes 3&504&31344&31 344 3&504&33924&33 924 3&504&34636&34 636
213 Saint-Joseph Réunion Réunion 3&504&30293&30 293 3&504&33509&33 509 3&504&34602&34 602
214 Sainte-Geneviève-des-Bois Essonne Île-de-France 3&504&32125&32 125 3&504&34024&34 024 3&504&34411&34 411
215 Saint-Raphaël Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&30671&30 671 3&504&33804&33 804 3&504&34381&34 381
216 Bagnolet Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&32511&32 511 3&504&34069&34 069 3&504&34269&34 269
217 Saint-Laurent-du-Maroni Fransk Guyana Fransk Guyana 3&504&19211&19 211 3&504&33707&33 707 3&504&34149&34 149
218 Montigny-le-Bretonneux Yvelines Île-de-France 3&504&35216&35 216 3&504&33968&33 968 3&504&34038&34 038
219 Châtellerault Vienne Poitou-Charentes 3&504&34126&34 126 3&504&34402&34 402 3&504&33993&33 993
220 Conflans-Sainte-Honorine Yvelines Île-de-France 3&504&33327&33 327 3&504&33671&33 671 3&504&33888&33 888
221 Mâcon Saône-et-Loire Bourgogne 3&504&34469&34 469 3&504&34171&34 171 3&504&33865&33 865
222 Agen Lot-et-Garonne Aquitaine 3&504&30170&30 170 3&504&33728&33 728 3&504&33863&33 863
223 Villefranche-sur-Saône Rhône Rhône-Alpes 3&504&30647&30 647 3&504&34188&34 188 3&504&33840&33 840
224 Creil Oise Picardie 3&504&30675&30 675 3&504&33479&33 479 3&504&33837&33 837
225 Épinal Vosges Lorraine 3&504&35794&35 794 3&504&34014&34 014 3&504&33528&33 528
226 Saint-Benoît Réunion Réunion 3&504&31560&31 560 3&504&33187&33 187 3&504&33485&33 485
227 Neuilly-sur-Marne Seine-Saint-Denis Île-de-France 3&504&32754&32 754 3&504&33352&33 352 3&504&33422&33 422
228 Dieppe Seine-Maritime Haute-Normandie 3&504&34653&34 653 3&504&33618&33 618 3&504&33375&33 375
229 Romans-sur-Isère Drôme Rhône-Alpes 3&504&32667&32 667 3&504&33138&33 138 3&504&33234&33 234
230 Marignane Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&34006&34 006 3&504&32921&32 921 3&504&33159&33 159
231 Franconville Val-d'Oise Île-de-France 3&504&33497&33 497 3&504&32988&32 988 3&504&32932&32 932
232 Les Mureaux Yvelines Île-de-France 3&504&31739&31 739 3&504&32634&32 634 3&504&32911&32 911
233 La Ciotat Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&31630&31 630 3&504&32126&32 126 3&504&32901&32 901
234 Maubeuge Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&33546&33 546 3&504&32699&32 699 3&504&32667&32 667
235 Châtillon Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&28622&28 622 3&504&32077&32 077 3&504&32609&32 609
236 Colomiers Haute-Garonne Midi-Pyrénées 3&504&28538&28 538 3&504&32110&32 110 3&504&32315&32 315
237 Cambrai Nord Nord-Pas-de-Calais 3&504&33738&33 738 3&504&32594&32 594 3&504&32296&32 296
238 Liévin Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 3&504&33427&33 427 3&504&32565&32 565 3&504&32174&32 174
239 Dreux Eure-et-Loir Centre 3&504&31849&31 849 3&504&32723&32 723 3&504&32155&32 155
240 Le Perreux-sur-Marne Val-de-Marne Île-de-France 3&504&30080&30 080 3&504&32067&32 067 3&504&32100&32 100
241 Châtenay-Malabry Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&30621&30 621 3&504&31873&31 873 3&504&31946&31 946
242 Schiltigheim Bas-Rhin Alsace 3&504&30841&30 841 3&504&31239&31 239 3&504&31729&31 729
243 Thonon-les-Bains Haute-Savoie Rhône-Alpes 3&504&28927&28 927 3&504&31213&31 213 3&504&31562&31 562
244 Viry-Châtillon Essonne Île-de-France 3&504&30257&30 257 3&504&31252&31 252 3&504&31249&31 249
245 Vandœuvre-lès-Nancy Meurthe-et-Moselle Lorraine 3&504&32048&32 048 3&504&31447&31 447 3&504&31196&31 196
246 Sainte-Marie Réunion Réunion 3&504&26582&26 582 3&504&30596&30 596 3&504&31143&31 143
247 Houilles Yvelines Île-de-France 3&504&29634&29 634 3&504&30835&30 835 3&504&30973&30 973
248 Plaisir Yvelines Île-de-France 3&504&31045&31 045 3&504&31539&31 539 3&504&30937&30 937
249 Nogent-sur-Marne Val-de-Marne Île-de-France 3&504&28191&28 191 3&504&30632&30 632 3&504&30912&30 912
250 Malakoff Hauts-de-Seine Île-de-France 3&504&29402&29 402 3&504&30509&30 509 3&504&30735&30 735
251 Vallauris Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&25773&25 773 3&504&30610&30 610 3&504&30645&30 645
252 Villeneuve-Saint-Georges Val-de-Marne Île-de-France 3&504&28361&28 361 3&504&30450&30 450 3&504&30609&30 609
253 Athis-Mons Essonne Île-de-France 3&504&29427&29 427 3&504&30615&30 615 3&504&30462&30 462
254 Sotteville-lès-Rouen Seine-Maritime Haute-Normandie 3&504&29553&29 553 3&504&30076&30 076 3&504&30392&30 392
255 Goussainville Val-d'Oise Île-de-France 3&504&27356&27 356 3&504&30142&30 142 3&504&30310&30 310
256 Saint-Laurent-du-Var Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&27141&27 141 3&504&30076&30 076 3&504&30290&30 290
257 Mont-de-Marsan Landes Aquitaine 3&504&29489&29 489 3&504&30230&30 230 3&504&30212&30 212
258 Palaiseau Essonne Île-de-France 3&504&28965&28 965 3&504&30339&30 339 3&504&30149&30 149
259 Chatou Yvelines Île-de-France 3&504&28588&28 588 3&504&29472&29 472 3&504&30063&30 063
260 Orange Vaucluse Provence-Alpes-Côte d’Azur 3&504&27989&27 989 3&504&29589&29 589 3&504&30025&30 025


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Innbyggere uten dobbelttelling, offisielle franske befolkningsdata gyldig til 31. desember 2008.
  2. ^ Innbyggertall i kommunen, offisielle franske data gyldig fra 1. januar 2009, Kilde : Insee.
  3. ^ Innbyggertall i kommunen, offisielle franske data gyldig fra 1. januar 2010, Kilde : Insee.
  4. ^ Innbyggertall i kommunen, offisielle franske data gyldig fra 1. januar 2011, Kilde : Insee.
  5. ^ I 2000 ble Lille sammslått med kommunen Lomme som hadde i 1999 27.940 innbyggere. Med dagens bygrenser hadde Lille 212.597 innbyggere i 1999.