Liste over Norges kommunal- og regionalministre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Norges kommunal- og regionalministre
Jan Tore Sanner Liv Signe Navarsete Magnhild Meltveit Kleppa Åslaug Haga Erna Solberg Sylvia Brustad Odd Roger Enoksen Ragnhild Queseth Haarstad Kjell Opseth Gunnar Berge Kjell Borgen Johan J. Jakobsen Kjell Borgen William Engseth Leif Haraldseth Arne Rettedal Harriet Andreassen Inger Louise Valle Arne Nilsen Leif Jørgen Aune Johan Skipnes Odvar Nordli Helge Seip Jens Haugland Bjarne Lyngstad Oskar Skogly Andreas Zeier Cappelen Ulrik Olsen

Liste over Norges kommunal- og regionalministre. Kommunal- og regionaldepartementet i 1948 som Kommunal- og arbeidsdepartementet. Fra 1990 til 1992 ble departementet kalt Kommunaldepartementet. Arbeidsavdelingen ble i 1997 overført til det daværende Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

Navn Fra Til Parti Regjering
Olsen, UlrikUlrik Olsen 1948 1958 Ap Gerhardsen II (Ap)
Torp (Ap)
Gerhardsen III (Ap)
Cappelen, AndreasAndreas Cappelen 1958 1963 Ap Gerhardsen III (Ap)
Skogly, OskarOskar Skogly 1963 1963 Ap Gerhardsen III (Ap)
Lyngstad, BjarneBjarne Lyngstad 1963 1963 V Lyng (H, Sp, V, KrF)
Haugland, JensJens Haugland 1963 1965 Ap Gerhardsen IV (Ap)
Seip, HelgeHelge Seip 1965 1970 V Borten (Sp, H, V, KrF)
Nordli, OdvarOdvar Nordli 1971 1972 Ap Bratteli I (Ap)
Skipnes, JohanJohan Skipnes 1972 1973 KrF Korvald (KrF, Sp, V)
Aune, LeifLeif Aune 1973 1978 Ap Bratteli II (Ap)
Nordli (Ap)
Nilsen, ArneArne Nilsen 1978 1979 Ap Nordli (Ap)
Valle, Inger LouiseInger Louise Valle 1979 1980 Ap Nordli (Ap)
Andreassen, HarrietHarriet Andreassen 1980 1981 Ap Nordli (Ap)
Brundtland I (Ap)
Rettedal, ArneArne Rettedal 1981 1986 H Willoch (H; fra 1983 H, KrF, Sp)
Haraldseth, LeifLeif Haraldseth 1986 1987 Ap Brundtland II (Ap)
Engseth, WilliamWilliam Engseth 1987 1988 Ap Brundtland II (Ap)
Borgen, KjellKjell Borgen 1988 1989 Ap Brundtland II (Ap)
Jakobsen, Johan J.Johan J. Jakobsen 1989 1990 Sp Syse (H, KrF, Sp)
Borgen, KjellKjell Borgen 1990 1992 Ap Brundtland III (Ap)
Berge, GunnarGunnar Berge 1992 1996 Ap Brundtland III (Ap)
Opseth, KjellKjell Opseth 1996 1997 Ap Jagland (Ap)
Haarstad, Ragnhild QuesethRagnhild Queseth Haarstad 1997 1999 Sp Bondevik I (KrF, Sp, V)
Enoksen, Odd RogerOdd Roger Enoksen 1999 2000 Sp Bondevik I (KrF, Sp, V)
Brustad, SylviaSylvia Brustad 2000 2001 Ap Stoltenberg I (Ap)
Solberg, ErnaErna Solberg 2001 2005 H Bondevik II (KrF, H, V)
Haga, ÅslaugÅslaug Haga 2005 2007 Sp Stoltenberg II (Ap, Sp, SV)
Kleppa, Magnhild MeltveitMagnhild Meltveit Kleppa 2007 2009 Sp Stoltenberg II (Ap, Sp, SV)
Navarsete, Liv SigneLiv Signe Navarsete 2009 2013 Sp Stoltenberg II (Ap, Sp, SV)
Sanner, Jan ToreJan Tore Sanner 2013 H Solberg (H, FrP)