Your Name.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Your Name.
Generell informasjon
Utgivelsesår
Prod.landJapan
Lengde107 minutter min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegissørMakoto Shinkai
Produsent
  • Noritaka Kawaguchi
  • Genki Kawamura
ManusforfatterMakoto Shinkai
Basert påYour Name 
av Makoto Shinkai
MusikkRadwimps
SjeffotografMakoto Shinkai
KlippMakoto Shinkai
Foran kamera
Hovedrolle(r)
Annen informasjon
Totalomsetning330,3 millioner USD
Prod.selskapCoMix Wave Films
DistributørToho
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (ja)

Your Name. (君の名は Kimi no Na wa.) er en japansk animert film fra 2016 som er skrevet og regissert av Makoto Shinkai. Den er basert på hans roman med samme navn. Romanen ble utgitt én måned før filmpremieren. Your Name. dreier seg om en jente som går på videregående skole i landlige Japan og en jevnaldrende gutt i Tokyo, og deres opplevelser når de bytter kropper.

Your Name. ble animert av CoMix Films, og distribuert av Toho. Den hadde premiere på Anime Expo-konvensjonen i 2016 i Los Angeles 3. juli 2016, og i Japan 26. august 2016. Den ble den fjerde mest innbringende filmen i Japan noen sinne,[trenger referanse] den åttende mest innbringende tradisjonelt animerte filmen,[trenger referanse] og den mest innbringende animefilmen verden over,[trenger referanse] med en total fortjeneste på mer enn 328 millioner amerikanske dollar.[trenger referanse]

Handling[rediger | rediger kilde]

Mitsuha, en videregående skolejente som bor i bygden Itomori i Japans fjellbelagte Hida-område, er lei av landlivet og ønsker at hun var en kjekk Tokyo-gutt. Sammen med bestemoren og lillesøsteren sin lager hun kuchikamizake og forlater den som en ofring i familiegraven på en fjelltopp utenfor bygden.

Mitsuha begynner å bytte kropp med Taki, en gutt som går på videregående skole i Tokyo. Minnene deres etter hvert bytte forsvinner raskt, liknende drømmer. De skjønner at opplevelsene deres er ekte da vennene og familiene deres forteller dem at de nylig har oppført seg merkelig. I begynnelsen kommuniserer de ved å etterlate notater i Mitsuhas notatbok og på Takis telefon, og griper inn i hverandres liv. Mitsuha hjelper Taki med å utvikle et forhold til kollegaen hans, Miki, mens Taki hjelper Mitsuha med å bli populær på skolen. Mitsuha forteller Taki om en komet som er forventet å passere Jorden om noen få dagers tid, på samme dag som det skal arrangeres festival i bygda hennes.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]