Your Name.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Your Name.
orig. 君の名は。
Generell informasjon
GenreAnimefilm, oppvekstfilm, tidsreisefilm,[1] romantisk film, fantasyfilm
Utgivelsesår2016
NasjonalitetJapan
Lengde107 min.[2][3][4]
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiMakoto Shinkai Rediger dette på Wikidata
ManusMakoto Shinkai Rediger dette på Wikidata
TemaKroppsbytte, tidsreise
Produsent(er)Kôichirô Itô,[5] Genki Kawamura,[5] Katsuhiro Takei[5]
MusikkRadwimps Rediger dette på Wikidata
FotoMakoto Shinkai Rediger dette på Wikidata
KlippMakoto Shinkai Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
Stemme­skuespiller(e)Mone Kamishiraishi, Ryūnosuke Kamiki, Alice Orsat, Ryo Narita, Aoi Yūki, Nobunaga Shimazaki, Kaito Ishikawa, Masami Nagasawa, Etsuko Ichihara, Kanon Tani, Masaki Terasoma, Sayaka Ohara, Kana Hanazawa Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapCoMix Wave Films Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Toho
Netflix
Totalomsetning357 986 087 USD (globalt),[6] 5 017 246 USD (USA),[7] 25 030 000 000 japansk yen (Japan)[8] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)
15 oppføringer
26. august 2016 (Japan)
21. oktober 2016 (Taiwan)[9]
3. juli 2016 (Anime Expo)
25. august 2017 (Tyrkia)
7. april 2017 (Spania, USA, Canada)[10]
11. januar 2018 (Tyskland)
28. desember 2016 (Frankrike)
1. desember 2016 (New Zealand)[11]
24. november 2016 (Australia, Storbritannia)[11]
8. desember 2016 (Malaysia)[12]
10. november 2016 (Thailand)
11. november 2016 (Hongkong)
12. desember 2016 (Kina)
5. januar 2017 (Sør-Korea)
23. januar 2017 (Italia)
UtmerkelserMainichi Film Award for Best Animation Film (2016)
Synergy Award (2017) (tema for: 11th Seiyu Awards)[13]
Eksterne lenker

Your Name. (君の名は Kimi no Na wa.) er en japansk animasjonsfilm fra 2016 som er skrevet og regissert av Makoto Shinkai. Den er basert på hans roman med samme navn. Romanen ble utgitt én måned før filmpremieren. Your Name. dreier seg om en jente som går på videregående skole i landlige Japan og en jevnaldrende gutt i Tokyo, og deres opplevelser når de bytter kropper.

Your Name. ble animert av CoMix Films, og distribuert av Toho. Den hadde premiere på Anime Expo-konvensjonen i 2016 i Los Angeles 3. juli 2016, og i Japan 26. august 2016. Den ble den fjerde mest innbringende filmen i Japan noen sinne,[trenger referanse] den åttende mest innbringende tradisjonelt animerte filmen,[trenger referanse] og den mest innbringende animefilmen verden over,[trenger referanse] med en total fortjeneste på mer enn 328 millioner amerikanske dollar.[trenger referanse]

Handling[rediger | rediger kilde]

Mitsuha, en videregående skolejente som bor i bygden Itomori i Japans fjellbelagte Hida-område, er lei av landlivet og ønsker at hun var en kjekk Tokyo-gutt. Sammen med bestemoren og lillesøsteren sin lager hun kuchikamizake og forlater den som en ofring i familiegraven på en fjelltopp utenfor bygden.

Mitsuha begynner å bytte kropp med Taki, en gutt som går på videregående skole i Tokyo. Minnene deres etter hvert bytte forsvinner raskt, liknende drømmer. De skjønner at opplevelsene deres er ekte da vennene og familiene deres forteller dem at de nylig har oppført seg merkelig. I begynnelsen kommuniserer de ved å etterlate notater i Mitsuhas notatbok og på Takis telefon, og griper inn i hverandres liv. Mitsuha hjelper Taki med å utvikle et forhold til kollegaen hans, Miki, mens Taki hjelper Mitsuha med å bli populær på skolen. Mitsuha forteller Taki om en komet som er forventet å passere Jorden om noen få dagers tid, på samme dag som det skal arrangeres festival i bygda hennes.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

 • Taki Tachibana spilt av Ryunosuke Kamiki (japansk) og Michael Sinterniklaas (engelsk) er en ungdomsskole-elev i Tokyo. Han er 17 år gammel, og går på Tokyo Metropolitan High School. Han er en dyktig kunstner, og har ambisjoner om å bli arkitekt som voksen.
 • Mitsuha Miyamizu spilt av Mone Kamishiraishi (japansk) og Stephanie Sheh (engelsk) er en jente på videregående skole, som er misfornøyd med tilværelsen sin i Itomori i Gifu. Hun er en 17 år gammel, og elev på andre året ved Itomori High School.
 • Katsuhiko Teshigawara spilt av Ryo Narita (japansk) og Kyle Hebert (engelsk) er en av Mitsuhas klasse-kamerater, som er forelsket i Mitsuha.
 • Sayaka Natori spilt av: Aoi Yūki (japansk) og Cassandra Morris (engelsk) er en av Mitsuhas klassekamerater, og hennes beste venninne.
 • Tsukasa Fujii spilt av: Nobunaga Shimazaki (japansk) og Ben Pronsky (engelsk) er en klassekamerat, og venn av Taki. Han er i likhet med Taki interessert i arkitektur. Han jobber deltid ved samme restaurant som Taki og Takagi.
 • Shinta Takagi spilt av: Kaito Ishikawa (japansk) og Ray Chase (engelsk) er en klassekamerat, og venn av Taki.
 • Miki Okudera spilt av Masami Nagasawa (japansk) og Laura Post (engelsk) ere n universitetsstudent, og en av Takis venninner.
 • Hitoha Miyamizu spilt av: Etsuko Ichihara (japansk) og Glynis Ellis (engelsk) er mormoren til Mitsuha og Yotsuha.
 • Yotsuha Miyamizu spilt av Kanon Tani (japansk) og Catie Harvey (engelsk) er Mitsuhas yngre søster, med en sterk personlighet.
 • Toshiki Miyamizu spilt av Masaki Terasoma (japansk) og Scott Williams (engelsk) er en enkemann, og far til Mitsuha og Yotsuha. Han pleide å være en folklorist, som kom til byen for å drive forskning.
 • Futaba Miyamizu spilt av Sayaka Ohara (japansk) og Michelle Ruff (engelsk) er moren til Mitsuha og Yotsuha. Hun er kona til Toshiki, og datteren til Hitoha.
 • Yukari Yukino spilt av: Kana Hanazawa (japansk) og Katy Vaughn (engelsk) er en litteratur-lærer ved Itomori High School.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]