Wikipedia:Underprosjekter/Hip-hop

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Underprosjekt hip-hop[rediger kilde]

Flere wikipedianere har skapt underprosjekter for å koordinere og organisere informasjon i artikler relatert til for eksempel norsk rock eller japansk musikk. Dette vil jeg også skape for hip-hop relaterte artikler. Det er ønskelig at denne siden, og dens undersider skal hjelpe wikipedianere med å forbedre artikler relatert til Hip-hop. Hvis du ønsker å hjelpe til, kan du melde deg på ved å trykke på «Rediger Kilde» ved «Bidragsytere» boksen, og for å se gjøremål kan du se her. Bruk To-do listen for å legge inn ting som må gjøres, og for å finne arbeidsoppgaver. Benytt arbeidsgrupper-siden for å finne noen du kan jobbe sammen med. Sammen vil vi standardisere og forbedre alle artikler relatert til hip-hop kulturen på Wikipedia, så vel som å opprette manglende artikler.

For mer informasjon om Underprosjekter kan du se Wikipedia:Underprosjekter eller om du er ny til Wikipedia kan du se her.

Ønsket med prosjektet er å:
To hip-hop DJ-er lager ny musikk ved å blande låter fra flere platespillere. Bilde: DJ Hypnotize (venstre) og Baby Cee (høyre)
 1. Både skrive og utvide relaterte artikler til hip-hop kulturen og/eller hip-hop musikken.
 2. Organiser og administrer innholdet — Store mengder informasjon er ikke til nytte dersom den ikke er ordentlig organisert og kategorisert. Sørg også for at enhver aktivitet på en hip-hop relatert artikkel blir viderekoblet tilbake til prosjektet. Om det oppstår en tvist på en relatert diskusjonsside, vil ikke alle se det. Det er anbefal at tvisten blir bragt til prosjektets sider, slik at du kan få forslag fra alle prosjektets deltakerene for å finne en løsning.
 3. Skadekontroll — Ser du noe som må gjøres? Vær modig! Rediger artikler, bli involvert i diskusjonene på artikelsiden, og vær så snill å fortell oss om dine tanker og idèer på prosjektet sin diskusjonside! Dette er med på å forbedre prosjektet.
 4. Anbefalte artikler og Utmerkede artikler — Det er veldig få artikler innen hip-hop som for øyeblikket ligger inne på de to listene. Det kreves derfor massevist av arbeid for at hip-hop relaterte artikler som skal kunne inkluderes i listen. Vi må jobbe med å rydde opp mange av våre sider og få dem i en anstendig nok tilstand til å bli nominert.
Gjøremål[rediger kilde]
Vennligst se på to-do listen for spesifikke oppgaver og/eller diskusjonssiden for diskusjoner rundt store prosjekter.
 1. Redusere triviell informasjon, spekulasjon, synspunkter og det som ikke er verifiserbart.
 2. Overvåker alle artikler for brudd på alt som er oppført ovenfor (triviell informasjon, spekulasjon, osv.)
 3. Promoter Hip-hop artikler til anbefalte artikler eller Utmerkede artikler.
 4. Legg til prosjektmalen {{Underprosjekt hip-hop}} til alle hip-hop relaterte diskusjonsside.
 5. Vurder alle hip-hop relaterte artikler for relativitet og viktighet.
 6. Utvide og øke kvaliteten på alle relaterte artikler.
 7. Hjelp til å finne referanser for artister/bandartikler som for øyeblikket ikke finnes.
 8. Arbeid mot å lage alle hip-hop relaterte artikler oversiktlige, organisert, godt skrevet og tilgjengelige.
Kunngjøringer[rediger kilde]
Crystal Clear app bell.png
Crystal Clear app bell.png

Kunngjøringer for underprosjekt hip-hop
desember 1, 2020

 • 24. juli 2018: Underprosjekt hip-hop ble opprettet!


Navigasjon[rediger kilde]
Bidragsytere[rediger kilde]


Statistikk[rediger kilde]
Kommer senere..
Fremhevede artikler[rediger kilde]
Utmerkede artikler
Dette er en utmerket artikkel Lorem ipsum dolor sit amet, ea nostro  14. april 2006
Gode lister og portaler
Dette er en gode liste eller portal Ut nonumy luptatum lucilius pri, labore impetus vel ut  29. november 2007
Anbefalte artikler
Dette er en anbefalt artikkel No exerci laoreet eos, autem mnesarchum
Mal-er
{{Hiphop}}
Diskusjon
Denne malen skal legges til på bunnen av alle hiphop-relaterte artikler.
{{Underprosjekt hip-hop}}
Diskusjon
Breakdance-oldschool.png Artikkelen Underprosjekter/Hip-hop er en del av underprosjektet hip-hop, som jobber med å forbedre hiphop-relaterte artikler, og for å øke dekningen av hiphop på Wikipedia. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
Meldingen eller malen markerer artikkelen som en del av prosjektet.
{{Underprosjekt hip-hop brukerboks}}
Diskusjon
Breakdance-oldschool.png Denne brukeren er medlem av
Underprosjekt hip-hop.
Brukerboks for medlemmer.
{{Hh-stjerne}}
Diskusjon
Barnstar Hip hop.png Hiphop-prisen
Jeg, ~~~, tildeler herved Hiphop-prisen til {{SUBST:PAGENAME}} for <forklaring>
Hvis du merker at en redaktør har gjort gode endringer i en hiphop-relatert artikkel/artikler eller på prosjektsiden, legger du til denne på hans/hennes diskusjonside

Tips[rediger kilde]

?. Før du begynner på en ny artikkel! - Relevanskriterier er en praksis som må følges. Se Wikipedia:Relevanskriterier (musikere) for mer informasjon.
Trenger du hjelp til å starte en ny artikkel? Benytt Wikipedia:Skriv en ny artikkel, den vil hjelpe deg gjennom prosessen med å opprette en ny artikkel på Wikipedia.
I. Skriv en god innledning/ingress. Skriv alltid en introduksjon som oppsummerer hele artikkelen i to eller tre paragrafer, som gir mening for noen som kanskje ikke vet noe om det aktuelle emne. Se Wikipedia:Oppsettsveiledning for mer informasjon.
II. Kontroller stavemåte og grammatikk. Dette er et veldig viktig aspekt ved artikkelen. Som er med på å opprettholde troverdigheten til artikkelen.
III. Bruk fotnoter. Dra nytte av fotnoten funksjonen Wikipedia har, i stedet for å inkludere html-linker inne i konteksten inkluderer de som fotnoter. Se Hjelp:Fotnoter for informasjon rundt bruken.
IV. Bruk referanser. Dette er en encyklopedi, så husk å inkludere en ==Referanser== seksjon med nettsider, aviser, artikler og andre kilder du benyttet for å skrive artikkelen. Nye artikler og utsagn som er lagt til i en eksisterende artikler, kan slettes hvis de ikke er referert til eller feil referert. Se Wikipedia:Verifiserbarhet og Wikipedia:Bruk av kilder for mer informasjon.
V. Hold deg til emnet. Mange artikler blir kritisert for lengden; ved å holde seg til emnet vil ikke dette bli et problemet. Se Wikipedia:Den perfekte artikkel for mer informasjon.
VI. Hold det enkelt. Husk at gjennomsnittsleseren skal kunne forstå innholdet. Selv om det er anbefalt å bruke et bredt vokabular, ikke-tekniske terminologi, må du ikke bruke for mange vanskelige ord, slik at de som ønsker å utlede høvelig informasjon fra artikkelen skal kunne unngå å måtte konsultere en ordbok.
VI. Bruk bilder om mulig. Bilder forbedrer artikkelen visuelt, men bruk kun bilder når det er nødvendige og sørger for at opphavsrettsstatus er spesifisert samt at vi har lov til å bruke bildene på Wikipedia.
VII. Bruk «sunn fornuft». Til slutt, ta ting i beste mening, vær modig i redigeringene fordi perfeksjon er ikke nødvendig.