Wikipedia:Underprosjekter/Hip-hop/Tips

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
?. Før du begynner på en ny artikkel! - Relevanskriterier er en praksis som må følges. Se Wikipedia:Relevanskriterier (musikere) for mer informasjon.
Trenger du hjelp til å starte en ny artikkel? Benytt Wikipedia:Skriv en ny artikkel, den vil hjelpe deg gjennom prosessen med å opprette en ny artikkel på Wikipedia.
I. Skriv en god innledning/ingress. Skriv alltid en introduksjon som oppsummerer hele artikkelen i to eller tre paragrafer, som gir mening for noen som kanskje ikke vet noe om det aktuelle emne. Se Wikipedia:Oppsettsveiledning for mer informasjon.
II. Kontroller stavemåte og grammatikk. Dette er et veldig viktig aspekt ved artikkelen. Som er med på å opprettholde troverdigheten til artikkelen.
III. Bruk fotnoter. Dra nytte av fotnoten funksjonen Wikipedia har, i stedet for å inkludere html-linker inne i konteksten inkluderer de som fotnoter. Se Hjelp:Fotnoter for informasjon rundt bruken.
IV. Bruk referanser. Dette er en encyklopedi, så husk å inkludere en ==Referanser== seksjon med nettsider, aviser, artikler og andre kilder du benyttet for å skrive artikkelen. Nye artikler og utsagn som er lagt til i en eksisterende artikler, kan slettes hvis de ikke er referert til eller feil referert. Se Wikipedia:Verifiserbarhet og Wikipedia:Bruk av kilder for mer informasjon.
V. Hold deg til emnet. Mange artikler blir kritisert for lengden; ved å holde seg til emnet vil ikke dette bli et problemet. Se Wikipedia:Den perfekte artikkel for mer informasjon.
VI. Hold det enkelt. Husk at gjennomsnittsleseren skal kunne forstå innholdet. Selv om det er anbefalt å bruke et bredt vokabular, ikke-tekniske terminologi, må du ikke bruke for mange vanskelige ord, slik at de som ønsker å utlede høvelig informasjon fra artikkelen skal kunne unngå å måtte konsultere en ordbok.
VI. Bruk bilder om mulig. Bilder forbedrer artikkelen visuelt, men bruk kun bilder når det er nødvendige og sørger for at opphavsrettsstatus er spesifisert samt at vi har lov til å bruke bildene på Wikipedia.
VII. Bruk «sunn fornuft». Til slutt, ta ting i beste mening, vær modig i redigeringene fordi perfeksjon er ikke nødvendig.