Hopp til innhold

Wikipedia:Spørsmål

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi


Hvor man kan stille spørsmål eller gi kommentarer[rediger kilde]

Velg det mest passende stedet for å stille spørsmålet ditt, ettersom feilplasserte spørsmål kan bli oversett! En hjelpsom frivillig bruker vil snart svare …

Faktaspørsmål[rediger kilde]

  • Orakelet er stedet for å stille spørsmål om et hvilket som helst emne bortsett fra Wikipedia selv. Brukerne der vil forsøke å svare på spørsmålene, eller lede deg i retningen av informasjonen du trenger.
f.eks. «Hvilket land har verdens største fiskeflåte?»

Kommentarer om bestemte artikler[rediger kilde]

  • Hver artikkel har sin egen diskusjonsside der man kan stille spørsmål eller gi konstruktive kommentarer angående innholdet; når du viser artikkelen, bare klikk på diskusjon-lenken på toppen av siden. Husk at Wikipedia er ikke et diskusjonsforum om artikkelens emner – kommentarer skal begrenses til artikkelens innhold.

Spørsmål om bruk av og å bidra til Wikipedia[rediger kilde]

Spørsmålet ditt er kanskje allerede besvart i Ofte stilte spørsmål, men hvis ikke:

  • Wikipedia:Torget er hovedstedet for å stille spørsmål og er også stedet å gå hvis alt annet feiler.
  • Wikipedia:Tinget er forumet for diskusjon av større betydning, retningslinjer og forslag.
  • Wikipedia:Nybegynnerforum er stedet der man på en enkel måte får svar på hvordan Wikipedia virker.
  • Wikipedia:Ambassade is our embassy for questions in languages other than Norwegian.

Live-chat-hjelp[rediger kilde]

  • For assistanse med Wikipedia-relaterte spørsmål (ikke generelle faktaspørsmål), kan du se Wikipedia:Chat for live-assistanse.

Fortsatt usikker?[rediger kilde]

Har du et spørsmål, men du er fortsatt usikker på hvor det skal stilles? Forhør deg med tabellen nedenfor!

Hvor går jeg med mitt spørsmål?
Spørsmålet handler om ... Det kan passe inn her:
... hjelp til å redigere eller forstå Wikipedia Om du ikke finner svaret du ser etter i hjelpesidene eller OSS, så kan Wikipedia:Nybegynnerforum være riktig plass.
... maler og tekniske greier på Wikipedia Om du ikke finner svaret i malens dokumentasjon, så kan Wikipedia:Torget være passende sted.
... informasjon om et spesifikt emne Om du ikke finner svare på en artikkel om emnet, så kan Wikipedia:Orakelet være riktig plass.
... et problem spesifikt til en artikkel Hver artikkel har sin egen diskusjonsside, som kan nås på toppen av vedkommende artikkels side. Her kan du starte et nytt emne for å stille ditt spørsmål.
... hjelp angående opphavsrett Om svaret ditt ikke finnes på Wikipedia:Opphavsrett, så kan Wikipedia:Torget eller Commons:Village pump/Copyright være riktig plass.
... hjelp angående vandalisme Om svaret ditt ikke finnes på Wikipedia:Vandalisme, så er Wikipedia:Pågående vandalisme et passende sted.
... beskyttelse av en side eller andre administrator-relaterte problemer En henvendelse på Wikipedia:Administratorenes oppslagstavle er riktig sted for dette.
... råd angående helse, lovverk eller andre saker som trenger profesjonelle innspill Slikt er upassende på Wikipedia. Wikipedia tilbyr ikke slike råd og anbefaler å lese med kritisk sans.
... gjemming av muligens støtende materiale Wikipedia sensurerer ikke materiale som kan oppfattes som støtende kun på grunn av at det kan være støtende. Det kan du lese mer om her.
... informasjon om deg som privatperson Ta gjerne kontakt med Wikipedia:VRT.
... presse eller andre lignende henvendelser Sjekk Wikipedia:Kontakt for norske pressekontakter.
... hjelp med et produkt du eier Ta heller kontakt med brukerstøtten for produktet eller selskapet som produserer produktet. Selv om vi har artikler om produktet eller selskapet, så er ikke Wikipedia tilknyttet med dem.
... hjelp med MediaWiki, programvaren Wikipedia bruker Om spørsmålet ditt ikke er relevant til Wikipedia, sjekk MediaWikis Project:Support desk.
... hjelp med Wikimedia Commons, hvor bilder og annen media brukt på Wikipedia hentes fra Sjekk Commons' Commons:Help desk.
... something in a language other than Norwegian Most users are generally ready to communicate in languages listed on their own user pages. Our embassy, Wikipedia:Ambassade, is usually a great spot for non-Norwegian questions.